Güncelleme Tarihi:
Çikolatalı Örümcek Çerezleri:
Malzemeler:
Parçalara bölünür 200gr koyu ya da sütlü çikolata
113gr paket meyankökü
2 x 154gr paket kurabiye
Beyaz ve siyah buzlanmalı kalemler
Hazırlanışı:
Kaynayan bir kap su üzerinde bir ısıya dayanıklı kase çikolata eritin. Örümcekler monte ederken sıcak tutmak için kase çikolata bırakın. Meyanköklerini tekerlekler ve Çikolata Örümceklerin bacaklarında kullanmak üzere 2-3cm uzunlukta kesin. Çerezlerin yarısının üzerine küçük bir çay kaşığı çikolata bulaştırın. Sandviçi ve sonra üstüne sekiz meyankökü bacaklar düzenleyin. Sonra yere serin ayarlamak için ikinci çerez üstüne biraz daha çikolata sürün. Tepesine beyaz buzlanma kalem ile iki büyük nokta ve gözleri eklemek için de siyahg buzlanma kalem kullanın.
Şeytan Yumurtaları
Malzemeler:
12 büyük yumurta, 3 ince közlenmiş kırmızı biber, doğranmış 1 kap mayonez, 2 tatlı kaşığı hardal, 1 çay kaşığı tuz, 1 / 2 çay kaşığı taze çekilmiş karabiber, 1 / 2 çay kaşığı kırmızı biber, 1 / 4 çay kaşığı biber, 1 çay kaşığı acı Tabasco sosu, (isteğe bağlı),
Garnitür için; küçük üçgenler halinde kesilmiş 1 küçük kırmızı dolmalık biber, 2 taze soğan koyu yeşil kısımları, küçük üçgenler halinde kesilmiş taze frenk soğanı
Hazırlanışı:
Orta bir tencerede içine yumurtaları koyun ve soğuk su ile kaplayın. Yumurtaları iyice haşlayın. Ateşten aldıktan sonra soğumalarını bekleyin. Yumurtaların sarısını beyazından, beyazını ikiye bölecek şekilde düzgünce ayırın. Beyazının parçalanmaması önemli çünkü beyazını taban olarak kullanacağız.
Yumurtaların sarısına közlenmiş biber, mayonez, hardal, tuz, karabiber, kırmızı biber, arnavut biberi, ve acı sos (arzu edilirse) ekleyerek ezin ve karıştırın. Pürüzsüz bir hal alması için çatalla iyice ezin. Beyazları ile birlikte buzdlabında soğuyup sertleşmesini bekleyin.Her bir yumurta beyaz yarısının içine kaşıkla sarıdan hazırladığınız karışımdan koyun. Şeyten görüntüsü vermek için, Biber, taze soğan, frenk soğanı ile süsleyin.
Kabak Yüzler Kurabiyesi
Malzemeler:
140gr tereyağı yumuşatılmış, 175gr normal un, 50gr pudra şekeri, ince rendelenmiş kabuğu rendesi, 1 orta boy portakal Dolum için: 1 tatlı kaşığı pudra şekeri 25g sade çikolata (% 55 kakao katı ince)50g pudra şekeri, yaklaşık 1 çorba kaşığı portakal suyu
Hazırlanışı:
Önceden frını 160C ısıtın. Bir kaba tereyağını koyun ve pürüzsüz olana kadar tahta bir kaşıkla ezin. Un, pudra şekeri ve portakal kabuğu ekleyin ve hamur yapmak için birarada yedirin, yoğurun. 1 saat buzdolabında bekletin. Yaklaşık 3mm kalınlığında hafifçe unlanmış bir yüzeye hamur rulo yapın. Bir 7,5 cm yuvarlak düz kesici ile 24 daire kesin. Küçük bir keskin bıçak kullanarak çevrelerini halloween yüzleri kesin. Bir bıçak ile her bisküvi üstüne basın. Kabak işaretleri için, bir bıçak arka yüzüyle bisküvi çizgiler oluşturun. Soluk altın rengi olana kadar yaklaşık 15 dakika için tüm bisküvileri pişirin. Bir süre için soğumaya bırakın.Gerekirse daha sonra kenara, biraz daha meyve suyu ekleyerek, pürüzsüz, burun akıntısı ya da buzlanma yapmak için malzemeyi karıştırın.Dolum için içine erimiş çikolata karıştırın, ardından pudra şekeri yedirin. Bisküvi üzerinde dolum yayıldıktan sonra üstüne 'yüz' olan şekilleri basın.
Havuç Gözler
Malzemeler:
Yeterince havuç
Labne ya da krem peynir
Siyah zeytin
Hazırlanışı:
Havuçları yıkayıp küp küp olacak şekilde doğrayın.
Üzerine bir parça peynir koyun. Siyah zeytinleri kesip peynirin üstüne koyun.
En üstünü de göz şekli vermesi için bıçakla yarın.
