Paket lastikleri bir yandan çok kullanışlı araçlar, ama bir yandan da çok fazla biriktiklerinde mutfağımızı ele geçirmeye hazırlanan bir canavara dönüşüyorlar. Siz de mutfakta paket lastiklerinden daha fazla faydalanmanın yollarını arıyorsanız bu ipuçlarına bir göz atabilirsiniz…
#Paket LastiğiEvde turta yapmaya çekinmemizin en büyük nedeni, hamurunu hazırlarken başarılı olamayacağımızı düşünmemizdir. Peki bu lezzetli tatlının hamurunu bu kadar özel yapan şey nedir? Turta, kalıbından zarar görmeden nasıl çıkarılır? Tam kıvamında turta hamurları için nelere dikkat etmeli? Hazırsanız gelsin detaylar…
#Turta HamuruHamur işi tariflerinin en sevilenlerinden biri olan turta (tart), özellikle beş çayları ve doğum günü kutlamalarında sık sık yapılan tatlılardan biri. Birçok hamur işlerinden farklı olarak üzeri kapalı olan turtayı yaparken en önemli noktaların başında hamuru geliyor. Peki, turta nasıl yapılır, turta hamuru nasıl olmalı? İşte püf noktalarıyla vişneli turta tarifi…
#Turta"180 dereceye ayarlanmış önceden ısıtılmış fırında..." Kim bilir kaç yemek tarifinde bu ifadeleri gördünüz değil mi? Peki fırınınızda 50'den 250'ye kadar sıcaklık ayarı olduğu halde neden 180 dereceyi tercih etmeniz gerektiğini düşündünüz mü hiç?
#Maillard ReaksiyonuHa Leyla ile Mecnun, ha elma ile tarçın... Bir baharatla bir meyvenin belki de en güzel birlikteliğini temsil ediyor bu ikili. Bir çiftin en ideal hali. Bir arada olduklarında ahengi bol ve nefis bir tat çıkıyor ortaya. Üstelik elmanın da, tarçının da benliği korunuyor. Bu hafta bu ikiliden bahsetmek istiyorum
En çok meyve şeklinde yediğimiz kirazla tatlıdan mezeye, salatadan içeceğe pek çok lezzette fark yaratmamız mümkün... Tariflerimi denerken aman sakın kirazların saplarını atmayın! Güzelce kurutup suda kaynatın, sonra suya yeşil çay ekleyip demleyin. Dilerseniz sıcak da içebilirsiniz ama ben buzdolabında soğutup içmeyi de çok seviyorum. Ödem atıcı, harika bir çay oluyor.
#KirazMuazzam bir tarihe sahip Fransız pastacılığında sizce tesadüfe yer var mıdır? Belki de vardır... Sonuçta iki kız kardeş hatalarının sonucunun bu kadar lezzetli olacağını nereden bilebilirdi ki! Bu hafta size ünlü tarte tatin’i anlatacağım. Amasya elmasıyla yapmayı çok sevdiğim bu tatlının püf noktalarını da vereceğim.
#Tarte TatinKanal D ekranlarının sevilen gündüz kuşağı programı Gelinim Mutfakta çok havalı milföy tarifi ile günün tatlısını belirliyor. Gelinlerin hünerlerini sergiledikleri Gelinim Mutfakta çok havalı milföy nasıl yapılır, izleyiciler tarafından da araştırılmaya başlandı. İşte, çilekli, Gelinim Mutfakta çok havalı milföy tarifi, malzemeleri ve yapılışı...
#Gelinim Mutfakta Çok Havalı MilföyKanal D ekranlarının sevilen yarışma programı Gelinim Mutfakta adalı mantı tarifi ile izleyicilerin ilgisini çekiyor. Adı daha önce duyulmayan adalı mantı nasıl yapılır merak edenler için, Gelinim Mutfakta adalı mantı tarifi hemen aşağıda...
#Adalı MantıHem sağlıklı hem de pratik bir hamur işi tarifi olan ayvalı turta Gelinim Mutfakta izleyicileri tarafından merak konusu oldu. Misafirlerinize ve sevdiklerinize kısa sürede sunabileceğiniz kıyır kıyır ayvalı turta çay saati menülerinizin vazgeçilmezi olmaya aday görünüyor. Peki, Gelinim Mutfakta ayvalı turta nasıl yapılır? İşte kıyır kıyır ayvalı turta tarifi ve yapımı...
