Güncelleme Tarihi:
Malzemeler
Hamuru için
1 kilo mısır unu
1 su bardağı un
200 gram tereyağı
30 gram yaş maya
1 su bardağı süt
1 yumurta
Tuz
Kıymalı iç için
400 gram kıyma,
100 gram mısır taneleri
2 soğan,
3 çorba kaşığı tereyağı
Hazırlanışı
Derin bir kabın içinde unu, mısır ununu, yumurta ve tereyağını alıp karıştırın. Sütte erttiğiniz yaş mayayı bu karışımın içine ekleyip yoğurmaya başlayın. Hamur olunca bir kenarda bekletin. Bu arada iç malzemesi için tavada soğanları, tereyağı ile 3 dakika kavurun. Üzerine kıyma ekleyip kavurmaya devam edin. 5 dakika kavurup içine mısır tanelerini atıp ocaktan alın. Hamuru elinizle yuvarlak parçalar yapıp avuç içinde açın, iç malzemeden koyun ve kapatın. Tepsiye dizip 200 derecede kızarıncaya kadar pişirin.