Trüf Mantarı haberleri sayfasında Trüf Mantarı hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 295 Trüf Mantarı haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Trüf Mantarı yer altında yaşayan mantar türlerinden biri. Farklı bir görünümü olan trüf mantarının yağı da yemeklere lezzet vermek için tecih ediliyor. Peki trüf yağı nedir, nasıl yapılır? Trüf yağı nerelerde kullanılır? İşte trüf yağı hakkında bilgiler...
#Trüf YağıBir mantar ne kadar değerli olur dersiniz? Cevabı çok net: Bu mantar eğer bir trüf mantarıysa, o kadar nadir, o kadar lezzetli ve işte o kadar değerlidir. Çoğunlukla omlet ve makarnanın üzerine rendelenen trüf mantarının dilerseniz yağını da kullanabilirsiniz. Bir tabakta trüf varsa lezzet de var!
#Trüf MantarıPorçini, imparator veya kültür mantarlarını çiğ olarak yiyebilir, salatalarınıza katabilirsiniz. Pişmiş isterseniz biraz sarımsak, yağ ve tuz, mantarların lezzetini öne çıkarmak için yeterli! Ama pişirmeye zeytinyağıyla başlamanızı, servis yapmadan hemen önce tavaya küçük bir parça tereyağı eklemenizi öneririm. Mantarların istisnai bir rolü var: Layıkıyla pişirildiğinde çok az ilaveye ihtiyaç duyarlar!
#MantarDünyanın en lezzetli ve pahalı mantar türlerinden olan ‘kara elmas’ lakaplı trüf mantarının Türkiye’deki üretimine ve ekonomik potansiyeline ilişkin açıklama yapan Orman Genel Müdürü Bekir Karacabey, trüf mantarının dünya genelinde gurme ve şefler tarafından aranan bir mantar türü olduğunu söyledi.
#GazetehaberleriOrman ve Su İşleri Bakanlığı’nın Orman Genel Müdürlüğü (OGM) üzerinden 2014’te uygulamaya koyduğu ‘Trüf Eylem Plânı’ kapsamında Türkiye’nin üretim artarak devam ediyor. Orman Genel Müdürlüğü’nün kayıtlarına göre 2019 yılında 40 ton trüf mantarı üretildi. ‘Kara elmas’ olarak anılan Trüf mantarının kilosu dış piyasalarda 3 bin 500 Euro’ya kadar çıkıyor.
#Trüf MantarıTarım ve Orman Bakanlığı, Orman Genel Müdürlüğü (OGM) Dünyanın en değerli mantarı olan trüf mantarının yetişme alanlarını genişletmek için çalışmalarını sürdürüyor. Bu çerçevede bugüne kadar 384 hektar alanda doğal ve yapay trüf bahçeleri oluşturuldu.
#Trüf MantarıTicaret Bakanlığının, 1 milyon 10 bin lira bedel ile satışa sunduğu 80 kilo trüf mantarı için alıcı çıkmadı. Bakanlık trüf mantarları için ikinci bir ihale düzenlerken, mantarın ihale bedeli de yarıya düşürüldü.
#Trüf MantarıTrüf mantarı; tadı, kokusu ve benzersiz aromasından dolayı çok eski zamanlardan beri insanlar tarafından bilinen ve sofrada yeri hep ayrıcalıklıolan bir mantardır. Yüksek yapılı ağaçların köküne bağlı simbiyotik olarak hayatını sürdürmektedir. Dünyada doğal orman alanlarından toplanan trüf miktarı her geçen gün azalmasına karşılık talebin her geçen gün artmasından dolayı fiyatlarda oldukça yükselmektedir. Bundan dolayı kültür çalışmalarında son yirmi yılda çok büyük gelişme sağlanmıştır.
#TrüfSon yıllarda adını sıkça duyduğumuz trüf mantarı, lezzetliyle olduğu kadar fiyatıyla da adından söz ettiriyor. 70 kadar çeşidi olduğu söylenen trüf mantarı, dünyanın farklı bölgelerinde yetiştirilmektedir ancak her yerde aynı lezzete sahip değildir. Peki, trüf mantarı nedir, nerelerde yetişir?
#Trüf Mantarı NedirTarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, “Hedefimiz önümüzdeki 20 yıl içinde dünya çapında yıllık 6 milyar dolarlık bir ticaret hacmine sahip olacak bu alandan kısa vadede yüzde 10 pay alarak, 350 milyon dolarlık bir ticaret hacmine ulaşmak” dedi.
#Trüf MantarıHürriyet Lezzetli Hayat’ın düzenlediği şef buluşmalarının ilki Raffles Teras’ta gerçekleşti. 1 Michelin yıldızlı Teruar Urla’nın şefi Osman Serdaroğlu’nun bu gece için hazırladığı özel menü sakız enginardan Macahel ballı peynir brüle’ye konuklarımızı mest etti.
#Şef BuluşmalarıAvrupa’nın en ünlü bestecilerinden Gioachino Rossini’nin ismini taşıyan ‘filetto alla Rossini’ İtalyan mutfağının incilerinden. Tereyağında kızarmış kaz ciğeri ve üzerine rendelenen trüf mantarıyla lezzetlenen bu özel dana filetoyu birlikte pişirelim...