#Ayvalı Turta TarifiDüşman çatlatan kekler, mis gibi kokan börekler, kıtır kurabiyeler… Ustaca süslenmiş meyveli pastalar, tartlar, turtalar… Tam kıvamında pişmiş, iştah kabartan çatlak kurabiyeler, simitler, çörekler… Kokusuyla alıp götüren sıcacık kuruvasan, bir dilim çikolatalı brownie ya da limonlu cheesecake... Hepsi de her gün yudumladığımız çayın kahvenin yanına yakışan lezzetler...
#Gülhan KaraEkimin en turuncu rengi balkabağı tüm neşesiyle gülümsüyor. Balkabağı deyince sadece kabak tatlısı akla gelmesin. Çorbasından böreğine, kekinden zeytinyağlısına, pilavından ekmeğine salatasına... Balkabağı ile birleşince ortaya çıkan ve damakları şenlendiren lezzetler neler mi?
#Balkabağı“Peynirsiz asla yapamam” diyenler için tatlı kurabiyelerin içine de peynir kattık ve ortaya enfes lor kurabiyeleri çıktı. Kurabiyede tercihini yumuşak ve pofuduk olanlardan yana kullananlar lor kurabiyelerine bayılacak. Çok lezzetli olan lor kurabiyesinin tarifi ve lor kurabiyesinin püf noktaları bütün detayları ile aşağıda…
#Lor KurabiyesiElma dört mevsim zevkle tükettiğimiz bir meyve. Elmalı turta da aynı zevkle yediğimiz nefis bir tatlı. Ağızda dağılan kıtır kıtır tabanı ve nefis meyveli harcıyla herkesin çok sevdiği elmalı turtayı yaparken dikkat edilmesi gereken bazı püf noktaları bulunuyor. Aşağıda sizin için bu noktaları özetledik ve nefis bir elmalı turta tarifi ekledik. Ortaya çok nefis sonuçlar çıkacağından hiç şüphemiz yok. O halde gelsin tüm püf noktalarıyla elmalı turta tarifi...
#Elmalı TurtaYolum, Napoli civarında iki olağanüstü lokantaya düştü. İkisinin şefi de geleneksel mutfaktan yola çıkıp yemeklerine kendi yorumlarını katıyor. Ama bu yorumlar öyle palavra değil, ciddi şekilde düşünülmüş oluyor. Her iki şefin de özgüvenleri ve çok gelişmiş damak tatları mutfağa yansıyor.
#YemekDünyanın en yaşanılabilir şehirleri listesindeki üst yerini senelerdir kimselere bırakmayan Viyana, resim, heykel, müzik neredeyse her konuda kendini geliştirmiş dolu dolu bir şehir. Bu hafta katıldığım üç günlük 'Viyana Gurme Turu' sonrasında Viyana’nın gastronomi açısından da ne kadar gelişmiş olduğunu fark ettim. Sokak lezzetinin vazgeçilmezi meşhur sosisleri, Viyana şnitzelleri, sacher tatlısı, elmalı strudelları ve daha nicesi.. Sır gibi saklanan Viyana usulü şnitzel ve elmalı strudelin püf noktalarını da sizlerle paylaşacağım. Eskiden Viyana denilince aklıma opera geliyordu şimdi ise yemek!
#ViyanaGeçen hafta Hürriyet Pazar’ın seçtiği ‘Türkiye’nin en iyi 100 yemeği’ için gönderdiğim listeyi bu hafta daha geniş olarak ele alıyorum. Yalnız bir noktayı vurgulayayım: Bir sıralama yapmıyorum çünkü bana “En iyisi hangisi?” diye sormak, bir babaya “Çocuklarından en çok hangisini seversin?” diye sormak gibi. Hepsi mükemmel ötesi!
#Türkiye’Nin En İyi 100 YemeğiSafranın çok azı dahi alıştığınız bir tencere yemeğine bambaşka bir hava katar. Oysa İran mutfağını en çok hatırlatan bu malzemeye bizde hemen hiç rastlayamazsınız. Temel nedeni fiyatı gibi görünse de, sanıyorum asıl etken, yemeğe verdiği kendine has aroma. Bu hafta safranlı bezeyi limonlu turtada kullanmak istedim. Limonun asidik tadı şekerle birleşince, safranla çok uyumlu bir lezzet ortaya çıkıyor. Bezeli turta, zahmetli gibi görünse de, ortalama bir saate hazır oluyor