Cumhuriyetimizin 100’üncü yılında, kurucusu olduğu BigChefs’in 100’üncü şubesini açarak ve otobiyografisini yazdığı ‘Ateşle Oynayanlar’ kitabını çıkararak attığı her adımda ve aldığı her kararda adanmışlığı, başkalarına faydayı ve ‘ilk’leri gözeten iş insanı Gamze Cizreli ile dolu dolu bir sohbet gerçekleştirdim. Kendisini tanımaktan çok mutlu oldum. Konuşurken o coşkuya şahit olmak bile insana bambaşka bir ivme katıyor. Kendinden çoğalanların muazzam ışığı var kendisinde... Yüzde Yüz İlham Veren Sohbetler’de yılmayan, düşüşlerde bile büyüyerek çıkan Gamze Cizreli’nin ders niteliğinde geçen röportajımızdan keyif almanız dileğiyle...
#YüzdeyüzCumhuriyetimizin 100’üncü yılında, kurucusu olduğu BigChefs’in 100’üncü şubesini açarak ve otobiyografisini yazdığı ‘Ateşle Oynayanlar’ kitabını çıkararak attığı her adımda ve aldığı her kararda adanmışlığı, başkalarına faydayı ve ‘ilk’leri gözeten iş insanı Gamze Cizreli ile dolu dolu bir sohbet gerçekleştirdim. Kendisini tanımaktan çok mutlu oldum. Konuşurken o coşkuya şahit olmak bile insana bambaşka bir ivme katıyor. Kendinden çoğalanların muazzam ışığı var kendisinde... Yüzde Yüz İlham Veren Sohbetler’de yılmayan, düşüşlerde bile büyüyerek çıkan Gamze Cizreli’nin ders niteliğinde geçen röportajımızdan keyif almanız dileğiyle...
#1Dünyada esen Kore rüzgârına kapılıp Jeju Adası ve Seul’de hızlı bir tur yaptık. Dünyanın dikkatini ‘kimçi diplomasisi’ ile çekip dev bir dalga yaratan ülkenin yeme-içme meraklılarına sunduğu zenginlik birkaç güne sığmaz. Çayları, sosları, yosun ve taze deniz ürünleriyle damakları büyüleyen ülkenin sokakları, konserleri ve müzeleri de gerçekten çok etkileyici.
#Ebru ErkeKavun ve kuzukulaklı bir salata mı alırsınız yoksa karpuz, kırmızı soğan ve zeytinli bir salata mı? Üzümü ceviz ve koyun peyniriyle harmanlayıp ızgara tavuk ve et yanında sunmak da ferah bir seçenek. Kırmızı üzüm ayran aşında da çok güzel oluyor bence... Anjelik erik de tezgâhlarda; erikleri şeker ve suyla pişirip süzüyorum, çocuklarım erik suyunu çok seviyor. Pişmiş erikleri daha sonra blender’da zeytinyağı ve limon suyuyla çekip hoş bir sos elde ediyorum. Bu sosu taze fasulye pişirirken ve erikli kuru fasulye piyazı yaparken de kullanıyorum.
#Didem Şenol TiryakioğluDeniz Sağdıç’ın eserlerini görmüş, duymuş ya da denk gelmişsinizdir. İstanbul Havalimanı’nda uzunca süre yer aldı. Sanatın elitist yaklaşımına adeta tepki gösterircesine eserlerini halka açık alanlarda sergiliyor. Sürdürülebilirlik önceliği; bunun için atık malzemeleri kullanıyor. Binlerce parça ile devasa portreler yapıyor. Sessiz sedasız, sadece eserlerinin müthiş gücü ile, taşıdığı felsefesi ile naif ve güçlü bir sanatçı Deniz Sağdıç.YüzdeYüz İlham Veren Sohbetler’in sofralarında sanat konuşulsun isteriz... Bu hafta aklını, yüreğini sanata koymuş, kıymetli sanatçımız Deniz Sağdıç ile birlikteyiz.
#1İyi bir lokantada sevdikleriyle keyfince bir yemek yiyip sohbet etmeyi kim sevmez ki! Ama bazılarımız bir süredir, hiç tanımadığı insanlarla bir sofrada buluşup daha çok ‘dinleyici’ olduğu bir yemeği tercih ediyor. Konumuz; sadece dünyada değil, ülkemizde de trend haline gelen tematik yemekler... Bu gibi etkinliklerde anlatımları yapan kişilerin iyi birer hikâye anlatıcısı olması bu popülerleşmede önemli rol oynuyor.
