Cassata Siciliana, tatlıdan öte Sicilya’yı yansıtan bir simgedir. Her diliminde, Sicilya’nın zengin tarihi, farklı kültürlerin etkisi ve yerel halkın yaratıcılığı saklıdır. Bu nedenle cassata’yı tatmak, Sicilya’nın ruhunu ve lezzetlerini keşfetmek anlamına gelir. Sicilya’nın kültür elçisi cassata’nın geçirdiği evrimi ve tarifini yazdım bu hafta.
#Danilo ZannaCumhuriyet tarihinin ilk izinleriyle kurulan enzim üretim tesisi Türkiye’nin bu alanda güçlenmesine destek veriyor. Tesisteki üretimle hem Türkiye’nin ihtiyacı karşılanıyor hem de ihracat yapılıyor. Yakın dönemde Türkiye’nin yıllık 150 milyar dolarlık enzim ithalatının tamamen karşılanacağı planlanıyor.
#EnzimWasabi, Japon mutfağında sıklıkla kullanılan ve sosu ile ünlü bir lezzet olarak daha çok restoranlarda karşımıza çıkıyor. Sushi yanında servis edilen wasabi acımsı tadıyla pek sevilmese de faydaları onu yemeye değer kılıyor. Peki, wasabi nedir, nasıl yenir? İşte wasabi faydaları ve sosu hakkında bilgiler...
#WasabiBazı insanlar vardır, ellerinden ne çıksa çok lezzetli olur. Minik dokunuşlarla, hazırladıkları en basit yemekleri bile bir ziyafet haline getirirler. Peki bu kişilerin sırrının ne olduğunu biliyor musunuz? Tabii ki doğru malzeme seçimi... Sizin için yemeklerinizin tadını bir anda güzelden muhteşeme taşıyacak birkaç malzeme önerimiz var. Denediğinizde siz de farkı kolayca görebilirsiniz. İşte o sihirli ürünler...
#Mutfak TüyolarıUzak doğu mutfağının sevilen lezzetlerinden olan suşinin yanında sos olarak tüketilen wasabi, son yıllarda ülkemizde de tüketilmeye başlandı. Özellikle acı sos sevenlerin tercihi olan wasabi, susi dışında balık yemeklerine de lezzet katıyor. Ancak oldukça pahalı olan bu sosu Japonya dışında bulmak zordur. Peki, wasabi nedir? Wasabi sos nasıl yapılır? İşte, detaylar.
#Wasabi NedirYeni yıl yaklaşıyor, içimiz kıpır kıpır. Şimdiden yılbaşı gecesini ve misafirlerimize yapacağımız lezzetli tarifleri düşünmeye başladık bile. Sizin için hazırladığımız bu tarifle gece boyu övgüleri kapacaksınız! İşte yılbaşı ağaçlı mini kek tarifi…
#Mucize LezzetlerKendine has ve çok özel hoş kokusu, mayhoş tadıyla baharın müjdecisi olan çilek, büyük küçük herkesin sevgilisi. Kısa ömürlü ve narin bir meyve olan çileğin aslında tam zamanı. En özgün tatlıların ana malzemesi olan bu kırmızı vazgeçilmez, yepyeni tarfilerle mönülerinizi zenginleştiriyor.
#YemekGıda takviyeleri son dönemde sağlıkla ilgili tartışmaların bir numaralı konusu. Vücudumuzda ve beslenmemizde yetersiz kalan çeşitli vitamin ve minerallerin yerini doldurmak için alınan bu takviyeler arasında şu an en popüleri magnezyum. Özellikle sosyal medyada herkesin mutlaka magnezyum takviyesi alması gerektiğine dair paylaşımlar öne çıkıyor. Ama gerçekten böyle bir ihtiyaç var mı? Daha da önemlisi magnezyum takviyeleri iddia edildiği gibi her derdin devası olabilir mi?
#SağlıkABD Başkanı Biden’ın gider ayak Ukrayna’ya Rusya’ya karşı ATACMS füzeleri kullanma izni vermesi, kara mayını yollama kararı, Rusya’nın nükleer angajman kurallarını değiştirmesi Avrupa’da tedirginliği arttırdı. Almanya ve kuzey ülkeleri ek tedbirler alıyor.
#UkraynaSon dönemde hızla yaygınlaşan çiğ beslenme akımı, sebzeleri pişirmeden tüketmenin besin değerini artırdığını ve vücuda daha faydalı olduğunu savunuyor. Ancak araştırmalar bunun tüm sebzeler için geçerli olmadığına işaret ediyor. Peki hangi sebzeyi çiğ hangisini pişmiş yemek daha faydalı?
#SağlıkSingapurlu bir pratisyen hekim olan Dr. Samuel Choudhury'ye göre, bir süredir dolapta bekleyen patatesler potansiyel olarak ölümcül bir toksin barındırıyor olabilir. Dr. Choudhury’un Instagram'da takipçileri ile paylaştığı bir videoda, filizlenmiş patateslerin yanı sıra yeşile dönmüş patateslerden de uzak durulmasını tavsiye etti.
#Filizlenmiş PatatesSingapurlu doktor Dr. Samuel Choudhury, dolapta bir süre saklanan filizlenmiş ve yeşeren patateslerden uzak durulması gerektiğini, yeşil lekelerin ve filizlerin solanin toksininin varlığına işaret ettiğini, bu toksinin ağır sindirim sorunlarına, halüsinasyonlara, ciddi durumlarda felce hatta ölüme dahi neden olabileceğini söylüyor.
#PatatesHer yıl 1 Kasım Dünya Vegan Günü olarak kutlanıyor. Bu özel günde hem işin etik altyapısı anlatılıyor hem de veganların karşılaştıkları güçlükler ve çözümleri konuşuluyor. Aynı zamanda sadece bitki temelli beslenmenin değil, hayvan haklarının ve sürdürülebilir yaşam tarzlarının önemi vurgulanıyor.
#Zeynep Nazlı Yıldırım