1777’de kurulan, Türkiye’nin en eski markası Ali Muhiddin Hacı Bekir’in akide renkleriyle İstiklal Caddesi ruhu buluştu ve bir İstanbul şekerlemecisi doğdu. Evrensel marka olmanın tüm gerekliliklerini yerine getiren Beyoğlu’ndaki şık mağazada logolu porselen takımlardan tasarım lokum kutularına bambaşka bir boyuta taşınan vizyona hayran kaldım.
#Akide ŞekeriResmi tatil başladı. Bu yıl bayram ara tatile denk düşünce ailece de değerlendirilecek upuzun bir haftamız oldu. Tatile çıkmayıp da şehirde kalacaklar için gastronomiden kültür-sanata uzanan önerilerle bir rehber hazırladık. İster İstanbul’un tarih kokan semtlerinde gezin, ister Ankara Kaleiçi’nde... İster uzun zamandır görmek istediğiniz sergiye gidin isterseniz gece hayatına ‘akın’... Şehirdeki seçenekler size bayram ettirecek.
#BayramAvustralya’nın ünlü televizyon simalarından Maeve O’Meara ile düzenlediğimiz Türkiye gastronomi turlarının bendeki yeri çok başka. Dört yıl boyunca 15 Avustralyalı gurmeyi Türkiye’nin değişik bölgelerine götürerek hem yemek kültürümüzü öğretme hem de ülkemizi tanıtma fırsatı buldum. Nereleri gezdirip neler tattırdığımı merak ettiyseniz bu hafta İstanbul’un iki yakasını birlikte turlayalım…
#AvustralyaEfsanevi yönetmen Martin Scorsese'nin "sanatının zirvesi" olarak övgüler alan, başrollerinde olağanüstü performanslarıyla dikkat çeken Leonardo DiCaprio ile Robert De Niro'yu buluşturan 'Dolunay Katilleri', Cannes ve Londra film festivallerinden sonra ilk kez 12 Ekim'de İstanbul'da İKSV Galaları kapsamında UNIQ Hall evsahipliğinde izleyici karşısına çıkacak.
#Dolunay KatilleriBoğaz’ı, Tarihi Yarımada’sı, balıkçı, meyhane, ocakbaşı ve çarşılarıyla İstanbul turistler için gerçek bir cazibe merkezi.Manzarası, yemekleri ve servisiyle öne çıkan seçenek çok, seçmek zor. Biz de jürimize sorduk; konuklarını nereye götürüyorlar, şehri ve mutfak kültürümüzü hakkıyla yansıtanlar hangileri?
#MisafirBayramlaşma sonrası incecik, porselen bir fincanda bol köpüklü bir Türk kahvesi, yanında lokumu ve likörüyle ikram edilir. Eskiden ev sahibinin nezaketini kaybetmeden sıkıldığı misafiri yolcu etmesini sağlayan âdetse şerbet ikramıymış... Bazı şeyler var ki bizleri görünmez iplerle geçmişimize ve birbirimize bağlıyor, tıpkı sonsuz çeşitlilikteki bayram ikramlarımız gibi...
#BayramYedi gün boyunca sabahtan geceye İstanbul’da sıradışı deneyimler sunmayı vaat eden ‘Monday to Sunday Istanbul’ kitabı basit bir turist rehberi değil. Gezilecek tarihi ve sanatsal yerlerin yanında en iyi yeme-içme, eğlence, alışveriş mekânları hakkında da öneriler veren, şehri tadına vararak gezmemizi sağlayan bir kaynak…
#Monday To Sunday Istanbulİstanbul’un kültür zenginliklerine canlılık katmak üzere hayata geçirilen Beyoğlu Kültür Yolu Festivali dün başladı. 12 Haziran’a kadar 7’den 70’e herkes için 2 bine yakın etkinlik yapılacak. Bölgenin köklü tarihine ışık tutan bir lezzet rotası da oluşturuldu. Şehirdeyseniz atın kendinizi Beyoğlu’na; ister tatlı rotasını takip edin, isterseniz de sokak yemeklerinin peşinden gidin.
#GASTRONOMİTürkiye’nin en eski markaları onlar... Kimi asırlık, kimi birkaç asrı devirmiş. Yıllar içinde üretimleri de, tarzları da, işleyişleri de başkalaşmış. Pek çok zorluğa meydan okuyup hayatta kalmışlar ve uzun ömürlerini kaliteden ödün vermemeye borçlular...
#GazetehaberleriTürkiye'nin bilinen en eski firması ve dünyanın da en eski markalarından biri olan şekerci Ali Muhiddin Hacı Bekir, 2,5 asırdır değişmeyen lezzeti ile Türk lokumunun dünyaca ünlü markası haline gelirken, 100'ü aşkın çeşidi ile ağızları tatlandırmaya devam ediyor.
#Ali Muhiddin Hacı BekirYüz yılı aşkın süredir hizmet vererek geleneksellikten gelen lezzetlerini müşterilerine sunan ve hem turistlerin hem de İstanbulluların en beğendiği asırlık restoranları sizin için derledik. Biz en popüler olan 10 restoranı yazdık ama siz devamını merak eder de İstanbul’un tüm asırlık restoranlarını bir arada görmek isterseniz Zomato’nun derlemeler bölümünde bulabilirsiniz. İşte karşınızda İstanbul’un en popüler 9 koca çınarı!
#En İyi 10 RestoranAkdeniz Üniversitesi Gerontoloji Bölümü Başkanı Prof. Dr. İsmail Tufan ve ekibi araştırdı. Ekip, 2000 yılından bu yana Türkiye’yi dolaştı, 60 yaş ve üzeri 45 bin kişinin verilerini değerlendirdi. Sonuç: Yaşlılar gençleşiyor. 80 yaşında da olsalar hayata sıkı sıkı sarılıyor, onu keyfince yaşıyorlar. 15 tip yaşlı var. İşte onlar...
YILIK üretimi 60 bin tona ulaşan Türk lokumu, Eurovision’da Türkiye’yi temsil edecek Hadise’yle 250 milyon doları yakalamayı hedefliyor. 100 farklı çeşitle, 1000’den fazla firmanın rekabet ettiği pazarda, TRT’yle anlaşan Lokumcu Altınay, Eurovision’da Afyon’un ünlü Sultan lokumunu izleyicilere bedava dağıtacak.
Önümüz Ramazan yani bir adıyla da Şeker Bayramı. Tatlı yiyip tatlı konuşmanın tam zamanı yani. Bayram tatlısı deyince aklınıza sadece baklava gelmesin. Şöbiyetten kadayıfa, cezeryeden şekerpareye, kuşgözünden sarı burmaya ve sütlü nuriyeye kadar uzanıyor tatlı çeşitleri.