Cennetten bir köşe: Aybastı

Güncelleme Tarihi:

Cennetten bir köşe: Aybastı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 13, 2004 00:00

29 Kasım tarihinde "Aybastı Nere, Karakoçan Nere" başlıklı yazıda, Ordu’ nun Aybastı ilçesi, komşusu Gölköy’ün nahiyesi olarak geçmiş.Sayın Aybastılılar ve Sayın Belediye Başkanları bize doğru bilgiyi ulaştırdılar ve bize bir hatayı düzeltme şansı verdiler. Sayın Belediye Başkanı hem sitem edip, hem de nezaket göstererek, beni Aybastı Perşembe Yaylası Şenlikleri’ne davet ettiler. Kendilerine şenlik kapsamında bir yemek yarışması yapmalarını önerdim ve seve seve katılacağımı belirttim. İlçenin internet sitesinde Aybastı’nın yemyeşil doğasını, şelalelerini, tarihsel zenginliklerini görünce, artık bu güzel ilçeye gitmenin farz olduğunu düşünüyorum.İnce noktalarCiğer pişirecekseniz doğranmış ciğerin asla yıkanmayacağını bilmelisiniz. Çünkü çiğken yıkanan karaciğerin lezzeti gider ve pişince sert olur.Bir İstanbul masalı10 kişilikHazırlama süresi 35 dakikaPişirme süresi 30 dakikaMalzeme listesi6 adet yumurta (oda sıcaklığında)6 kahve fincanı toz şeker6 kahve fincanı un2 kahve fincanı eritilip soğutulmuş bitkisel margarin1 paket vanilya1 paket kabartma tozu1 adet limon kabuğunun rendesi1 paket vanilyalı hazır puding1 çay bardağı vişne reçeliRenkli hamuru için2 su bardağı pudra şekeri1 çay bardağı ucu yeşil gıda boyası3 yemek kaşığı sıcak suPasta şipitze10 kişilikHazırlama süresi 20 dakikaPişirme süresi 30 dakikaMalzeme listesi1 adet orta boy karnabahar4 adet haşlanmış orta boy patates4 adet yumurta (oda sıcaklığında)4 yemek kaşığı sıvıyağ2 çay kaşığı tuz, karabiber6 yemek kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri4 yemek kaşığı unKarnabaharları ayıklayıp çiçeklerini buket şeklinde ayırın. Orta boy bir tencerede 2 su bardağı su ve 1 çay kaşığı tuzla kısık ateşte, karnabaharlar iyice yumuşayıncaya kadar haşlayın. Karnabaharların suyunu dökmeden robota koyup, üzerine haşlanmış patatesleri doğrayın ve püre haline gelinceye dek ezin. İkisini birden robotta pürüzsüz hale gelene kadar çekin. Öte yandan derin bir kabın içinde yumurtaları çırpıp; un, sıvıyağ, rendelenmiş kaşar peyniri, tuz, karabiber ve püre halindeki karnabaharlı patatesleri ekleyerek karıştırın.Yağlanmış pasta kalıbına çırpılmış karışımı yayıp; üzerini kaşıkla düzeltin. Pastayı 175 dereceye ayarlı fırında 25-30 dakika, üzeri kahverengi oluncaya kadar pişirin. Fırından çıkarıp dilimleyerek sıcak sıcak servise sunun.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!