Güncelleme Tarihi:
Girişindeki açık oturma alanı, iç kısımdaki uzun barıyla Nişantaşı’nın en popüler mekânlarından biri... İçerisi loş ve pek şık. Ardan Özmenoğlu, Cengiz Yatağan, Emre Yusufi, Şeyda Cesur, Mike Dargas, Ercan Akın, Mehmet Uysal, Sedef Gali, Başak Horasan ve Julien’in eserleri yemeğinizi yerken masaların arasından size göz kırpıyor.
Fiyatlar ortalamanın üzerinde ama Nişantaşı için alışıldık denebilir. Bir de çoğu yemek iki kişinin paylaşacağı kadar büyük. Gün burada kahvaltı servisiyle başlıyor. Artık alıştığımız kahvaltılıklardan eggs benedict (270 lira) ile çikolata soslu pankek (210 lira) öne çıkanlardan.
Şef Kadir Aytekin’in çeşidi bol tuttuğu başlangıç menüsünde trüf mantarı ezmeli köz patates tabağı çok seviliyor. Bir diğer sevilen tatları küp bonfileye ise ponzu sosu eşlik ediyor. Salata ve bowl’lardan Napoli usulü pizzalara (280-
550 lira), makarna ve risotto’dan deniz mahsullerine zengin bir menü hazırlanıyor burada.
MUST’ın sık yenilenen menüsüne en son Asya, İtalyan ve İspanyol mutfağından geleneksel tatlar ilave edildi. Tuna tataki (310 lira), içi mantarlı agnolotti (bir çeşit makarna, 325 lira) veya dana gerdanı (490 lira) deneyebilirsiniz. Benimse menünün klasiklerinden iki favorim var. Başlangıçlardan avokado domates söğüş (350 lira) gibi... Pembe domatesli ve lor peynirli salata, şampanya sirkesi sosuyla geliyor. Ana yemeklerdense iki kişinin rahatlıkla doyabileceği Café de Paris soslu bonfilenin (565 lira)
yanındaki patatesi trüflü de isteyebilirsiniz.
MUST’ta dileyenlere ayrı bir ‘sağlıklı beslenme menüsü’ de var. Beslenme ve genetik uzmanı Esra Şahin’in hazırladığı menüde glütensiz ve vegan yemeklerle birlikte unsuz kek gibi seçenekler bulabilirsiniz. Ayrıca salataları ve bazı makarnaları talep ederseniz vegan da
hazırlayabiliyorlar. Bu arada salataları da oldukça doyurucu. Sos ayarı da dengeli ve lezzetli. Ben yemedim ama biliyorum çünkü eklerimizin yönetmeni Aslı (Çakır) kinoa salatasını yedikten sonra arayıp “Il Padrino’dan sonra ilk kez bir yerde bir salataya ne yağ ne tuz kattım, geldiği gibi yedim” dedi. Bu önemli çünkü kendisi her gittiğimiz yerde salata geldiğinde sosları isteyip, kollarını sıvayıp salatayı ‘yeniden’ yapmaya başlar.
HAFTANIN 5 GÜNÜ DJ PERFORMANSI
Mekânın tatlı menüsünde de seçenek çok. Arkadaşlarım özellikle MUST baklavayı (215 lira) övüyor. Kat kat hamurların arası fıstık kreması dolgulu, üzerinde yine fıstıklı dondurmayla servis ediliyor.
30-70 yaş aralığında bir müdavim kitlesi olan mekânın ortaklarından Ercan Gümüşkaya, MUST’ta haftanın 5 günü DJ performansı olduğunu söylüyor, kabindeyse Yiğit Tekin var. Müzik yemek sırasında sohbeti engellemiyor ama saat ilerledikçe ses de yavaş yavaş yükseliyor.
Burası kokteylleriyle de ünlü. Barda özellikle hafta sonu yer bulmak zor zira sadece bir şeyler içmek için uğrayan da çok. Kokteyl fiyatları 305-350 lira arasında... Acı biberli kokteyl âşığı olarak benim tercihim Pepper Dose (310 lira). Çarkıfelek meyvesi ve çili biberle hazırlanıyor; tam ayarında bir acılık bırakıyor damakta. Daha ferah bir kokteyl için Reyhan’ı (305 lira), ekşi sevenlereyse mürver çiçeğiyle hazırlanan Isabella’yı (310 lira) önerebilirim.
MUST her gün 12.00-2.00 saatleri arasında açık. Akşam yemeği için rezervasyon şart.
Harbiye, Mim Kemal Öke Cad. No: 11/A, Şişli/İstanbul; (0212) 296 92 86