Ayfer Tunç yeni romanı ‘Kuru Kız’da, romana verdiği adla andığı kahramanını Anadolu’nun küçük bir şehrinden dünyanın sonundaki şehre, Ushuaia’ya gönderiyor. ‘Kuru Kız’ın buradaki yeni yaşamıyla tanıştıktan sonra, ‘eski yaşamındaki’ olaylara dönüyoruz. Tunç, hep çok iyi yaptığı gibi ‘bireysel meselelerin ardındaki toplumsal meselelere’ çekiyor bizi; kendisini toplumdan soyutlayan kahramanı üzerinden güçlü bir anlatı kuruyor.
#Kuru KızAyfer Tunç yeni romanı ‘Kuru Kız’da, romana verdiği adla andığı kahramanını Anadolu’nun küçük bir şehrinden dünyanın sonundaki şehre, Ushuaia’ya gönderiyor. ‘Kuru Kız’ın buradaki yeni yaşamıyla tanıştıktan sonra, ‘eski yaşamındaki’ olaylara dönüyoruz. Tunç, hep çok iyi yaptığı gibi ‘bireysel meselelerin ardındaki toplumsal meselelere’ çekiyor bizi; kendisini toplumdan soyutlayan kahramanı üzerinden güçlü bir anlatı kuruyor.
#Ayfer TunçDünyayı gezmek, farklı yerler görmek ve bilgiler edinmek, yeni ufuklara açılmak, macera yaşamak birçoklarının hayalini süsler. Bugün sizlere hayallerinin peşinden gidip dünyanın bir ucuna gitmiş birini tanıtmak istiyorum. Mustafakemalpaşa’lı Genç gezgin Selçuk Tanaydın. Macera dolu hayatını bizlerle paylaştı.
#BursaPatagonya ismini duyduğumuzda düzensizlik gelir aklımıza. Sanki bahsedilen hayali bir yerdir, hiç var olmamıştır. Gerçekten de bir hayal gibidir Patagonya. Sosyal medyanın en sevdiğim özelliklerinden biri, geçmişte bugün nerede, ne yaptığımızı hatırlatması. Bir zamanlar ben de o uzak ve büyülü topraklardaymışım. Bu hafta size dünyanın sonundaki ‘Ateş Toprakları’nı anlatmak istiyorum.
#SeyahatÜç gün önce arama kurtarma çalışması başlatılan ve sırra kadem basarak ortadan kaybolan San Juan isimli denizaltındaki mürettebatın, deniz üssüyle yedi kez iletişime geçmeye çalıştığını söyledi. Ortadan kayboluş nedeni açıklanamayan denizaltının 44 mürettabatı bulunuyor.
#ArjantinBelki siz çoktan planınızı yaptınız, hatta biletinizi bile aldınız. Güney beldelerimiz mi, Avrupa mı? Ege mi yağmur ormanları mı? Peki, daha uzağa gitmeye ne dersiniz? Okurumuz Ayça İnce Önkal, sırt çantasını omzuna takıp Rio’ya vardı ve ömründeki en güzel yılbaşını Güney Amerika’da geçirdi.
#Yılbaşıİlk cruise seyahatimden bu yana farklı farklı rotalara onlarca seyahat yaptım.Her biri bende ayrı bir iz bıraktı. Ancak Güney Amerika seyahati, sınırlarımı zorlayan, ufkumu açan, zihnime en kalıcı şekilde yerleşendi. Eğer Macellan’ın izinden gitmek, Ateş Toprakları’nı keşfetmek, buzulları görmek, penguenlerin yaşamlarına tanıklık etmek ve dünyanın en güney ucuna ayak basmak istiyorsanız, bu güzergah tam size göre...
#Macellanİlk cruise seyahatimi yaptığımdan bu yana farklı farklı rotalara onlarca seyahat yaptım. Her biri bende ayrı bir iz bıraktı. Ancak Güney Amerika seyahati, sınırlarımı zorlayan, ufkumu açan, zihnime en kalıcı şekilde yerleşendi. Eğer Macellan’ın izinden gitmek, Ateş Toprakları’nı keşfetmek, buzulları görmek, penguenlerin yaşamlarına tanıklık etmek ve dünyanın en güney ucuna ayak basmak istiyorsanız, bu güzergah tam size göre...
#SeyahatAntarktika’da şu anda yaz. Türkiye’nin önemli beyin cerrahlarından Prof. Dr. Talat Kırış gibi sizin de hayaliniz bir gün beyaz kıtayı keşfe gitmekse şimdi tam zamanı. Arjantin’den 4.5 gün yelkenliyle Antarktika’ya ulaşan Kırış, hiçbir devlete ait olmayan bu büyülü dünyada bir ay geçirdi. Penguenlerin arasında dolaştı.
#AntarktikaPatagonya, Güney Amerika’nın Arjantin ile Şili tarafından paylaşılan güney bölgesindeki uçsuz bucaksız coğrafyaya verilen isim. El değmemiş doğası, Patagonya’yı yeryüzünde cenneti yaşayabileceğiniz birkaç yerden biri yapıyor. Bölgede 2.5 ayını geçiren okurumuz Şefik Bağdadıoğlu izlenimlerini yazdı.
Yeni yılı yurtdışında karşılamak istiyorsanız, şimdiden program yapmanızda yarar var. Siz 2013’e nasıl gireceğinize karar verin, yeter. Doyasıya eğlenmek mi istersiniz, yoksa sevgilinizle romantizmi yaşamak mı? İşte size beş farklı beğeniye göre 10 ülkeden, 13 yılbaşı şehri.
