Güncelleme Tarihi:
1- Etsiz Asla: Etli Taco
Malzemeler:
• 6 adet mini boy tortilla ekmeği
• 400 gram orta yağlı kıyma
• 1 adet küçük boy kuru soğan
• 1 adet domates
• 3 yemek kaşığı zeytinyağı
• 1 su bardağı konserve Meksika fasulyesi
• 60 gram haşlanmış konserve mısır
• 1 tatlı kaşığı acı sos
• 1 tatlı kaşığı domates salçası
• 1 çay kaşığı tuz
• 4 dal kişniş
• Bir tutam kimyon
• Karabiber
• Maydanoz
Tarif:
1- Taconun iç harcını hazırlamak için; soğanı küçük küçük doğrayın.
2- Kabuğunu soyduğunuz domatesi Arçelik Eternity Rose Gold Doğrayıcı’dan geçirin ve püre haline getirin. İncecik kıyılmış kişniş yapraklarını da ilave edin.
3- Bir tavada kuru soğanı ve kıymayı zeytinyağı ile birlikte Arçelik Ankastre Ocak’ta
4- Ardından hazırladığınız iç harca domates salçası, acı sos ve rendelediğiniz domates püresini ekleyerek kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.
5- İç harca tuz ve kimyon ilave ettikten sonra 3 dakika kadar daha pişirin ve ocaktan alın.
6- Bir tavada ya da fırında tortilla ekmeklerini ısıtın.
7- Isıttığınız tortilla ekmeklerini bir kabuk gibi katlayarak iç kısmına; hazırladığınız iç harcı, Meksika fasulyesini ve mısırı ekleyin.
8- Tacoların üzerini incecik kıyılmış maydanoz ve karabiber ile süsleyerek servis edin.
Afiyet olsun!
2- Şaşırtan Lezzet: Tavuklu Ananaslı Taco
Malzemeler:
• 4 adet tortilla ekmeği
• 600 gram tavuk göğsü eti
• 4 yuvarlak dilim ananas
• 1 küçük boy domates
• 1 adet sivri kırmızı biber
• 4-5 yaprak kıvırcık marul
• 1 tatlı kaşığı acı sos
• 2 yemek kaşığı zeytinyağı
• 1 çay kaşığının çeyreği toz kişniş
• 1 çay kaşığı acı pul biber
• 1 tatlı kaşığı kekik
• 1 çay kaşığından az çekilmiş tane karabiber
• 1 çay kaşığı tuz
Tarif:
1- Bir kesme tahtasına tavuk göğsünü alın ve ince dilimler halinde kesin. Daha iyi pişmesi için üzerine birkaç çizik atın.
2- Bir kap içerisine; acı sos, zeytinyağı, toz kişniş, pul biber, kekik, tuz ve karabiberi ekleyerek tavuk göğüslerini bu karışma bulayarak marine edin. Bir süre Arçelik No Frost Buzdolabı’nda bekletin.
3- Izgaranızı yağlayın ve üzerine marine edilmiş tavuk göğüslerini dizin.
4- Arçelik Ankastre Ocak’ta ızgara izi çıkıncaya kadar iki tarafını da pişirin.
5- Kızaran tavukları ince ince doğrayın.
6- Yuvarlak olarak kesilmiş ananasları tereyağı ile yağlayıp Arçelik Profesyonel Izgara ve Tost Makinesi’nde kızarana dek ters yüz pişirin. Kızaran ananasları dilediğiniz şekilde doğrayın.
7- Domatesi çok küçük olacak şekilde küp küp doğrayın.
8- Kırmızı sivri biberleri yuvarlak kesin. Marulları da ince ince kıyın.
9- Bir tavada ya da fırında tortilla ekmeklerini ısıtın.
10- Isıttığınız tortilla ekmeklerini katlayarak iç kısmına; marul, domates, sivri kırmızı biberi yerleştirin.
11- Üzerine tavuk ve ananas dilimlerini ilave edin.
Afiyet olsun!
3- Karides Artık Taco’da: Karidesli Taco
Malzemeler:
• 5 adet orta boy tortilla ekmeği
• Yarım kilo ayıklanmış taze karides
• 2 tatlı kaşığı toz paprika
• 1 çay kaşığı acı toz paprika
• 1 çay kaşığı tuz
• 1 çay kaşığı karabiber
• 2 yemek kaşığı tereyağı
• 1 orta boy domates
• 1 adet jalapeno biberi
• Maydanoz
• Zeytinyağı
• 1 adet misket limonu
Tarif:
1- Bir kapta toz paprika, acı toz paprika, tuz ve karabiberi temizlenmiş karides ile karıştırarak yarım saat Arçelik No Frost Buzdolabı’nda dinlendirin.
2- Arçelik Ankastre Ocak’ta tereyağını kızdırın. Kızdırdığınız tereyağında karidesler pembeleşinceye dek yüksek ateşte soteleyin.
3- Bir kapta zeytinyağı ilavesinde yuvarlak olarak doğranmış jalapeno biberi, küçük küçük doğranmış domatesleri ve ince ince kıyılmış maydanozları ekleyin ve üzerine misket limonu sıkarak harmanlayın.
4- Bir tavada ya da Arçelik Ankastre Fırın’da tortilla ekmeklerini ısıtın.
5- Isıttığınız tortilla ekmeklerini katlayarak iç kısmına; hazırladığınız karışımı ve karidesleri ekleyin.
6- Misket limonu eşliğinde servis edin.
Afiyet olsun!