Vakıfbank Kültür Yayınları haberleri sayfasında Vakıfbank Kültür Yayınları hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 171 Vakıfbank Kültür Yayınları haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Martin Heidegger’in ‘Physis: Kavramı ve Özü Üzerine’ adlı çalışması Aristoteles’in ‘Fizik’ adlı yapıtının ikinci kitabının ‘1’ numaralı kısmı hakkında bir kitap. Sıkı bir kavram ve ayrım dedektifi olan Heidegger’in ‘Physis’i muhteşem bir Aristoteles okuması...
#Martin HeideggerAhmet Rasim gerçek bir İstanbul yazarıdır. İstanbul’un 1890’dan sonraki 40 yılını, şehrin sosyal yaşamını en ince ayrıntılarıyla yazıya döker. 140’tan fazla kitabı ve sayısız gazete-dergi yazısı bulunan Ahmet Rasim’in külliyatı VakıfBank Kültür Yayınları tarafından okurla buluşturuluyor.
#Ahmet RasimFarklı disiplinlerde yerli ve yabancı, nitelikli eserleri okurların beğenisine sunan VakıfBank Kültür Yayınları (VBKY), 8 Kasım’da dördüncü yaş gününü kutluyor. Kısa sürede 180’inci kitaba ulaşan VBKY, dördüncü yaş gününe özel 20 Kasım’a kadar web satışlarında yüzde 40 indirim uygumayacak.
#Vakıfbank Kültür Yayınları12 yıl sadrazamlık yapan ve 3. Ahmet’in ruhu gibi ona şevk veren Damat İbrahim Paşa, büyük şöhretine yakışır bir sanat destekçisidir. Ünal Araç, göz yaşartıcı çalışması ‘İktidar ve Sanat/Damat İbrahim Paşa’nın Hamiliği’nde bu desteklerin teknik ve kültürel envanterini sunuyor.
#Ünal AraçYerli ve yabancı seçkin eserleri okurlarla buluşturan VakıfBank Kültür Yayınları (VBKY), üçüncü yaşını kutluyor. Bugüne kadar felsefeden iktisada, tarihten edebiyata, sanattan toplum bilimleri ve çocuk kitaplarına uzanan 120’yi aşkın kitap yayımlayan VBKY, ekosistemin eğitici ve ilham verici değerlerini yaşatmaya destek olmak amacıyla VakıfBank hatıra ormanlarına üç bin fidan bağışladı.
#Vakıfbank Genel Müdürü Abdi Serdar ÜstünsalihJohn Carey’in ‘Sanat Neye Yarar?’ı sanatı ve çağı, edebiyat ve sanat gözüyle sorulmuş sorularla yeniden okumak için berrak bir imkân. Din ve ahlak referanslarının dışında ‘Bir şeyin sanat eseri olduğunu söylemenin kişisel bir görüş’ olduğu fikrinden hareketle yola koyulan Carey’e göre ‘sanatın ne olmadığını bilmediğimiz sürece ne olduğuyla arasına bir sınır çekemeyiz’.
#John CareySiyaset teorisyeni Lord Acton’ın Modern Tarih bölümünün kurucusu olduğu Cambridge Üniversitesi’ne atandığı 1896 yılında yaptığı konuşmanın metnini içeren ‘Tarih Üzerine Bir Ders’ önemli bir kitap. “Tarihçiye bir şahit gibi muamele edilmelidir” diyen Acton’a göre, olaylar dizisi olarak tarih siyasetle iç içe dokunmuştur; tarih siyasetle olan ilişkisini yitirirse edebiyat durumuna düşer.
#Lord Acton‘21 Kedide Sanat Tarihi’, kültürler, zamanlar ve sanat akımları arasında bağlantı kurmak için kediyi bir sembol olarak kullanıyor. Antik Mısır’dan başlayan sanat tarihi yolculuğu, Bizans, Rönesans, büyülü gerçekçilik, kübizm, pop art, minimalizm derken bu çağın sokak sanatı grafitiye kadar geliyor.
#21 Kedide Sanat TarihiYaşadığı zamanda daha çok aile ve çocukların ezberleyeceği türde şiirler yazan müşfik bir sakallı baba figürü olarak görülüp ciddiye alınmayan Henry W. Longfellow, 1842’de ‘Kölelik Şiirleri’ni yayımlar ve böylece ününün karakterini de değiştirmiş olur...
#Henry W. LongfellowMichal Biran, ‘Cengiz Han’ adlı çalışmasında bir yandan Cengiz Han’ı ortaya çıkaran şartları tartışırken kitabı bambaşka bir eksende ilerletiyor ve soruyor: Bunca yıkıma rağmen, Moğollar nasıl oldu da sonradan ‘yapıcı bir etki’ yarattılar? Moğolları ve ardıllarını niçin İslam tarihi içinde değerlendirmek gerekir?