Dev dalgalar, dev yengeçler, dev balıklar, dev buzdağları... Okyanusta 42 ay boyunca her tür deve karşı mücadele verdi Osman Atasoy, Sibel Karasu ve sevimli tekneleri Uzaklar II. Atasoy ve Karasu, Marmaris’te bitirdikleri dünya seyahatinin önemli anlarını anlattı
Son sözü vahşi denizin söylediği sularda, 14 metrelik tekneleri Uzaklar II ile 8 bin 500 mil kateden Kaptan Osman Atasoy ve Sibel Karasu için artık kara göründü! Antarktika’ya ulaşan ilk Türk yelkencileri Atasoy ve Karasu dönüş yolunda da Atlas Okyanusu’nu hiç durmadan 53 günde aştılar.
Arjantin’in Ushuaia kenti dünyanın güney ucundaki son yerleşim. Aralık ve ocak ayında bölgede havalar biraz ısınınca Antarktika ve buzul turlarına çıkanların uğrak yeri olan şehir aynı zamanda kruvaziyer limanı. <b>Gezgin Aynur Koç,</b> geçen yıl ocak ayında iki gün konakladığı şehri yazdı.
Onlar okyanus aşan, uzak coğrafyaları, farklı kültürleri merak eden gezginler. Kimi Türkiye’nin kara kışı yaşadığı günlerde Karayip Adaları’nda yazın tadını çıkarmış, kimi güney Pasifik’te keşif turuna çıkmış. Ortak özellikleri kruvaziyerlerdeki beş yıldızlı tatil köyü hizmetinden memnun kalmaları ve dönüş yolunda bir sonraki yolculuğun planlarını yapmaları.
Jules Verne’in ünlü romanı Dünyanın Ucundaki Fener, gerçek bir fenere dayanıyor. Güney Amerika’nın en güney ucundaki bu fenerde geçen hafta bir parti vardı. Feneri dünyanın ucunda söndürmek kolay olmadı tabii. Patagonya’daki parti için binmediğimiz uçak, tren, katamaran, otobüs, taksi kalmadı. 6 günde 30 bin kilometre yol yaptık. Dünyanın etrafı zaten 40 bin kilometre. İşte Arjantin’deki o müthiş partinin ayrıntıları.
Jules Verne’in ünlü romanı Dünyanın Ucundaki Fener, gerçek bir fenere dayanıyor. Güney Amerika’nın en güney ucundaki bu fenerde geçen hafta bir parti vardı. Feneri dünyanın ucunda söndürmek kolay olmadı tabii. Patagonya’daki parti için binmediğimiz uçak, tren, katamaran, otobüs, taksi kalmadı. 6 günde 30 bin kilometre yol yaptık. Dünyanın etrafı zaten 40 bin kilometre. İşte Arjantin’deki o müthiş partinin ayrıntıları.
Tekstil firması Penti’de fabrika müdürlüğü yapan Mehmet Çavaş’ın (50) iki tutkusu var: Deniz ve dağ. Erciyes ve Ağrı Dağı’na tırmanmış, Ege’deki tüm adalara yelkenliyle gitmiş. Yurtdışında son yaptığı gezi için dört ay sıra beklemiş. Güney Amerika’nın en ucundaki Horn Burnu’ndan yelkenliyle açılan Mehmet Çavaş, Patagonya’nın el değmemiş doğasını, en yüksek dağlarından birine tırmanışını ve fırtınalı denizde geçen zorlu macerasını anlattı.
Merve Akbaş (25), Boğaziçi Üniversitesi Ekonomi Bölümü mezunu, Sabancı Üniversitesi’nde aynı alanda master yapıyor. 14 yaşında dünyayı gezme hayali kurmaya başlamış. Öğrenci olmasına karşın, düşük bütçeyle gezmeyi başaranlardan. Yakın bölgeleri, ucuz rotaları seçiyor. Akbaş öğrencilikte gezginliğe adım atmanın incelikleri ve misafir öğrenci olarak gittiği Avustralya’daki iki gezisini anlattı.
Dört kişilik Türk macera yarışı takımı, Şili’de düzenlenen dünyanın en zor dayanıklılık yarışmasında 560 kilometreyi 163 saatte geçti. Bakiye Duran, Ali Rıza Bilal, Utkuer Yaşar ve Faruk Kar’dan oluşan ekip Şili’deki Patagonya Ekspedisyonu’nda 10 takımla yarıştı. Dağ bisikleti, koşu, kono, ip etapları, mağara ve buzul geçişlerinden oluşan yarışı sadece dört takım tamamlayabildi.
Arjantin ile Şili arasında kalan ve Antarktika’nın yukarısında, dünyanın en güney noktası olan Patagonya sadece adının cazibesinden dolayı bile insanların gidebileceği bir yer. Doğal güzellikleri ile yeni ilgi merkezi olan bölgede penguenlerden balinalara, deniz aslanlarından kormoranlara yüzlerce farklı canlı yaşıyor. Patagonya’da göllerden şelalelere, buzullardan karlı zirvelere, görsel bir şölende her yıl milyonlarca turist yaşamın tadını çıkartıyor.
Onduline Avrasya Genel Müdür Yardımcısı Şebnem Akerman’ın görevlerinden biri de şirketin bayi gezilerini organize etmek. ‘Piayasadaki racon buymuş, biz de yapalım o zaman’ diye 11 sene önce başlayan bayi gezileri bugün markalaşmış durumda ve en az 200 kişiyle yapılıyor.