Acısına da Baharatına da Doyum Olmuyor: 3 Farklı Taco Tarifi

Güncelleme Tarihi:

Acısına da Baharatına da Doyum Olmuyor: 3 Farklı Taco Tarifi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 31, 2018 11:59

O, hem Meksika lezzetlerinin vazgeçilmezlerinden biri hem de çok keyifli bir atıştırmalık! İncecik tortilla ekmeklerinin arasında acısı ve baharatı ile birlikte etli, tavuklu - ananaslı ve yepyeni bir lezzet olan karidesli tacoyu yapmaya ne dersiniz? Bu 3 lezzet bombası sofralarınızda yer açmanızı bekliyor, bizden söylemesi…

Haberin Devamı

1- Etsiz Asla: Etli Taco

Malzemeler:

6 adet mini boy tortilla ekmeği
400 gram orta yağlı kıyma
1 adet küçük boy kuru soğan
1 adet domates
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 su bardağı konserve Meksika fasulyesi
60 gram haşlanmış konserve mısır
1 tatlı kaşığı acı sos
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 çay kaşığı tuz
4 dal kişniş
Bir tutam kimyon
Karabiber
Maydanoz

Tarif:

1- Taconun iç harcını hazırlamak için; soğanı küçük küçük doğrayın.
2- Kabuğunu soyduğunuz domatesi Arçelik Eternity Rose Gold Doğrayıcı’dan geçirin ve püre haline getirin. İncecik kıyılmış kişniş yapraklarını da ilave edin.
3- Bir tavada kuru soğanı ve kıymayı zeytinyağı ile birlikte Arçelik Ankastre Ocak’ta
4- Ardından hazırladığınız iç harca domates salçası, acı sos ve rendelediğiniz domates püresini ekleyerek kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.
5- İç harca tuz ve kimyon ilave ettikten sonra 3 dakika kadar daha pişirin ve ocaktan alın.
6- Bir tavada ya da fırında tortilla ekmeklerini ısıtın.
7- Isıttığınız tortilla ekmeklerini bir kabuk gibi katlayarak iç kısmına; hazırladığınız iç harcı, Meksika fasulyesini ve mısırı ekleyin.
8- Tacoların üzerini incecik kıyılmış maydanoz ve karabiber ile süsleyerek servis edin.

Afiyet olsun!

Haberin Devamı

2- Şaşırtan Lezzet: Tavuklu Ananaslı Taco

Acısına da Baharatına da Doyum Olmuyor: 3 Farklı Taco Tarifi

Malzemeler:

4 adet tortilla ekmeği
600 gram tavuk göğsü eti
4 yuvarlak dilim ananas
1 küçük boy domates
1 adet sivri kırmızı biber
4-5 yaprak kıvırcık marul
1 tatlı kaşığı acı sos
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığının çeyreği toz kişniş
1 çay kaşığı acı pul biber
1 tatlı kaşığı kekik
1 çay kaşığından az çekilmiş tane karabiber
1 çay kaşığı tuz

Tarif:

1- Bir kesme tahtasına tavuk göğsünü alın ve ince dilimler halinde kesin. Daha iyi pişmesi için üzerine birkaç çizik atın.
2- Bir kap içerisine; acı sos, zeytinyağı, toz kişniş, pul biber, kekik, tuz ve karabiberi ekleyerek tavuk göğüslerini bu karışma bulayarak marine edin. Bir süre Arçelik No Frost Buzdolabı’nda bekletin.
3- Izgaranızı yağlayın ve üzerine marine edilmiş tavuk göğüslerini dizin.
4- Arçelik Ankastre Ocak’ta ızgara izi çıkıncaya kadar iki tarafını da pişirin.
5- Kızaran tavukları ince ince doğrayın.
6- Yuvarlak olarak kesilmiş ananasları tereyağı ile yağlayıp Arçelik Profesyonel Izgara ve Tost Makinesi’nde kızarana dek ters yüz pişirin. Kızaran ananasları dilediğiniz şekilde doğrayın.
7- Domatesi çok küçük olacak şekilde küp küp doğrayın.
8- Kırmızı sivri biberleri yuvarlak kesin. Marulları da ince ince kıyın.
9- Bir tavada ya da fırında tortilla ekmeklerini ısıtın.
10- Isıttığınız tortilla ekmeklerini katlayarak iç kısmına; marul, domates, sivri kırmızı biberi yerleştirin.
11- Üzerine tavuk ve ananas dilimlerini ilave edin.

Afiyet olsun!

Haberin Devamı

3- Karides Artık Taco’da: Karidesli Taco

Acısına da Baharatına da Doyum Olmuyor: 3 Farklı Taco Tarifi

Malzemeler:

5 adet orta boy tortilla ekmeği
Yarım kilo ayıklanmış taze karides
2 tatlı kaşığı toz paprika
1 çay kaşığı acı toz paprika
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
2 yemek kaşığı tereyağı
1 orta boy domates
1 adet jalapeno biberi
Maydanoz
Zeytinyağı
1 adet misket limonu

Tarif:

1- Bir kapta toz paprika, acı toz paprika, tuz ve karabiberi temizlenmiş karides ile karıştırarak yarım saat Arçelik No Frost Buzdolabı’nda dinlendirin.
2- Arçelik Ankastre Ocak’ta tereyağını kızdırın. Kızdırdığınız tereyağında karidesler pembeleşinceye dek yüksek ateşte soteleyin.
3- Bir kapta zeytinyağı ilavesinde yuvarlak olarak doğranmış jalapeno biberi, küçük küçük doğranmış domatesleri ve ince ince kıyılmış maydanozları ekleyin ve üzerine misket limonu sıkarak harmanlayın.
4- Bir tavada ya da Arçelik Ankastre Fırın’da tortilla ekmeklerini ısıtın.
5- Isıttığınız tortilla ekmeklerini katlayarak iç kısmına; hazırladığınız karışımı ve karidesleri ekleyin.
6- Misket limonu eşliğinde servis edin.

Afiyet olsun!

BAKMADAN GEÇME!