Gelinim Mutfakta ayrılık acısı tarifi ekran başındaki izleyiciler tarafından merak edildi. Tortelini ekmeği ile hazırlanan ayrılık acısı tarifi, Enchilada sosu ile enfes bir tada dönüşüyor. İşte, ayrılık acısı nasıl yapılır merak edenlere, Gelinim Mutfakta ayrılık acısı tarifi ve malzemeleri...
#Ayrılık Acısı TarifiSayısı 20’yi aşan restoranlarıyla dünyada hatırı sayılır bir başarı yakalayan Koreli-Amerikalı şef Akira Back, ekibinin tabiriyle ‘mükemmeliyetçi ve eğlenceli’. Bu hafta İstanbul’da kendi adını taşıyan restoran zincirinin yeni bir şubesini açan şefle JW Marriott İstanbul Marmara Sea içindeki mekânında buluştuk.
#Akira BackMeksika mutfağının sevilen sokak lezzetlerinden taco evlerinize geliyor. Pek çok restoranda bulabileceğiniz taco'yu evde de pratik bir şekilde hazırlayıp sevdiklerinize sunabilirsiniz. Peki, evde taco nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? İşte, etli taco tarifi ve yapım aşamaları...
#TacoYine hem şipşak hazırlanabilen hem de günün her öğününe eşlik edebilen bir tarifle geldim sevgili okuyucular. Neredeyse üç lokmada biten ama bir o kadar da doyurucu bir lezzet paylaşacağım bu hafta sizinle; pratik lavaş taco. Tabii ki reçetesini vermeden önce biraz hikayesinden bahsetmek isterim. Bilirsiniz ben bir yemeği soframa konuk etmeden önce geçmişini, özelliklerini araştırmayı, bilmeyi çok önemserim.😊 Bilhassa yapmaya koyulduğum tarif dünya mutfağına aitse…
#TacoKayhan Özekin MasterChef’te düelloyu kazanarak final turuna çıkan isimlerden biri oldu. MasterChef'te ilk on altıya girme yolunda önemli bir adım atan Kayhan Özekin, daha önce Ben Bilmem Eşim Bilir ve Yemekteyiz yarışmalarına katılmıştı. Peki, Masterchef Kayhan kimdir, kaç yaşında? İşte yaptığı açıklamalarla jüri üyelerini güldürmeyi başaran Kayhan Özekin hakkında bilgiler…
#Masterchef Kayhan Kimdir?Quesadilla, Meksika mutfağının en bilinen ve sevilen yemeklerinden biridir. Genellikle etle yapılan Quesadilla yapımında tortilla ekmeği tercih edilir. Quesadilla süzme yoğurtla yapılan soslarla sunuma hazırlanabilir. Peki, Quesadilla nedir? Quesadilla nasıl yapılır?
#Quesadilla NedirGünün her saatinde keyifle tüketilen hamur işlerinden biri olan börek tariflerine alternatif bir tarif derledik: Lavaş dürüm börek…Tavuk, kaşar ve cheddar peyniriyle harmanlanan iç harç lavaş ekmeğiyle buluşuyor, tadına doyum olmuyor. Peki, lavaş dürüm börek nasıl yapılır? Dürüm börek tarifi
#Lavaş Dürüm BörekO, hem Meksika lezzetlerinin vazgeçilmezlerinden biri hem de çok keyifli bir atıştırmalık! İncecik tortilla ekmeklerinin arasında acısı ve baharatı ile birlikte etli, tavuklu - ananaslı ve yepyeni bir lezzet olan karidesli tacoyu yapmaya ne dersiniz? Bu 3 lezzet bombası sofralarınızda yer açmanızı bekliyor, bizden söylemesi…
#Aşk İle Yap“Kahvaltıda bir kibrit kutusu kadar peynir, öğlen salata, akşam ızgara” prensibine dayalı, sıkıcı diyet programlarının devri artık geçti. Uzman diyetisyen Çağatay Demir’in, ‘Mutlu Ye Mutlu Kal’ isimli beslenme kitabında pizza da var makarna da... Demir, yeni kitabında, insanı yerken mutlu eden sağlıklı diyet yemeklerin tariflerini veriyor.