#Gioachino Rossini2023 yılının en çok konuşulan gastronomi hadiselerinden biri Michelin Rehberi’nin değerlendirdiği restoranlarımız ve yıldız kazanan şefleriydi. Biz de bu yılbaşında Michelin yıldızı alan restoranlarımızın şeflerinin elinden çok özel lezzetleri mutfaklarımıza taşımak istedik. Yılbaşı akşamı klasiklerin dışına çıkıp misafirlerini şaşırtmak ve ihtişamlı bir sofra kurmak isteyenler için yeni yıla yakışan yıldızlı tarifler aldık.
#YılbaşıŞef restoranlarının menülerinde başrol oynuyor, vegan mutfaklarda protein yerine kullanılıyor... Evde çorbadan soteye, makarnadan tarta pek çok tarifte kendine yer buluyor. Tazesinin yanı sıra kurutulmuşu ve turşusu başta olmak üzere her halini de artık raflarda bolca görmeye başladık. Mikolog Jilber Barutçiyan ülkemizde yetişen yenebilir yerel mantarları ve doğadan toplamak isteyenlere işin püf noktalarını anlattı. Şemsa Denizsel ve Gastronometro şefleri leziz mantarlı tariflerini paylaştı.
#MantarMasterChef kim gitti 22 Ekim 2023 akşamı çekişmeli mücadelenin ardından jüri üyeleri tarafından açıklandı. All Star sezonu ile izleyenlerin beğenisini kazanan MasterChef All Star'ın 22 Ekim Pazar akşamı yayınlanan 126. tarihli son bölümünde, eleme potasında yer alan Eren, Cemre, Kıvanç, Azize, Alican, Tanya, Sergen ilk turda balık yağı ve trüf mantarı ile yaratıcı yemek yapmak için mücadele verdi. Bu haftanın eleme adayı olan Sergen ilk turun birincisi olarak potadan çıkarken, eleme finaline ise Azize ile Alican kaldı. Gecenin sonunda şeflerin oylaması ile bir isim MasterChef All Star'a veda etti. 15. haftada elenen yarışmacının "Ben bir rüya gördüm, haftanın başından beri kötü gideceğimi biliyordum. Tahsin'e haftanın başında söyledim." sözleri ise stüdyoda duygusal anlara neden oldu. Peki, dün akşam MasterChef kim gitti, elenen isim Azize mi Alican mı oldu? İşte, 22 Ekim MasterChef All Star son bölümde elenen yarışmacı ve ayrıntılar.
#Masterchef Kim ElendiCoşkun Uysal yıllardır Avustralya’daki restoranında mutfağımızın kebaptan çok daha öte olduğunu anlatmak isteyen başarılı bir şef. Birdenbire altın varaklı kebap yaptığını ve bunu her yerde duyurduğunu görünce yaşadığım şaşkınlık büyüktü. Ama hem nedenini hem de kebabı nasıl yaptığını öğrenince işler değişti...
#KebapTrüf Mantarı yer altında yaşayan mantar türlerinden biri. Farklı bir görünümü olan trüf mantarının yağı da yemeklere lezzet vermek için tecih ediliyor. Peki trüf yağı nedir, nasıl yapılır? Trüf yağı nerelerde kullanılır? İşte trüf yağı hakkında bilgiler...
#Trüf YağıDomatesli, kıymalı veya yumurtalı... Adı makarnayla özdeşleşmiş bir milletin kaç çeşit makarna sosu hazırladığını merak ettiniz mi hiç? Bu soruya cevap vermek hiç kolay değil ama ben en klasiklerden üçünü anlatacağım. Nefis sosuyla, gerçek bir İtalyan makarnası için makarnayı çok pişirmemeniz gerektiğini de unutmayın.
#MakarnaOnu şehirden çok doğada, özellikle de ormanların içinde bulmak mümkün… Biz söyleşi için kısa süreliğine uğradığı İstanbul’da yakalıyoruz. Kendi hikâyesini hızlı geçiyor. Konu ‘mantarlar’a gelince ise gözleri parlıyor. Kökenleri 600 milyon yıl öncesine giden beşinci canlı türü mantarları adeta ailesi gibi anlatıyor! Türkiye’nin en ünlü mikologlarından (mantar uzmanı) Jilber Barutçiyan’la albümleri karıştırdık.
#Jilber BarutçiyanÇizme’nin şimdiye kadar kendi halinde yaşayan bölgesi Puglia’nin vaatleri ortada: Makul fiyatlar, samimiyet, sade ve saf lezzetler, harika kumsallar ve deniz… Puglia kendini saklı tutmayı başarmış bir yıldız. Çok sevdiğim bu bölgeye bu kez dünyaca ünlü Altamura ekmeğinin peşinden gittim.
#SeyahatBir mantar ne kadar değerli olur dersiniz? Cevabı çok net: Bu mantar eğer bir trüf mantarıysa, o kadar nadir, o kadar lezzetli ve işte o kadar değerlidir. Çoğunlukla omlet ve makarnanın üzerine rendelenen trüf mantarının dilerseniz yağını da kullanabilirsiniz. Bir tabakta trüf varsa lezzet de var!
#Trüf Mantarı