Pek çok faydası ile beraber bal günlük tüketimin en önemli parçaları içerisinde gelir. 7'den 70'e herkesin belli oranda tüketmesi gerektiği en önemli besin kaynakları içerisinde yer almaktadır. Peki bal kilo aldırır mı? Diyette doğal, petek ve sütlü bal tüketmek kilo yapar mı tüm detayları ile derledik.
#Sağlıklı YaşamUykusuzluk insanların her yaşta şikayetçi olduğu rahatsızlıklardan bir tanesidir. Gerek okul hayatını gerek iş hayatını önemli ölçüde etkileyen uykusuzluk mutlaka tedavi edilmesi gereken bir rahatsızlıktır. Uykusuzluk nedenleri pek çok nedene bağlı olarak ortaya çıkmaktadır. Kişinin gündelik yaşam kalitesini de önemli ölçüde düşürmektedir. Uykusuzluğa iyi gelen doğal tedavi seçenekleri bulunmaktadır. Peki uykusuzluğa ne iyi gelir? Uykusuzluk nasıl geçer? Uykusuzluğun nedenleri nelerdir? Uykusuzluk tedavisi nasıl olur? İşte uykusuzluğa iyi gelen tüm detaylar.
#Uykusuzluğa Ne İyi Gelir Ve Nasıl Geçer?Türkiye’de bal tüketimi her geçen gün artıyor. Ancak sahte veya kalitesiz ballar da sofralara gelebiliyor. Balın iyi olup olmadığının anlaşılması için ise analiz edilmesi dışında hiçbir yöntem olmadığı ifade ediliyor. Uzmanlar, bir kilogram çiçek balının üreticide 30-32 TL olduğunu, bu fiyatın altında olanlara dikkat edilmesi gerektiğini belirtiyor.
#GazetehaberleriKestane balı diğer çiçek ballarına göre daha koyu kıvama ve buruk bir tada sahiptir. Kendine has tadı sayesinde kolayca ayırt edilen kestane balı, boğaz enfeksiyonları ve öksürükten kurtulmaya yardımcı olur. Peki, kestane balı başka nelere iyi geliyor?
#Kestane BalıBal, doğal yapısından dolayı hassasiyet gösterilmesi gereken bir ürün. İçeriğindeki zenginlikler ve faydaları saymakla bitmez. Balı buzdolabında saklamayın. Balın tadını alabilmeniz için oda sıcaklığında olması gerekir. Mümkün olduğunca karanlık, ışık almayan ve serince bir dolap içinde, kapağı sıkıca kapalı olarak muhafaza edin. Balın bozulması diye bir şey söz konusu değildir. Gerçek balda asla bakteri oluşmaz.
#BALAvrupa’da ilk 4 arasında görülen bal ihtisas laboratuvarına sahip olan Balparmak markasının kurucusu Özen Altıparmak, “Doğal diye petek balı alıp balmumu yemeyin. Doğal sandığınız balların çoğu antibiyotikli” dedi. Türkiye’nin bal tüketiminde hâlâ çok gerilerde olduğunu anlatan Altıparmak, “Almanlar yılda kişi başına 1.5 kilo bal yerken, Türkiye’de yılda kişi başına düşen bal tüketimi 650 gram” dedi.
#Bal- Türkiye'de yıllık üretilen 95 bin ton balın tamamının tüketildiği, kişi başı bal tüketim miktarının ise 1 kilo 200 gram olduğu bildirildi - Ordu Arıcılık Araştırma İstasyonu Müdürü Konak: "Millet olarak bal tüketimi hayli fazla bir yapıya sahibiz. Bu anlamda dünyada da en üst sıralarda yer alan bir ülkeyiz"
TÜRKİYE Arı Yetiştiricileri Merkez Birliği (TAB) Başkanı Başkanı Bahri Yılmaz, Türkiye’de kişi başı bal tüketiminin 1.1 kilogram düzeyinde bulunduğunu bildirdi. Yılmaz, dünyada yaklaşık 64 milyon arı kovanı bulunduğunu, bu kovanların yaklaşık yüzde 8’inin Türkiye’de yer aldığını söyledi.
Romanya Arıcılık Enstitüsü Direktörü ve Apiterapi uzmanı Dr. Cristina Mateescu, balın ılık tüketilmesi halinde stresi önlediğini belirterek, “Balı sıcak tüketmek sakıncalı. Balı sıcak tükettiğiniz zaman vücuda stres yüklemiş oluyorsunuz. Çünkü balda aminoasit vardır” dedi.
Ankaralı 580 arıcı sahip oldukları 5 milyar 176 milyon arı ile Başkentliler için yıllık 700 civarında bal üretiyor. Ankara Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı ve arı uzmanı Selçuk Solmaz, Türkiye’de bal üretiminin fazla olduğunu fakat tüketimin az olduğunu belirtti.
“Ülkemizde kişi başı Bal tüketimi ortalama 700-900 gram iken bu oran Avrupa da kişi başı 2,5-3 Kilo dur diyen” Solmaz, “Bal her nedense hastayken akla gelen bir şey. Oysa mucizenin adı bu. Yaraların iyileşmesinden, Cilt güzelliğine kadar her şeye etkisi var” dedi.
Altıparmak Gıda’nın Yönetim Kurulu Başkanı Özen Altıparmak, Türkiye’de balı bir sektör haline getirmeyi başardıklarını belirterek, “2010 sonuçlarıyla Altıparmak Gıda olarak, İstanbul Sanayi Odası’nın yaptığı Türkiye’nin en büyük 500 sanayi kuruluşu içinde yer alacak bir aşamaya geldik. En büyük 500’de yer alan sanayi kuruluşlarının kimler olduğu düşünülünce bir bal üreticisinin Türkiye’nin en büyük sanayi kuruluşları ile birlikte yer almasının anlamı daha iyi anlaşılacaktır. Böyle bir performans Türkiye’de bal sektörünü getirdiğimiz noktanın somut bir ifadesi olacak” dedi.