Teknolojinin sunduğu kolaylıkları sorgulayan gazeteci ve yazar Miranda Levy, 1950’lerdeki daha fiziksel ve sade yaşamı deneyimlemek üzere dikkat çeken bir deneye imza attı. İki hafta boyunca cep telefonları ve modern kolaylıklardan uzak duran Levy, 1950’deki insanlar gibi yaşadı, dönemin zorlukları ve bu farklı yaşam tarzının getirdiği fiziksel faydaları keşfetti. İşte Miranda Levy yaşadıkları…
#SağlıkMasterChef All Star'da bu akşam farklı hamburger tarifleri hazırlanacak. Finale adım adım yaklaşırken mavi ve kırmızı takım istenen yemekleri hazırlayarak kazanmak için mücadele ediyor. Programın bu akşam ekrana gelecek 128. bölümünde cheeseburger'den balık burger'e farklı hamburger tarifleri yer alacak. Peki MasterChef'te bu akşam hangi yemekler var? İşte 24 Ekim Salı MasterChef menüsü ve yemek listesi...
#Hamburger TarifleriMasterChef ödül oyununu kazanan isim, 22 Eylül akşamı ekrana gelen bölümle belli oldu. Mücadelenin hız kesmeden devam ettiği MasterChef All Star 96. son bölümünde kırmızı ve mavi takım para ödülü için yarıştı. Denizli dış çekiminde en iyi yöresel yemekleri yapmak için karşı karşıya gelen iki takım Kuzu göbeği mantarı dolması, leğen böreği, çaput aşı, dişli balık ve kaşık helvası menüsünden oluşan tarifleri hazırladı. İlk etabın ardından mavi takım final turuna yükseldi. Heyecan dolu gecede finale ise Kıvanç ve Hasan kaldı. Şeflerin kararı ile en iyi tabağı yapan bir isim para ödülünün sahibi oldu. Peki, MasterChef 100 bin TL para ödülünü kim kazandı? Ödülü Hasan mı Kıvanç mı aldı? İşte, 22 Eylül Cuma MasterChef ödül oyununu kazanan yarışmacı ve son bölümde yaşananlar...
#Masterchef Kim KazandıAirfryer fritöz, yemek pişirmek için sıcak hava sirkülasyonu kullanan bir küçük ev aletidir. Airfryerlar pişirmek için yiyeceğin etrafında sıcak hava dolaştırarak çalışır. Hava fritözü ile diğer fritözler arasındaki temel fark, hava fritözünün yiyecekleri pişirmek için çok az miktarda yağ kullanmasıdır. Hatta bazen hiç yağ kullanmaması bu mutfak aletlerini daha sağlıklı bir alternatif haline getiren bir özelliktir. Bu sebeple birçok kişi tarafından da sıklıkla tercih edilen bir küçük ev aletidir.
#Sponsorlu İçerikŞehirde yaşamanın en büyük artılarından biri kültür ve sanat etkinliklerini yakından takip edebilmek. İyi yemeğin peşinde şehrin sokaklarını turlayanların sayısı da giderek çoğalıyor. Hazır Michelin Rehberi’ne giren 53 restoranımız varken biz de bu iki tutkuyu birleştirdik. Şehrin en iyi restoranlarında güzel bir yemek deneyiminin ardından gidebileceğiniz sanat galerilerinin, müzelerin, tarihi yerlerin izini sürdük.
#Michelin RehberiTaze barbunyanın tam zamanı... Baklagil ailesinin bence en albenili ve en lezzetli üyesi... Pembe-kırmızı alacalı kabuklarının içinde parmak izi gibi birbirine benzemeyen o tombul taneleri ister pilaki yapın, isterseniz zeytinyağlı pişirin.
#Zeytinyağlı FasulyeBirbirinden farklı birçok balık türü deniz ve okyanusların içerisinde yaşamlarını sürdürmektedir. Bu çeşitlerden birisi de izmarit balığı olarak bilinir. Tüketilebilen bir balık türü olarak hem balık severler hem de deniz kültürüne ilgi duyanlar tarafından merak edilir. İzmarit balığı ile ilgili bilinmesi gereken tüm bilgileri derledik.
Kalamar balığı, tüketilebilen deniz canlıları arasında yer alır. Birçok dünya mutfağı içerisinde sıklıkla tercih edilir. Yemekleri, hazırlanışı ve avlanma şekli ile birçok özelliği vardır. Kalamar balığının nasıl avlandığı ve nasıl sunulması gerektiği gibi konularda insanlar merak duyabilirler. Kalamar balığının özellikleri hakkında merak edilen tüm detayları derledik.