#Cengiz HanHindistan Bağımsızlık Hareketi’nin siyasi ve ruhani lideri Mahatma Gandhi ve büyük Rus yazar Tolstoy’un yazışmalarından derlenen ‘Tolstoy Gandhi Mektuplaşmaları’, Tolstoy’un kesin direnmemek ile Gandhi’nin pasif direniş ilkesine dair okuyabileceğimiz en temel kaynaklardan.
#TOLSTOY GANDHİ MEKTUPLAŞMALARI‘Esrarengiz İstanbul’ okuru eski İstanbul’un karanlık sokaklarında, ‘Akıl Hastanesinde 5 Yıl’ ise Elazığ’da bir akıl hastanesinin koridorlarında dolaştırıyor. ‘Belki Yaz Erken Gelir’ ve ‘Ateşli Silahlar ve Bilardo’ bu hafta edebiyat dünyasından seçtiğimiz diğer eserler.
#EdebiyatOrhan Karaoğlu editörlüğünde hazırlanan ‘Alanya/Kadim Medeniyetler Kalesi’ kitabı, şehrin tarihi ve kültürel kimliğine yepyeni projeksiyonlar sunmayı amaçlıyor. Alanya’nın salt bir turizm cenneti olmadığına dikkat çeken Karaoğlu, Alanya’nın kadim yüzüne de ışık düşürmeyi amaçlıyor.
#AlanyaMartin Heidegger’in ‘Physis: Kavramı ve Özü Üzerine’ adlı çalışması Aristoteles’in ‘Fizik’ adlı yapıtının ikinci kitabının ‘1’ numaralı kısmı hakkında bir kitap. Sıkı bir kavram ve ayrım dedektifi olan Heidegger’in ‘Physis’i muhteşem bir Aristoteles okuması...
#Martin HeideggerOsmanlılar ve Macarlar arasındaki münasebetin tarihinin bir Macarın Türkçe kaleme aldığı çalışmasından okuyoruz. Sándor Papp, ‘Osmanlılar ve Macarlar/Bir Diplomatik Tarih’ adlı kitabının önsözünde Neden Türk-Macar tarihi ilişkileriyle ilgilendiğini şahsi hikâyesinden başlayarak ayrıntılarıyla anlatıyor.
#Osmanlılar Ve MacarlarAdam Driver ve Greta Gerwig’i buluşturan Noah Baumbach filmi ‘Beyaz Gürültü’ ve Gülse Birsel’in senaryosunu yazdığı komedi ‘Yılbaşı Gecesi’, ekranlardan bu haftanın öne çıkanları... Sinemalarda ise Steven Spielberg’in Oscar’a yürüyen draması ‘Fabelmanlar’ı öneririz.
#Yılbaşı GecesiAhmet Rasim gerçek bir İstanbul yazarıdır. İstanbul’un 1890’dan sonraki 40 yılını, şehrin sosyal yaşamını en ince ayrıntılarıyla yazıya döker. 140’tan fazla kitabı ve sayısız gazete-dergi yazısı bulunan Ahmet Rasim’in külliyatı VakıfBank Kültür Yayınları tarafından okurla buluşturuluyor.
#Ahmet RasimFarklı disiplinlerde yerli ve yabancı, nitelikli eserleri okurların beğenisine sunan VakıfBank Kültür Yayınları (VBKY), 8 Kasım’da dördüncü yaş gününü kutluyor. Kısa sürede 180’inci kitaba ulaşan VBKY, dördüncü yaş gününe özel 20 Kasım’a kadar web satışlarında yüzde 40 indirim uygumayacak.
#Vakıfbank Kültür YayınlarıYaz aylarıyla birlikte vasat yapımlara mecbur bırakıldığımız sinemalarda Başka Sinema’nın her hafta güncellenen yaz seçkisi sinemaseverler için adeta vaha etkisi yaratıyor. Bu haftanın teması “Vizyon Ötesi” adını taşıyor ve geçen yıl festivallerin gözdesi olmuş 6 filmi bir araya getiriyor. Marvel filmleriyle tanıdığımız Russo kardeşlerin Netflix yapımı son filmleri “Gri Adam”, Ryan Gosling ve Chris Evans’ın başrolü paylaştıkları bir aksiyon. Raflardan haftanın tavsiyesi ise, Arjantinli Gabriela Cabezón Cámara’nın feminist romanı “Iron Karı’nın Maceraları”.
#Uğur YÜKSEL