#Le Petit Chefİçimi çok kolay bir çorba. Hem oldukça sağlıklı hem de çok besleyici. Harika bir başlangıç. Çok besleyici, bir çorba... Kereviz yediremediğiniz sevdiklerinize, bayılarak yiyecekleri bir çorba tarifi. İşte, sizler için hazırladığım, tül perde tatlısı, kereviz çorbası, makarna böreği ve daha fazlasından oluşan Ramazan 22. gün menüsü...
#Ramazan MenüsüBesleyici oluşuyla tercih edilebilecek ramazana özel iftar çorbası. Mideyi rahatlatır, içimi kolaydır. Yanında bir salata ile öğün bile oluşturabilir. Bakliyat Çorbası: Kolay olsun, şipşak olsun diyorsanız çorba tariflerinin en bakliyat çorbası tarifimizi deneyin. İşte, bakliyat çorbası, ıspanaklı börek, hünkar beğendi, gül tatlısından oluşan Ramazan 19.gün menüsü...
#İftar MenüsüBrokoliye karşı fikrinizi değiştirecek, enfes bir çorbadan söz ediyoruz. İçinizi ısıtacak bol vitaminli, besleyici ve Ramazan gününde boş kalan mideyi rahatlatacak bir çorba. Başlangıç olarak iftara uygun çorba diyebiliriz. Havuçlu Brokoli Çorbası: vitamin deposu, şifa kaynağı ve kolay çorba tarifi...
#Ramazan MenüsüYolunuz Saraybosna’ya düşerse o zaman güne börekle başlamanız şart. Başçarşı’da neredeyse adım başı bir börekçi görebilirsiniz ama ara sokaklara dalıp en iyisini yapan Sac’ı arayın. Sonra Miljacka Nehri’nin kuzey kıyısındaki çarşının labirent gibi sokaklarını keşfedin. Bir ‘aşçinitza’ya yani esnaf lokantasına uğrayıp yöresel lezzetleri tatmayı da ihmal etmeyin.
#GastronomiMasterchef kedi batmaz tarifi merak konusu oldu. Yöresel lezzetlerimizden olan kedi batmaz, ilginç adı ve az malzemesine rağmen lezzetli tadıyla dikkat çekiyor. Peki kedi batmaz nasıl yapılır, hangi yöreye ait? İşte, Masterchef kedi batmaz tarifi ve hikayesi...
#Kedi Batmaz YemeğiMüslamanlar için aşura demek yılın ilk ayının onuncu günü demektir. Hicri yılın ilk ayının onuncu günü oruç tutma geleneği İslamiyet ile birlikte başlamamıştır. Araplar ve Yahudiler bu onuncu günde İslam dini doğmadan önce de oruç tutarlardı. İslamiyetle birlikte oruç için ramazan ayı belirlendikten sonra; Müslümanlar oruç tutmasa bile bu günü kutlamaya devam etmişlerdir.
#BursaHem şeker, hem tuz hem de yağla barışık bir sebze bu... Mutfağımıza önce turşusu girdi, sonra reçeli... Zamanla dolması, kayganası, böreği, pilavı, mücveri vazgeçilmezlerimiz oldu. Çeşit çeşit yemeğini sofralarımıza taşımamız da gösteriyor ki hepimiz birer patlıcan tutkunuyuz...
#PatlıcanLabadanın mantısı, kıymalı sarması, acı sarmaşığın da kavurması ve omleti harika oluyor. Bahar aylarında tarlaları kaplayan kırmızı gelinciklerin yeşil yapraklarıysa börek içlerine yakışıyor, gelincikten şerbet de yapılıyor. Yenebilir şifalı otlarla kendi damak zevkinize uyan yemekler hazırlayabilirsiniz. İlham vermesi için sıklıkla pişirdiğim dört tarifimi paylaşıyorum.
#SalataSardunya Catering’in başarılı şefi Çiğdem Alagök, hem ev hem de restoran mutfağı alışverişleri için en çok Kadıköy Çarşı’yı tercih ettiğini söylüyor. Şefin her zaman uğradığı favori adresleri arasında sakatatın her çeşidini, kargıdan civile kıymetli yöresel peynirleri, balığın ve mezenin en tazelerini bulabileceğiniz dükkânlar var...
