Baharın Kırmızı Cazibesi

Güncelleme Tarihi:

Baharın Kırmızı Cazibesi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 22, 2002 00:00

Kendine has ve çok özel hoş kokusu, mayhoş tadıyla baharın müjdecisi olan çilek, büyük küçük herkesin sevgilisi. Kısa ömürlü ve narin bir meyve olan çileğin aslında tam zamanı. En özgün tatlıların ana malzemesi olan bu kırmızı vazgeçilmez, yepyeni tarfilerle mönülerinizi zenginleştiriyor.

Haberin Devamı

Çilekli pasta

Malzemeler:
(6 kişilik) ,

Pandispanya hamuru için:
2 yumurta, 5 çorba kaşığı tozşeker, 2 kahve fincanı dolusu un, yarım çay kaşığı kabartma tozu, yarım çay bardağı su

Krema için:
5 çorba kaşığı tozşeker, 1 yumurta, 1 su bardağı süt, 4 çorba kaşığı un,1 çorba kaşığı dolusu nişasta, 1 çay kaşığı vanilya

Süsleme için:
Yarım kg çilek, 1 kutu krem şanti, 2 su bardağı soğuk süt, 1 paket sade jöle, 2 tutam yeşil gıda boyası

Hazırlanışı:

Pandispanya hamurunu hazırlamak için yumurtaları ve tozşekeri çırpın. Un, kabartma tozu ve suyu ekleyip çırpmaya devam edin. Hamuru 20 cm çapında kelepçeli bir kalıba boşaltın. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 35-40 dakika pişirin.

Kremayı hazırlamak için bir tozşeker ve yumurtayı çırpın. Sütü karışıma ilave edin. Un, nişasta ve vanilyayı ekleyip çırparak pürüzsüz bir kıvamda koyulaşana kadar kısık ateşte pişirin. Pandispanyayı enine 3 kat halinde kesin. Çilekleri bol suyla yıkayıp süzün. 10 tanesini dekor için ayırın. Kalan çilekleri ince ince dilimleyin. İlk pandispanyanın üzerine kremanın yarısını surun. Çilek dilimlerini dizip ikinci pandispanya katını yerleştirin. Malzeme bitene kadar işlemi tekrarlayın.

Krem şantiyi 2 bardak soğuk sütle çırpın. 4 çorba kaşığı kadarını ayırıp kalanıyla pastanın kenarlarını ve üzerini kaplayın. Ayırdığınız krem şantiye yeşil gıda boyasını ekleyip iyice karıştırın. Buzdolabında 7-8 dakika bekletin. Yağlı kağıttan küçük bir külah hazırlayıp uçunu 1 mm kesin. Yeşil krem şantiyi doldurup pastanın üzerine yeşil dal ve yaprak dekorları çizin. Süsleme için ayırdığınız çilekleri ortadan ikiye kesin. Dallarını uçlarına yerleştirin. Sade jöleyi paket üzerindeki tarife göre hazırlayıp bir fırça yardımıyla çileklerin üzerine sürün. Buzdolabında bir iki saat dinlendirip dilimleyerek servis yapın.

Çilekli tart
(6 kişilik)

Malzemeler:

Hamuru için:
125 gr margarin, 1 yumurta, 10 çorba kaşığı pudraşekeri, 1.5 su bardağı un

Krema için:
5 çorba kaşığı tozşeker, 1 yumurta, 1 su bardağı süt, 4 çorba kaşığı un, 1 çay kaşığı vanilya, 1 çorba kaşığı doluşu nişasta

Süsleme için:
Yarım kg çilek, Yarım paket krem şanti, 1 paket sade jöle, 1 çay bardağı soğuk süt

Hazırlanışı:

Margarin ve pudra şekerini çukur. bir kapta krema kıvamına gelinceye dek çırpın. Yumurta ve unu yağlı karışıma ekleyin. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Hamuru unlanmış bir zeminde 5 mm kalınlığında açın. Hafif yağlanmış tart kalıbına döşeyin. Hamuru 1 cm aralıklarla çatalla delin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında hafifçe pembeleşene dek pişirin. Tart kremasını hazırlamak içi tozşekerle yumurtayı bir tencerede çırpın. Sütü ilave edin. Un, nişasta ve vanilyayı ekleyip çırparak pürüzsüz bir kıvamda koyulaşana dek pişiririn. Tart ve kremayı soğumaya bırakın. Sade jöleyi paket üzerindeki tarife göre hazırlayın. Soğuyan kremayı pürüzsüz bir kıvama getirmek için mikserle tekrar çırpın. Tart hamurunu kalıptan çıkarıp düz servis tabağına alın ve kremayı üzerine yayın.

Çilekleri bol suyla yıkayıp süzgece alın. Kurulayıp ince ince dilimleyin. Kremanın üzerine çilek dilimlerini yerleştirin. Yarım paket krem şantiyi soğuk sütle çırpın. Buzdolabında 10 dakika bekletin.

Hazırladığınız jöleyi bir pasta fırçası yardımıyla çileklerin üzerine sürün. Krem şantiyi krema sıkma torbasına doldurun. Yıldız uç kullanarak tartın kenarlarını dilediğiniz şekilde sıkarak süsleyin. Buzdolabında bir iki saat dinlendirip dilimleyerek servis yapın.

Çilek Soslu Tatlı
(8 kişilik)

Malzemeler:

3.5 bardak süt, 2 kahve fincanı mısır nişastası, 3 kahve fincanı su, 1 su bardağı toz şeker, 1 çay kaşığı vanilya

Sos Malzemesi:
1 kase çilek, 1 çorba kaşığı toz şeker, Yarım çay kaşığı vanilya, 1 kahve fincanı, kıyılmış badem ya da ceviz.

Hazırlanışı:

Süt, mısır nişastası, su, toz şeker ve bir çay kaşığı vanilyayı bir kapta çırparak pişirin.
Karışımı ıslak bir turta kalıbına döküp bir gece buzdolabında bekleterek dondurun. Bir kase çileği yıkayıp ayıkladıktan sonra vanilya ve toz şeker ilave edip robottan geçirin. Beş-on dakika kaynattıktan sonra soğutun. Hazırladığınız çilekli sosu turtanın ortasına dökerek servis yapın.

Çilekli ve Yoğurtlu Dondurma
(4 kişilik)

Malzemeler:

500 gr çilek, 1 çorba kaşığı limon suyu, Yarım su bardağı toz şeker, 200 gr yoğurt, 4 çorba kaşığı süt, 1 limon kabuğu rendesi.

Hazırlanışı:

Çilekleri ayıklamadan yıkayıp süzgece alın. Sekiz çileği süsleme için ayırdıktan sonra kalanları ayıklayıp blender'da limon suyu ve şekerin yarısıyla birlikte püre haline getirin. Yoğurt, kalan şeker, süt ve limon kabuğu rendesini derince bir kasede mikserle çırpın. Hazırladığınız çilek püresini ekleyip karıştırın. Çelik bir kaba boşaltıp arada bir karıştırarak buzlukta donuncaya kadar bekletin. Servis yapmadan önce krema kıvamında olması için dondurmayı minik parçalara bölerek robottan geçirin. Dondurma kaşığıyla küçük servis tabaklarına eşit olarak paylaştırın. Çilek ve taze nane yaprakları ile süsleyerek servis yapın.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!