#Çağatay DemirAy son yıllarda Dünya'ya en yakın geçişini yaptı ve her ülkeden muhteşem dolunay fotoğrafları medyaya yansıdı. Türkiye'de en çok paylaşılan "Süper Ay" fotoğraflarından biri, çok farklıydı. Güldüren fotoğrafın arkasındaki gerçek şu: O lavaş değil, Meksika'nın tortillası!
#DolunayBahar, yani piknik mevsimi geldi. Açık havanın tadını evde özenle hazırladığımız yiyeceklerle dolu bir piknik sepetiyle çıkarmanın keyfi bir başka. Brunette Patisserie’nin kurucu şefi Nur Aktı’dan hem pratik tarifler aldık, hem de sepet hazırlarken dikkat etmemiz gereken detayları dinledik.
#GİZEM DİNÇBAŞHavalar ısındı, kamp ve piknik sezonu da açıldı. Yemyeşil doğanın ve temiz havanın tadına açık hava etkinlikleriyle varmak isteyenlere 86 Entertainment Group’un koordinatör şefi Altuğ Tezer yeme-içme planlama önerileri verdi. Gastronometro şefleriyse pratik ton balıklı ve sebzeli wrap tarifi paylaştı.
#PiknikRamazanda gün içinde olabildiğince az acıkıp enerjik hissetmek için sahurda yediklerimiz önemli. Beslenme uzmanları bunun için besleyiciliği ve tok tutma özelliğiyle öne çıkan yumurtayı öneriyor. Çırpılmışı, omleti, çılbırı derken sofrayı her gün farklı bir yumurta çeşidiyle renklendirmek mümkün. Eğitmen şef Gizem Gedik’ten birbirinden nefis yumurtalı tarifler ve öneriler aldık.
#Beyazpeynir2022 Dünya Kupası dolu dizgin devam ediyor. Ailece ya da dostlarla bir arada izlenecek heyecanlı müsabakaların olmazsa olmazı keyfimizi tamamlayacak dört dörtlük bir atıştırmalık seçkisi. Pasta-ekmekçilik eğitmen şefi Gizem Gedik’ten televizyon karşısında geçen uzun saatlere eşlik edecek lokmalık tarifler aldık.
#Atıştırmalıkİstiridye mantarından bol kimyon ve kekikli kokoreç... Tahinli sosuyla nohut köfteleri... Veya pancarlı humus, Meksika fasulyesi ve mısırlı bir harç... Üçü de lavaşa sarıp yendiğinde damaklara bayram ettiren, doyurucu öğünlere dönüşüyor. Hele bir de yanında vegan ayran varsa değmeyin keyfime!
#Dürüm8 bin 500 yıllık tarihi boyunca birçok uygarlığa ev sahipliği yapan İzmir, hala o dönemlerin izlerini taşıyan sokaklarıyla da bir cazibe merkezi. Kentin kalbinin attığı Alsancak Kıbrıs Şehitleri Caddesi’nin birbirine paralel o daracık sokakları her defasında konuklarını büyülü bir dünyaya götürmeye aday. Sağlı sollu sıralanan binaların büyük çoğunluğu tarih kokuyor. Geçmişte bu evlerde kimler oturmuş, neler yaşanmış, neler konuşulmuş bilinmez ama korunmuş olanların büyük çoğunluğu günümüzde yeme-içme, eğlence dünyasına ev sahipliği yapıyor. Her birinden hayatın döngüsüne paralel müzik, kahkaha ve sohbetler yükseliyor. Bugün Muzaffer İzgü Sokağı’ndayız. Mekanımız, Mandela’s Ubuntu.
#1