Kendilerini Anadolu mutfağı olarak tanımlayan Herise İstanbul’un 1 yıldır özlemle beklenen yemeklerini yeni yerlerinde ilk tadanlardan biriydim. Aydın, Söke, Tire gibi İç Ege’ye yoğunlaşan mutfaklarında sadece tadım menüsü sunan Asude ve Bahadır Boğatır şefler gastronomimizin yüz akı bir mekân yaratmış...
#Anadolu MutfağıMasterChef'te yine birbirinden nefis yemekler hazırlanacak. Yarışmanın 142. bölümündeki düello oyununda çeşit çeşit köfteler yapılacak. Türkiye'nin dört bir yanından köfte tarifleri MasterChef All Star ekranlarında olacak. İşte 7 Kasım Salı MasterChef All Star yemek listesi ve menüsü...
#KöfteAdından da anlaşılacağı gibi Akhisar köfte, Manisa'nın Akhisar ilçesinde özgü bir yemektir. Akhisar Köfte 09.01.2018 tarihinde Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından tescillenmiş ve coğrafi işaret almıştır. Peki, evde Akhisar köfte nasıl yapılır, püf noktası nedir? İşte Manisa Akhisar köftesi tarifi ve malzemeleri...
#Akhisar KöfteMasterChef ıslama köfte ile ekran başındaki izleyiciler tarafından meşhur oldu. Islama köfte, Adapazarı'nın yöresel lezzetlerinden olan bir yemektir. Dilimlenmiş ekmekler biberli ve yağlı et suyuna batırılır ve köftelerle birlikte ızgaralanır. Adapazarı Islama Köftesi 08.01.2013 tarihinde Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından tescillenmiş ve coğrafi işaret almıştır. Peki, ıslama köftenin yumuşacık olması için ne yapmak gerek? Evde kolay ve lezzetl ıslama köfte tarifi ve malzemeleri...
#Islama Köfte TarifiTire, bir çok Anadolu kenti gibi, kendine özgü yemekleri olan bir yer. Bunlar içinde en ünlüsü de Tire köftesi. Mangal ateşinde yapılan Tire köftesi evde nasıl yapılır merak ediliyor. MasterChef Tire köftesi tarifi! Tavada Tire köfte nasıl yapılır? Evde Tire köfte yapımı ve malzemeleri
#Tire KöftesiMasterChef eleme adayları ile gecenin kazananı dün gece belli oldu. Yeni sezon heyecanına hız kesmeden devam eden fenomen yarışma programı MasterChef Türkiye'nin 30 Ağustos tarihli son bölümünde mavi takım ve kırmızı takım, haftanın ilk dokunulmazlık oyununda karşı karşıya geldi. 30 Ağustos Zafer Bayramı'na özel " 7 bölge, 7 yemek" konsepti ile yarışan takımlardan dokunulmazlığın sahibi kırmızı takım olurken; mavi takımda ise bireysel dokunulmazlık sonrası iki isim eleme potasına girdi. Peki, MasterChef eleme adayı kim oldu, dokunulmazlığı kim kazandı? İşte, dün gece MasterChef'te potaya giren yarışmacılar.
#MasterchefÜlkemizin hemen her yöresinde keşkek yapılır ama özel günlerde... Birlik ve beraberliğin, ortak bir kaderi paylaşmanın, karşılıklı sevgi ve empatinin bir ifadesidir. Bizim evde Erzincan usulünde, kuzu gerdan ve köy bulguruyla yapılırdı. Ya Rabbim o ne lezzetti! Kızıltoprak’ta birkaç ay önce ziyaret ettiğim Herise’deki keşkekse Ege usulü. Dana gerdan ve yarma buğdaydan zeytinyağıyla yapıyorlar. Allah için düzgün ve zevk veren bir keşkek... Günlük çıkan mezelerinden karışık ot yoğurtlama ve bahar favasını da beğendim.
#HeriseTire, İzmir’e yaklaşık 80 kilometre uzaklıkta bir ilçe. Tarihi bir yerleşim. Hitit, Frig, Roma, Aydınoğulları ve Osmanlıların tabaka tabaka oluşturduğu bir mirasın üstünde oturmuş, pek çok uygarlığı yaşamış, bin yılların ötesinden geliyor. Kente tarih içinde “Ulemalar yatağı”, “Eski taht şehri”, “Rum’un meşhur kenti” gibi tanımlamalarda bulunulmuş; Evliya Çelebi ise onun için “Şehr-i muazzam” sözünü kullanmış.
Ege’nin bereketli topraklarından çıkan zeytinden zeytinyağına, peynirden bala, el halısından gulete, pideden köfteye, domatesten kestaneye onlarca ürün değerini coğrafi işaretle de tescilliyor. Ege’nin 8 kentinin 215 ürünü coğrafi işaretli. 10’u ise Avrupa Birliği’nden de tescilli.
#1Yaz boyu kısa-uzun tatiller, yakın-uzak seyahatler için her fırsatı değerlendireceğiz. Varılan yerden çok yolda olmayı sevenlerin vazgeçemediği yol üstü yemekçilerinin en güzellerinden bir öneri listesi hazırladık. ‘Denize’ giderken kullanılan yollara göre de bölümlere ayırdık. Okurken bile müdavimlerin ağzını sulandıran, bilmeyenleri yola çıkma hevesiyle dolduracak adresler arasında salaş etçiler de var, kahvaltıcılar da; alışveriş edilecek peynirciler de var, klasikleşmiş tostçular da...
#Ebru Erke