Güncelleme Tarihi:
Malzemeler:
• 125 g eritilmiş tereyağı
• Yarım su bardağı şeker
• 2 su bardağı un
• 2 adet yumurta
• 1 çay kaşığı vanilya özütü
• Yarım su bardağı beyaz damla çikolata
• 2 çay kaşığı kabartma tozu
• 80 ml süt
Üzeri için:
• 1 su bardağı pudra şeker
• 1-2 yemek kaşığı sıcak su
• 2 yemek kaşığı tereyağı
• 2 damla yeşil gıda boyası
• Süslemek için; renkli şekerlemeler
Tarif:
1-Yağ ve şekeri Arçelik Multi Şef Profesyobel Mutfak Makinesi’nde iyice çırpın.
2-Yumurtaları tek tek ekleyip çırpmaya devam edin.
3-Süt ve vanilya özütünü de ekleyin.
4-Ardından un ve kabartma tozunu yavaş yavaş ekleyin.
5-Beyaz çikolatayı da ekledikten sonra spatula ile karıştırın.
6-Hamuru yağlanan muffin kalıplarına dökün.
7-Önceden ısıtılmış 180 derecelik Arçelik Ankastre Fırın’da 35-40 dakika pişirin.
8-Kreması için pudra şekeri, su ve tereyağını Arçelik Rose Gold Eternity Mikser yardımıyla köpük
krema haline getirin.
9-Karışımdan bir miktar ayırın. Ayırdığınız kremaya 2 damla gıda boyası ekleyin spatulayla karıştırın.
10-Pişen ve soğuyan muffinlerin üzerine önce beyaz krema sıkın.
11-Ardından yeşil kremayı sıkma torbasıyla sıkarak çam ağacı şekli verin.
12-Muffinlerin üzerini renkli şekerlemelerle süsleyin.
13-Afiyet olsun!
Sponsorlu içerik