Cadılar Bayramı Mezarı
Malzemeler:
1 / 2 fincan taze ıspanak
250-300 gram patates püresi
Sebzeler (brokoli ve kereviz)
Tuzlu kraker
Katı yumurta
Kraker
Siyah Zeytin
Yenilebilir işaretleyici
Hazırlanışı:
Ispanağı haşlayıp blenderdan geçirin ve hazırladığınız patates püresinin içine ekleyin.Haşlanmış yumurta hayaletler yapmak için kullanılacak. Siyah zeytinlerden göz ve ağız yapabilmek için yumurtanın üzerine yarıklar açın ve bu yarıklara gözlerle ağzı yerleştirin. Dikdörtgen bir borcamın içine yerleştirdiğiniz ıspanaklı patates püresinin üstüne mezar taşı koymak için küçük bisküvileri kullanabilirsiniz. Çevresini ise tuzlu kraker ile çevirin. Hayalet yumurtalar, yeşillikle ağaç görüntüsü için brokoli ve kerevizleri kullanabilirsiniz.
Göz Mezeler
Malzemeler:
12 yumurta
1 yemek kaşığı mayonez
1 tutam kereviz tuzu veya tuzot
1 çorba kaşığı sarı hardal
2 damla yeşil gıda boyası
Siyah zeytin dilimleri
Hazırlanışı:
Yumurtaları haşlayalım ve katı yumurtaların içinden sarılarını çıkaralım. Sarıları ayrı kullanacağız. Ancak çıkartma işlemini yaparken yumurtayı düzgünce ikiye kesmemiz gerekecek. Çünkü yumurtaların beyazları halka şeklinde kesilerek, gözlerin alt katmanını oluşturacak. Yumurta halkalarını ikram tepsisine dizin.
Yumurta sarılarını bir kaseye ayırın ve ezerek ufalayın. İçine mayonez, kereviz tuzu (tuzot), hardal, ve gıda boyası ekleyip karıştırın. Bir kaşık yardımıyla servis tepsisindeki yumurta halkalarının içini bu karışımla doldurun. Bu dolgu gözün içi olacak. Göz bebeğini oluşturmak için her halkanın üstüne bir zeytin dilimi yerleştirin. Zeytinin tam ortasına bir damla mayonez koyarak değişik bir görünüm sağlayabilirsiniz.
Yarasa Kurabiye
Malzemeler:
6 su bardağı un (üstüne serpiştirmek için bir miktar daha gerekecektir), 1 paket kabartma tozu, 225 gram yumuşak tuzsuz tereyağı, 1 kahve fincanı kahverengi şeker, 4 çay kaşığı toz zencefil, 4 tatlı kaşığı tarçın, 1,5 çay kaşığı öğütülmüş karanfil, 1,5 çay kaşığı tuz, 1,5 su bardağı pekmez, 2 büyük yumurta, kremayı da gıda boyası ile renklendirerek süsleme yapabilirsiniz.
Hazırlanışı:
Bir büyük kasede un ve kabartma tozunu karıştırıp, bir kenarda bekletin.Tereyağı ile şekeri mikserde önce orta sonra yüksek hızda karıştırın. İçine zencefil, tuz, karanfil ve tarçını ekleyin. Ayrı bir yerde yumurta ve pekmezi çırpın karışımın içine ilave edin. Mikserin hızını düşürün ve yavaş yavaş unla kabartma tozu karışımını ekleyerek, hamura iyice yedirin.
Oluşan hamuru yassılaştırın. Jelatine sararak buzdolabında 1 saat kadar bekletin.Fırınınızı 350 derece sıcaklığa ısıtın. Hamurunuzu unlanmış bir yüzeyde merdaneyle açarak kurabiye kalıplarında istediğiniz şekli verin. Kararmasına izin vermeyecek şekilde yaklaşık 8-10 dakika önceden ısıtılmış fırında pişirin. Soğuduktan sonra royal icing ile üstünü süsleyin.
Cadılar Bayramı Gözleri
Malzemeler:
12 yumurta
1 yemek kaşığı mayonez
1 tutam kereviz tuzu veya tuzot
1 çorba kaşığı sarı hardal
2 damla yeşil gıda boyası
Siyah zeytin dilimleri
Hazırlanışı:
Yumurtaları haşlayalım ve katı yumurtaların içinden sarılarını çıkaralım. Sarıları ayrı kullanacağız. Ancak çıkartma işlemini yaparken yumurtayı düzgünce ikiye kesmemiz gerekecek. Çünkü yumurtaların beyazları halka şeklinde kesilerek, gözlerin alt katmanını oluşturacak. Yumurta halkalarını ikram tepsisine dizin.
Yumurta sarılarını bir kaseye ayırın ve ezerek ufalayın. İçine mayonez, kereviz tuzu (tuzot), hardal, ve gıda boyası ekleyip karıştırın. Bir kaşık yardımıyla servis tepsisindeki yumurta halkalarının içini bu karışımla doldurun. Bu dolgu gözün içi olacak. Göz bebeğini oluşturmak için her halkanın üstüne bir zeytin dilimi yerleştirin. Zeytinin tam ortasına bir damla mayonez koyarak değişik bir görünüm sağlayabilirsiniz.
Yemek Kanalları Editörü: Duygu ÇELİKKOL