GeriMutfak Tüyoları Gelinim Mutfakta ayvalı turta tarifi ve yapımı: Kıyır kıyır ayvalı turta nasıl yapılır?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Gelinim Mutfakta ayvalı turta tarifi ve yapımı: Kıyır kıyır ayvalı turta nasıl yapılır?

Gelinim Mutfakta ayvalı turta tarifi ve yapımı: Kıyır kıyır ayvalı turta nasıl yapılır?

Hem sağlıklı hem de pratik bir hamur işi tarifi olan ayvalı turta Gelinim Mutfakta izleyicileri tarafından merak konusu oldu. Misafirlerinize ve sevdiklerinize kısa sürede sunabileceğiniz kıyır kıyır ayvalı turta çay saati menülerinizin vazgeçilmezi olmaya aday görünüyor. Peki, Gelinim Mutfakta ayvalı turta nasıl yapılır? İşte kıyır kıyır ayvalı turta tarifi ve yapımı...

Kanal D ekranlarının sevilen yarışması Gelinim Mutfakta ayvalı turta tarifi ile izleyiciye pratik ve lezzetli bir sunum keyfi yaşatıyor. Gelinlerin hünerlerini sergiledikleri programda haftanın son gününde ayvalı turta tarifi izleyiciden de tam not aldı. Evinde denemek isteyenlere, işte Gelinim Mutfakta kıyır kıyır ayvalı turta tarifi yapımı...

AYVALI TURTA YAPIMI MALZEMELERİ

  • 4 su bardağı un
  • 125 gram tereyağı
  • 1 su bardağı nişasta
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • Yarım çay bardağı sıvıyağ
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 adet yumurta
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu

İç harcı için;

  • 4 adet ayva
  • 1 çay bardağı toz şeker

Üzeri için;

  • Pudra şekeri

AYVALI TURTA NASIL YAPILIR?

Ayvaları soyarak rendeleyin ve tavaya alın.

Üzerine toz şekeri ilave ederek ocağa alın ve orta ateşte karıştırarak pişirin.

Diğer yandan tart hamurunun yapımına başlayın.

Hamuru için; yoğurma kabına yumurta ve tereyağını alıp iyice karıştırın.

Hemen ardından pudra şekeri, vanilya, un , nişasta ve kabartma tozunu da ekleyip ele yapılmayan bir kıvam elde edene kadar yoğurun.

Hamurun 3/4’ünü taban için, kalan kısmı da üzeri için kullanın.

Hamurun küçük parçasını streçleyip buzluğa kaldırın.

Büyük parçasını tart kalıbına sığacak şekilde merdane yardımıyla açın ve yerleştirin.

Üzerine ayva karışımını yayarak dökün.

Üzerine buzluktaki hamuru rendeleyerek yayılmasını sağlayın.

Önceden ısıtılmış 185 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin.

Fırından çıktıktan sonra soğumaya bırakın ve pudra şekeri serpiştirerek servis edin.

Afiyet olsun...

False