yeme içme kültürü haberleri sayfasında yeme içme kültürü hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 621 yeme içme kültürü haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Araştırmacı şef, seyyah Ömür Akkor, "Son zamanlarda açılmış bir lokantayla pek işim olmuyor ve geleneksel yemek yapmayan hiçbir yerle ilgilenmiyorum. En gelenekselini bulmaya ve onu desteklemeye çalışıyorum." dedi.
#Gastronomi AtlasıYeme-içme kültürünün en seçkin örneklerini bulabileceğiniz mutfakların başında Türk mutfağı gelir. Bu mutfağın en lezzetli tabakları her bölgenin kendine has özelliklerini bulabileceğiniz sunumlarıyla hem görsel bir şölen hem de damaklarda harika bir lezzet bırakır. Yedi kıtadan oluşan Türkiye’nin mutfak yönünden en zengin ürünlerinden bir diğeri de Karadeniz Bölgesi’nde yer alır. Bölgenin nüfus yoğunluğu en yüksek olan Samsun ilinde yemek kültürü de oldukça gelişmiştir. Samsun yemeklerinde Karadeniz mutfağında sık tercih edilen tereyağı, turşu, yöresel bitkiler, doğal peynir ve salça gibi gıdalardan oluşan menüler ağırlıktadır. Bugünkü yazımızda sizler için Samsun'da ne yenir ve neyi meşhur? Samsun mutfağı yemeklerinin isimleri ve listesi hakkında detayları derledik.
#Samsun YemekleriTabii ki Türkiye’deyiz ve yarın ne olacağını bilemediğimiz bir dönem yaşıyoruz. Ancak genel olarak sürdürülebilirlik, teknoloji, deneyim odaklı yaklaşımlar ve sağlık bilinci gibi temel faktörlerin ön planda olması benim bu seneki trend tahminlerim. Bakalım kaçı tutacak...
#SOMER SİVRİOĞLUGeçen hafta sonu Gastronomi Kültür ve Turizm Derneği Başkanı Gülşen Coşanöz’ün düzenlediği Çağlarca Gastronomi ve Kreatif Rotalar etkinlikleri kapsamında Ormana ve İbradı’da tam anlamıyla geçmişten günümüze mimariden arkeolojiye, müzikten gastronomiye kültürün farklı alanlarını kapsayan bir yolculuk yaptık.
#Müge AkgünPolat Piyalepaşa Çarşı, okulların kapanışını bir gastronomi etkinliğiyle kutluyor. Chalet Garden’da artık her pazar brunch var... Everest Yayınları’nın ‘Aş Kitaplığı’ serisi, Frankie’nin yeni açılan terası ve çikolata markası GODIVA’nın bayram koleksiyonlarıyla yeme-içme dünyasından son haberler burada.
#Bayram18 Haziran Pazar, Babalar Günü... Mayıs sayımızda annelerle gezi planı yapmıştık, bu ay da şair Can Yücel gibi ‘Hayatta ben en çok babamı sevdim’ diyenler için babalı-evlatlı gezi anılarını dinleyelim seyyahlarımızdan... Seyahatin, yola birlikte çıkanlar arasında bağları güçlendirdiğini biliyoruz; bakalım baba-oğul, baba-kız gezilerinden ne dersler çıkarılmış, ne anlar, anılar biriktirilmiş...
#SeyahatUzunca bir süredir yeme-içme sektörüyle ilgili olsun ya da olmasın farklı yaşlarda ve gelir gruplarında arkadaşlarımızla, tanıdıklarımızla buluştuğumuzda konuştuğumuz konuların başında restoranlardaki yemek ve içecek fiyatlarının dramatik boyutlarda yükselişi geliyor.
#Müge AkgünBu yılın aşırı soğukları ve sıcakları neredeyse ben oradaydım. Kasım ortalamasının en soğuk olduğu günlerde Helsinki, nisanda karlar altında Kapadokya, haziranda 40 derecede Paris ve geçen hafta termometreler 42’yi gösterdiğinde Antalya, oradan da Side...
#Müge AkgünABD Miami’de eski ulaştırma bakanlarından Mehmet Köstepen’in oğlu Erhan Köstepen’in işlettiği ‘Doya’ dünyanın en prestijli restoran değerlendirme sistemi Michelin Rehberi’ne girmeye hak kazandı. Miami’de Hürriyet’e konuşan Köstepen, “Açılalı 1 yıl oldu ve bu listeye girmeye hak kazandık. Bunu da Türk yemekleriyle başardık. Daha çok Miami’de yaşayanların geldiği restoranımızda en çok Adana kebabı tercih ediliyor. Günde 400’den fazla Adana satıyoruz” dedi.
#Erhan KöstepenDünya yemek trendlerini takip eden Taste Atlas, binlerce kullanıcıyla yaptığı araştırma sonucunda ‘Dünyanın En İyi Mutfakları’ listesini yeniledi. Türkiye de listede kendine ilk 20’de yer buldu. Haberi böyle okuduğunuzda elbette ‘büyük gurur’. Ancak detaylara bakınca; belli bir mutfak kültürü olmayan ABD’nin daha üst sıralarda olması ya da benzer bir mutfağa sahip olduğumuz ‘komşu’ Yunanistan’ın ikinciliğe oturması gibi, ‘Keşke biz de ilk 10’a girebilseydik’ diyor haliyle insan. Sosyal medyada da farklı kafalardan aynı ses çıkınca ben de ‘Bizim neyimiz eksik?’ sorusuna cevap aradım.
#GastronomiHafta içinde Olivoyage markasının kurucusu Oya Zingal ile buluştuk. Oya Hanım’la 3 yıl kadar önce Geyikli’de zeytinyağı üretimine başladığı günlerde tanışmıştık. Dedesinin zeytin bahçesinde büyürken kurduğu hayalleri nasıl gerçekleştirdiğini, Toscana’da aldığı eğitimleri, markasını nasıl kurduğunu anlatmıştı.
#Müge Akgün‘Arkeolojinin delikanlısı’ lakaplı, Türkiye’nin ilk kadın arkeologlarından A. Muhibbe Darga’nın arkeoloji buluntu heyecanına yeme-içme kültürü de eşlik etmişti. Darga’nın arkeoloji tutkusuyla gurmeliğini birleştirdiği kitabı ‘Kazı Başkanının Karavanası’, çocukluğundan kulağında kalan tarifleri kazılarda yarattığı yemeklerin anlatımıyla bir araya getirdiği metinlerden oluşuyor.
#A.Muhibbe DargaAraştırmacı şef, seyyah Ömür Akkor, "Son zamanlarda açılmış bir lokantayla pek işim olmuyor ve geleneksel yemek yapmayan hiçbir yerle ilgilenmiyorum. En gelenekselini bulmaya ve onu desteklemeye çalışıyorum." dedi.
#Gastronomi Atlası30 yaşına basan Dünya Kitap tarafından bu yıl 28'inci kez verilecek 'Yılın En İyileri Ödülleri'nin sahipleri belli oldu. Seçici kurullar kitap dünyasında beş ayrı kategoride 10 ödül belirledi. Ödüller, önümüzdeki aylarda yapılacak törenle kazananlara takdim edilecek.
#Dünya Kitap ÖdülleriTürkiye dışında bir yerlere tatile gitmek, yeni yerler görmek keyifli olabilir. Yakın bir yere hafta sonu gidip dönebilir ve arabayla gidebilirsiniz. Denizi, kumu, güneşi ve yemekleriyle güzel bir alternatif Thassos Adası ya da diğer adıyla Taşöz iyi bir seçim olacaktır. İşte, merak edilen tüm detaylar.