Meşhur ustasından ıslama köfte tarifi: Yumuşacık ıslama köfte nasıl yapılır, malzemeleri neler?
MasterChef ıslama köfte ile ekran başındaki izleyiciler tarafından meşhur oldu. Islama köfte, Adapazarı'nın yöresel lezzetlerinden olan bir yemektir. Dilimlenmiş ekmekler biberli ve yağlı et suyuna batırılır ve köftelerle birlikte ızgaralanır. Adapazarı Islama Köftesi 08.01.2013 tarihinde Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından tescillenmiş ve coğrafi işaret almıştır. Peki, ıslama köftenin yumuşacık olması için ne yapmak gerek? Evde kolay ve lezzetl ıslama köfte tarifi ve malzemeleri...
Balkanlardan göçüp bu bölgeye yerleşmiş muhacirlerin imzasını taşıyan ıslama köftenin altında ve üstünde ekmek bulunuyor. Alttaki ekmeklerin çıtır, papara denen üstteki ekmeklerin ise yumuşak olması gerekiyor. Peki, ıslama köfte nasıl yapılır? İşte yumuşacık ıslama köfte tarifi ve yapılışı...
ISLAMA KÖFTE MALZEMELERİ
Köftesi için:
500 gram kıyma
1 adet kuru soğan
3 dilim ekmek
1-1,5 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı kimyon
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Servisi için:
12 dilim bayat ekmek
2 yemek kaşığı kadar tereyağı
1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
3 su bardağı et suyu
1 çay kaşığı tuz
Köfte için olan ekmekleri süte batırıp çıkarın ve parçalayın.
Soğanı rendeleyin.
Diğer köfte malzemeleriyle karıştırıp macun kıvamına gelene dek iyice yoğurun.
Köfte harcının üzerini streç filmle kapatıp mümkünse 1 gece, değilse 2-3 saat buzdolabında dinlendirin.
Köfteyi yapacağınız zaman et suyunu ısıtın.
İçine tuzu ekleyin.
Tereyağını tavada eritin.
Kırmızı toz biberi ekleyip hızla karıştırın.
Sosu tavadan et suyuna aktarın ve hepsini iyice karıştırın.
Ellerinizi yağlayıp köftelere şekil verin.
Köftelerinizi ızgarada ya da tavada pişirin.
Ekmekleri salçalı sosa batırıp çıkarın ve ızgaraya ya da tavaya ekmeklerin yanına yerleştirin.
Ekmeklerin her iki tarafını da kızartın.
Kızarmış ekmeklerden iki tanesini tabağın altına yerleştirin.
Üzerine pişen köfteleri koyun.
Ekmeklerden ikisini yeniden sosa batırıp köftelerin üzerine yerleştirin.
Sıcak sıcak servis yapın. Afiyet olsun…