Türkiye bal üretiminde dünya ikincisi

Güncelleme Tarihi:

Türkiye bal üretiminde dünya ikincisi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 27, 2014 12:44

TÜRKİYE Arı Yetiştiricileri Merkez Birliği (TAB) Başkanı Başkanı Bahri Yılmaz, Türkiye’de kişi başı bal tüketiminin 1.1 kilogram düzeyinde bulunduğunu bildirdi. Yılmaz, dünyada yaklaşık 64 milyon arı kovanı bulunduğunu, bu kovanların yaklaşık yüzde 8’inin Türkiye’de yer aldığını söyledi.

Haberin Devamı

Türkiye’nin Çin’den sonra dünyanın ikinci büyük bal üreticisi olduğunu kaydeden Yılmaz, Türkiye’de arı sayısının yüksek, kovan başı verimin biraz düşük gerçekleştiğini dile getirdi. Türkiye’de narenciyeden pamuğa, ayçiçeğinden meyve çiçeklerine, kekikten sandal, çam ve kestaneye kadar balın her çeşidinin üretildiğine dikkati çeken Yılmaz, bu çeşitliliğin Avrupa kıtasının tamamında bile bulunmadığını belirtti.

Türkiye’de yılda ortalama 94 bin ton bal üretildiğini bildiren Yılmaz, “Türk insanı bal yemeyi seviyor. Avrupa’da kişi başı bal tüketimi 800-900 gram civarında iken, bizde 1,1 kilogram düzeyinde bulunuyor” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!