#Kadıköy ÇarşıTürk mutfağında birbirinden farklı tarifler ve lezzetli yemekler bulunmaktadır. Türk mutfağında neredeyse her yörede sulu yemekler bulunur. Sulu yemeklerin de çok sayıda çeşidi yer almaktadır. Sulu yemekler nelerdir? Etli ve etsiz sulu yemek çeşitleri listesi ve isimleri nedir tüm detayları ile derledik.
#Sulu YemeklerAkaretler’de henüz üç ay önce açılan Èlie Restaurant, yerel malzemeli Akdeniz lezzetlerini tadabileceğiniz, şık ama fiyatlarıyla da ürkütmeyen, konforlu bir mekân. İskenderun karidesi tempura, mantar püreli et tartar, tereyağı soslu ev yapımı agnolotti ve Bursa kestaneli mont blanc menünün öne çıkanları arasında…
#Fine DiningHepimiz hayatımızda kurduğumuz ilişkilerde karşımızdaki kişilerin sorumluluk ve önceliklerini bilmesini ve buna uygun hareket etmesini isteriz. Bununla birlikte; ebeveyn, eş, çalışan/ işveren, vatandaş olarak içinde bulunduğumuz tüm toplumsal rollerin sorumlulukları vardır ve bunları yerine getirmemiz beklenir. Sorumluluk duygusu, sorumlulukların farkında olma ve buna uygun hareket etme becerisi yaşama dair hemen her konu gibi, erken çocukluk-çocukluk döneminde atılmış sağlam temeller üzerine inşa edilir. Ata Koleji Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Birimi, sorumluluk kavramı ve çocuklarımıza sorumluluk duygusu kazandırma konusu hakkında bilgi verdi.
#Ata KolejiSevdiklerimizi ağırladığımız davet sofralarına koyduğumuz yemekler kadar onları nasıl sunduğumuz, gözümüzü nasıl doyurduğumuz da önemli. Belki her gün yediğimiz pratik yiyecekleri bile birkaç küçük dokunuşla ziyafet sofrası ikramına dönüştürmek mümkün.
#Metro Türkiyeİlk defa gidenin “Ben bugüne kadar kebap yememişim” demesi âdetten. Uçağa sırf ciğer ve şırdan yemek için atlayan günübirlikçiler, kendini Tarihi Kazancılar Çarşısı’nın sokak lezzetlerine kaptıranlar da cabası... Adana mutfağından vazgeçemeyenler ve 8-10 Ekim’deki Adana Lezzet Festivali’nde şehre gidecekler için yemeden dönmemeleri gereken tatları derledik.
#Adana MutfağıDemirtaş Organize Sanayi Bölgesi (DOSAB) olarak sadece sanayi alanında yatırım yapmadıklarını, toplumun gelişmesi ve kalkınması için de her türlü sosyal sorumluluk projesine destek verdiklerini ifade eden DOSAB Yönetim Kurulu Başkanı Ersan Özsoy, “Sosyal sorumluk çalışmalarında eğitim ve sağlığa öncelik veriyoruz. Sosyal sorumluluk projelerinde, örnek ve öncü olmak istiyoruz” dedi.
#Ersan ÖzsoyHavaalanından şehir merkezine doğru yol alırken etrafı sağlı sollu kaplamış, bembeyaz çiçeklerle dolu yüzlerce kayısı ağacını görünce “Malatya gelinliğini giymiş” deyişinin ne olduğunu idrak ettim. Şehri gezip sofralarına oturdukça ve kendine has lezzetlerini tattıkça da neden bir seyahat meraklısının yolunu buraya düşürmesi gerektiğini anladım.
#MalatyaTürkiye'nin her yerini; doğal güzellikler, ormanlar, dağlar, yaylalar kaplamıştır. Bununla beraber Bolu, tüm bu güzelliklere sahip olup bilhassa kış turizminde oldukça önemli bir yere sahiptir. Peki, Bolu'da bulunan Kartalkaya Kayak Merkezi nerede ve nasıl gidilir? Bolu Kayak Merkezi ücreti, ortalama otel ve konaklama fiyatları nelerdir? İşte detaylar.