Lezzet Durakları

Güncelleme Tarihi:

Lezzet Durakları
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 20, 2008 00:05

Kemalpaşa’ya otel Otelin açılış kurdelesini

Kemalpaşa Kaymakamı Niyazi Ergut, Kemalpaşa Belediye Başkanı Yakup Karaca, ve Arıcan çifti ile AKP’li Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Selim Gökdemir hep birlikte kesti.

İZMİR, (DHA)

İZMİR’in Kemalpaşa İlçesi’nin ilk oteli, Boutique Superisi Otel ve Restoran görkemli bir törenle kapılarını açtı. Daha önce Tatari Konağı olan ve Neşe, Hayri Arıcan çifti tarafından restore edilen butik otelin açılışına çok sayıda davetli katıldı. Otel bir kral dairesi ve 23 odadan oluşuyor. Otelde cafe bar ve Spa merkezi ile havuz da bulunuyor. Otelin tüm işleme ve süslemelerini, hat ve nakış sanatçısı olan Neşe Arıcan yaptı. Dekorasyonunda çiftin özel koleksiyonları olan resimler kullanıldı. 300 kişinin katıldığı açılış töreninde kurdeleyi Kemalpaşa Kaymakamı Niyazi Ergut, Kemalpaşa Belediye Başkanı Yakup Karaca, ve Arıcan çifti ile AKP’li Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Selim Gökdemir kesti. Oteli gezen davetliler çok beğendi.

Damak zevkinizi Katre’de şımartın

HÜRRİYET / İZMİR

BUGÜNLERDE şaşırtıcı lezzetler arayışı içinde olanlara Alsancak Can Yücel Sokak’ta yer alan Katre Cafe öneriliyor. Katre Cafe, öncelikle lezzetin öne çıktığı, sevimli, şık bir mekan. Mönüde yer alan başlangıçlar, salatalar, makarnalar, etler, tavuklar çok özel soslarla ve özenle hazırlanıyor. Özellikle patlıcan beğendili bonfile, tavuklu külbastı, makarna çeşitleri mükemmel. Bu yüzden Katre Cafe’nin tadını bir kez alanlar, müdavimleri arasına katılıyor.

Çanakkale’nin güleryüzü

Burak GEZEN / ÇANAKKALE, (DHA)

ÇANAKKALE’de pizza sektörüne yeni bir lezzet getirmeyi amaçlayan Gülen Pizza, tüm müşterilerinin damak tadına hitap edebilmek için 24 çeşit sunuyor. Yiyecek sektörüne 2001 yılında Gülen Pide Salonu’yla giren Toprak Ailesi, bu kez de pizza sektörüne iddialı bir giriş yaptı. İşletmeci mimar Fethi Toprak, yiyecek sektöründe gülümseyerek ve gülümseterek hizmet

verme idealiyle yola çıktıklarını belirterek, "Kendine özgü dekorasyonu, rahatlatıcı ambiansı, kaliteli ve hızlı servisi ile Çanakkale yiyecek sektörüne başka bir soluk getirdiğimize inanıyoruz" dedi. Gülen Pizza Salonu, her müşterinin damak tadına hitap edebilmek için 24 çeşit pizza, yine her müşterinin ekonomisine uygun olarak da dört farklı boyut ve fiyat çeşidiyle alternatif sunuyor.

Özsüt’ün yenisi frambuazlı fondü

HÜRRİYET / İZMİR

ÜLKEMİZİN sevilen tatlılarını üreten Özsüt’ün lezzet kervanına katılan en son ürün frambuazlı fondü. Dünyaca ünlü Valrhona çikolatasıyla hazırlanan föndü, yumuşak çikolata karışımı arasında frambuazlı ve beyaz çikolatalı iki ayrı katıyla tatlıseverlere benzersiz bir lezzet sunuyor. Frambuazlı Fondü, her katında barındırdığı farklı lezzetleri ve bademli kekiyle tatlı keyfinizi ikiye katlıyor. Özenle seçilen malzemelerden hazırlanan frambuazlı fondü, hafif tadıyla yazın sıcak ve bunaltıcı günlerinde serinletici bir lezzet yolculuğuna davet ediyor.

Tekirdağ’ın köfteleri

TEKİRDAĞ’ın lezzeti dillere destan köfte ve tatlılarının sunulduğu mönüye sahip Meşhur Tekirdağ Köftecisi Restoran, 100 kişi kapasitesiyle Bodrum Doğuş Marina’nın arkasında hizmet veriyor. Lezzet düşkünlerinin uğrak yeri olan mekan, sahip olduğu atmosferiyle de tercih edilen işletmeler arasında ilk sıralarda yer alıyor. Güzel bir bahçeye sahip mekandan, Turgutreis’in muhteşem günbatımı manzarasını seyretmek mümkün. Tüm ustaları Tekirdağ’dan getirilen restoranda, günlük taze üretim yapılarak müşterilere sunuluyor.

Gül kurabiyesi

MALZEMELER:

1 paket margarin yumuşak

1/2 su bardağı pudra şekeri

1 yumurta sarısı

1 paket vanilya

1 paket kabartma tozu

3-4 damla yeşil gıda boyası

Aldığı kadar un

HAZIRLANIŞI:

Yumuşamış margarine pudra şekeri konularak karıştıralım. İçine yumurta sarısı ekleyip, karıştırmaya devam edelim. Başka bir kapta bir miktar un, vanilya ve kabartma tozunu elekten geçirerek margarinli karışıma ilave edelim. Yumuşak olan hamur harcının yarısını ayrı bir kaba alıp, gıda boyası ile karıştıralım. İki hamuru da un ilave ederek kulak memesi kıvamına getirelim ve ayrı ayrı oklava ile açalım. Su bardağı yardımı ile 7-8 adet hamur keselim. Bir beyaz, bir yeşil yuvarlak, bir beyaz yuvarlak olarak yarı hamurlar görülecek şekilde üst-üste koyalım. Bıçakla ortadan ikiye kesip bir ucundan diğer uca katlayarak, gül motifli şekilleri tepsiye dizelim. 170 derece ısıtılmış fırında 20-25 dakika pişirelim. Fırından çıktıktan 5 dakika sonra üzerine pudra şekeri serpip servis yapalım. Arzuya göre rendelenmiş elma, tarçın karışımı fırına koyulmadan orta göbeklerine yerleştirilebilir veya gül modeli iki renkte pişebilir.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!