Trigladae familyasının en popüler üyeleri arasında kırlangıç Balığı yer alan alır. Avcılığın zevki, lezzetli beyaz eti ve genellikle de iri balık bir olması nedeni ile kırlangıcı amatörler tarafından en çok aranan balık yapmıştır. Kırlangıç Balığı nasıl pişirilir, temizlenir ve avlanır sizler için derledik.
Türk mutfağına olan merakıyla da bilinen başarılı müzisyen Karsu şu sıralar Michelin yıldızlı şef Ahmet Dede’nin İrlanda, Baltimore’daki restoranında staj yapıyor. Hazırlıkları, temizliği halledip alışverişe çıkıyor. İki başarılı ismin yollarının kesişme hikâyesini tencere tava sesleri eşliğinde kendilerinden dinledik.
#Ahmet DedeCOVID-19 salgını nedeniyle kutsal Ramazan ayı bu yıl sevdiklerimizden uzak geçiyor. Dünyanın önde gelen kısa video platformu TikTok ise kalabalık sofralar olmadan kutlanan bu Ramazan ayında kullanıcılarına pozitif enerji vermek için bir kampanya başlattı.
#TiktokÜlkesinin en ücra köşelerinde özellikle Amazon ormanlarında ve dünyanın keşfedilmemiş pek çok noktasında dolaşıp kendi topraklarında hiç kullanılmayan binlerce malzemeyle yepyeni bir mutfak ortaya çıkaran, Yeni Brezilya mutfağını dünyaya anlatan, genç Brezilyalı aşçılara ilham olan, dur durak bilmeyen bir Amazon o. Futbol oynuyor, rock müzik yapıyor, dağcılıkla uğraşıyor, seyahat ediyor ve hiç vazgeçmediği amacının peşinden gidiyor. “Benim mutfağımdaki yemekleri Brezilya'nın yüzde 90’ı hiç tatmamıştır. São Paulo'daki ikinci restoranım Dalva e Dito, fiyat olarak daha ulaşılabilir ve iki Michelin yıldızlı restoranım D.O.M'dan daha çok kazandırıyor belki ama ben dünyaya mutfağımı, kültürümü, köklerimi bu yemeklerle anlatmak istiyorum” diyor. Time dergisi tarafından “Dünyanın en etkili 100 kişisi” arasında seçilmiş tek şef olan Alex Atala ile Brezilya mutfağını ve hayatını konuştuk.
#Alex AtalaGüvenle balık yediğim, tekrar tekrar gittiğim yerlerin sayısı sanıyorum 10’u aşmaz. Deniz ürünlerinin ve balığın tazeliği benim için özellikle önemli. Alerjik bir bünyem var, vücudum hemen tepki veriyor, herkesten çok daha kolay zehirleniyorum. Yakınlarım buna ‘iş kazası’ diyor! İstanbul, Gelibolu, Urla, Çeşme ve Antalya’da güvendiğim yerler tabii ki var. Ama Ankara balıkçılarının yeri ayrı. Trilye, Kalbur, Fevzi Hoca üçlüsüne bu yıl yeni keşfim Taka da eklendi. Neyse ki İstanbul’da Fevzi Hoca’nın şubesi var. Şimdi Trilye özlemi de bitecek gibi görünüyor.
#Müge AkgünHindistan’ın mutlu eyaleti Goa, ülkenin batı sahilinde. Yüzölçümü Rize şehri kadar. Bir zamanlar hippi cenneti, ondan önce 450 yıl Portekiz sömürgesiydi. Goa’da yaşayan seyahat programı yapımcısı Mayur Sharma’nın cümlesiyle ifade etmek gerekirse “Hayata balıklama dalmak için ideal mekan.”
#GoaBeslenme alışkanlıklarımız hızla değişiyor. Her gün yeni bir yiyecek popüler oluyor, sonra modası geçiveriyor. Bebek ve çocuk beslenmesiyle yetişkin beslenmesi arasında farklar oluşuyor. Peki, bebekleri doğru beslemenin yolları nedir? Sağlıklı çocuk yetiştirmek için neler yapılmalı? Dr. Şirin Seçkin ile adım adım beslenme önerileri verdiği yeni kitabı ‘0-2 Yaş Doğru Beslenme’yi konuştuk.
#Şirin SeçkinHepimizin Balkanlar’dan göçmüş veya mübadeleyle Anadolu topraklarına gelmiş bir komşusu, bir dostu, dedesi veya büyükannesi vardır, değil mi? Mutlaka her birimiz bir Rumeli yemeğinin tadına bakmışızdır. Bu yemeklerin izlerini sürmek üzere zaman zaman Balkanlar’a seyahat ederim. Haydi buyurun bir demet Balkan gezisine.
#Sahrap Soysal