29 Kasım tarihinde "Aybastı Nere, Karakoçan Nere" başlıklı yazıda, Ordu’ nun Aybastı ilçesi, komşusu Gölköy’ün nahiyesi olarak geçmiş.
Sayın Aybastılılar ve Sayın Belediye Başkanları bize doğru bilgiyi ulaştırdılar ve bize bir hatayı düzeltme şansı verdiler. Sayın Belediye Başkanı hem sitem edip, hem de nezaket göstererek, beni Aybastı Perşembe Yaylası Şenlikleri’ne davet ettiler. Kendilerine şenlik kapsamında bir yemek yarışması yapmalarını önerdim ve seve seve katılacağımı belirttim. İlçenin internet sitesinde Aybastı’nın yemyeşil doğasını, şelalelerini, tarihsel zenginliklerini görünce, artık bu güzel ilçeye gitmenin farz olduğunu düşünüyorum.
İnce noktalar
Ciğer pişirecekseniz doğranmış ciğerin asla yıkanmayacağını bilmelisiniz. Çünkü çiğken yıkanan karaciğerin lezzeti gider ve pişince sert olur.
Karnabaharları ayıklayıp çiçeklerini buket şeklinde ayırın. Orta boy bir tencerede 2 su bardağı su ve 1 çay kaşığı tuzla kısık ateşte, karnabaharlar iyice yumuşayıncaya kadar haşlayın. Karnabaharların suyunu dökmeden robota koyup, üzerine haşlanmış patatesleri doğrayın ve püre haline gelinceye dek ezin. İkisini birden robotta pürüzsüz hale gelene kadar çekin. Öte yandan derin bir kabın içinde yumurtaları çırpıp; un, sıvıyağ, rendelenmiş kaşar peyniri, tuz, karabiber ve püre halindeki karnabaharlı patatesleri ekleyerek karıştırın.
Yağlanmış pasta kalıbına çırpılmış karışımı yayıp; üzerini kaşıkla düzeltin. Pastayı 175 dereceye ayarlı fırında 25-30 dakika, üzeri kahverengi oluncaya kadar pişirin. Fırından çıkarıp dilimleyerek sıcak sıcak servise sunun.