Mısırlı gevrekler

Güncelleme Tarihi:

Mısırlı gevrekler
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 11, 2012 14:57

Atıştırmalık yiyeceklerinizi de kendiniz hazırlamak istemez misiniz?

Haberin Devamı

Malzemeler

Hamuru için

1 kilo mısır unu
1 su bardağı un
200 gram tereyağı
30 gram yaş maya
1 su bardağı süt
1 yumurta
Tuz

Kıymalı iç için

400 gram kıyma,
100 gram mısır taneleri
2 soğan,
3 çorba kaşığı tereyağı

Hazırlanışı

Derin bir kabın içinde unu, mısır ununu, yumurta ve tereyağını alıp karıştırın. Sütte erttiğiniz yaş mayayı bu karışımın içine ekleyip yoğurmaya başlayın. Hamur olunca bir kenarda bekletin. Bu arada iç malzemesi için tavada soğanları, tereyağı ile 3 dakika kavurun. Üzerine kıyma ekleyip kavurmaya devam edin. 5 dakika kavurup içine mısır tanelerini atıp ocaktan alın. Hamuru elinizle yuvarlak parçalar yapıp avuç içinde açın, iç malzemeden koyun ve kapatın. Tepsiye dizip 200 derecede kızarıncaya kadar pişirin.

 

Haberin Devamı

Elmalı turta tarifi için tıklayın!

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!