Güncelleme Tarihi:
Güneşli günlerin gelmesiyle dışarıda yapılacak birçok keyifli aktiviteyi de beraberinde getiriyor. Havaların ısınmasını fırsat bilen kampseverler için de bu aktiviteleri planlamanın tam zamanı. İster yeşil alanlarda düzenleyeceğiniz günübirlik piknikler ister rotayı biraz daha şehir dışına kırıp kamp kurmak veya bahçe, balkonlarınızda vereceğiniz mangal partileri; akıllara gelen ilk soru genellikle ne yiyeceğimiz oluyor. w86 Entertainment Group’un şefi Altuğ Tezer’den dışarıda yapacağınız piknikler için öneriler aldık...
- Öncelikle konseptinize ve kişi sayısına uygun bir yemek planı çıkarın. Özellikle kampa gidecekseniz alışveriş ve ihtiyaç listesini önden belirlemekte fayda var. Bu, işinizi kolaylaştırmanın ötesinde gıda israfını azaltmaya ve ihtiyacınız olmayan yiyecekleri boşuna yanınızda taşımamaya da yarar. Örneğin, portatif bir mangal kuracaksanız sucuk, sebze, balık köfte, kanat mı pişireceksiniz? Marinasyonu önden evde yapmaya gerek var mı? Pişirdiklerinizi ekmek arası mı lavaşla mı tüketeceksiniz?
- Mangala girişecekseniz aynı ateşte közleyeceğiniz soğan, patates, biber, domatesi de düşünmeniz gerekebilir. Orada hızlıca bir salata yapacaksanız salatanın sosunu evde kavanozda hazırlayıp yeşillikleri de önceden yıkayıp kuruttuktan sonra ayrı kaplarda götürmek pratik bir çözüm sunar. Bir kavanoza ince kıyılmış 1 diş sarımsak, 1 tatlı kaşığı taneli hardal, 1 tatlı kaşığı sirke, yarım limonun suyu, tuz, karabiber ve yeterince zeytinyağını çalkalayıp yanınızda götürebilirsiniz.
- Kamp ve piknikte kurtarıcınız tek kullanımlık tabak, çanaklar olur. Tıpkı yemek gibi bunların da planlamasını yapabilirsiniz. Ne kadar peçete, su, buz, bardak, tabak, çanak gerekecek veya kesme tahtası, bıçak ihtiyacınız olacak mı gibi sorular önden yanıtlanabilir
- En pratik çözümlerden biri sandviçler. Baget, lavaş, panini gibi ekmekleri tercih edebilirsiniz. Arasına domates gibi suyu akacak malzemeler koyacaksanız ayrı kaplara dilimleyip orada birleştirmek iyi olur. İdeal bir sandviç için humus, avokado ezmesi, haydari gibi ekmeğe süreceğiniz bir baz, ona yakışacak bir protein ve kullanacağınız yeşillik, peynir ve sebzeleri de aklınızda tasarlayın.
- Kuru cacık ve tavuk şişleri, et pişirecekseniz salsa sos ve karamelize soğanlı taco’lar herkesi mutlu edecek seçenekler olabilir. İçeceği de unutmayın.
PRATİK YEMEKLERLE KAMPA, PİKNİĞE LEZZET KATALIM
- Metro Türkiye kampta veya piknikte pratik yemekler tercih edenlere çeşit çeşit alternatif sunuyor. Metro Chef markası altında tarifleri Gastronometro şefleri tarafından geliştirilen yüksek protein oranlı Metro Chef karidesli kuskus, somon fümeli firik ve ton balıklı bulgur pilavı gibi tüketime hazır konserveler seçenekler arasında. Bu ürünler aynı zamanda katkı ve koruyucu maddesi de içermiyor. Barbunya pilaki, fasulye pilaki, ton balığı, sade ve domates soslu ringa balığı, Norveç uskumru ve hindi fileto da yine Metro Chef altında bulabileceğiniz ürünlerden.
- Kampta, bahçenizde veya balkonda olun; mangal keyfinize lezzet katacak her ürünü Metro Türkiye raflarında bulabilirsiniz. Metro Chef markalı lavaş, sandviç ekmeği, mangallık kangal sucuk gibi çeşitlerin yanı sıra hemen tüketime uygun meze seçenekleri de evde hazırlamaya üşenenlerin kurtarıcısı olabilir.Yaprak sarması, kuru patlıcan dolması, Amerikan salatası, humus, şakşuka, coğrafi işaretli Ezine beyazpeyniri veya halhalı zeytin bu çeşitlerden bazıları.
- Yaklaşan yaz sezonu için “Metro ile her yer yaza hazır” mottosuyla yola çıkan Metro Türkiye gıda ve gıda dışı çözümler sunuyor; bahçe ve balkon mobilyaları da dahil olmak üzere 25 bine varan çeşidi ürün yelpazesinde tüketicilerle buluşturuyor. Tercihiniz ister bir deniz kenarı ister yemyeşil bir orman olsun, kamp yapmak için ihtiyacınız olabilecek çadır, uyku tulumu, kamp matı, kamp yatağı, kamp sandalye ve masası, portatif ocak, soğutucu dolaplar ve termoslara kadar her türlü ihtiyacı da yine Metro Türkiye mağazalarında bulabilirsiniz.
TON BALIKLI WRAP (4 KİŞİLİK)
NE LAZIM?
◊ 4 tortilla lavaş
◊ 4 kutu Metro Chef MSC sertifikalı zeytinyağlı ton balığı
◊ 20 ml Metro Chef Bio zeytinyağı
◊ 20 gr domates
◊ 20 gr közlenmiş kırmızı biber
◊ 10 gr taze soğan ve dereotu
◊ 30 gr maydanoz
◊ 1 limon
◊ 2’şer gr kırmızı pul biber, kimyon ve
◊ 3 gr tatlı toz biber ◊ 4 gr tuz
NASIL YAPARIM?
◊ Ton balıklarını yağından süzün. Yeşillikleri ayıklayıp çok ince kıyın. Kabuğunu soyduğunuz domatesi ve kırmızı biberi küçük küplere doğrayın.
◊ Tavayı ısıtın. Zeytinyağı, domates, biber ve yeşillikleri ekleyip soteleyin. Limon suyu ve baharat çeşitlerini kattıktan sonra altını kapatın. Ton balıklarını ilave edip karıştırın. Harcı lavaşlara sarın.
*Bu içerik sponsorludur.