GeriMutfak Tüyoları Tescilli lezzet Akhisar köfte tarifi: Sulu sulu Manisa Akhisar köfte nasıl yapılır? İşte püf noktası...
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Tescilli lezzet Akhisar köfte tarifi: Sulu sulu Manisa Akhisar köfte nasıl yapılır? İşte püf noktası...

Tescilli lezzet Akhisar köfte tarifi: Sulu sulu Manisa Akhisar köfte nasıl yapılır? İşte püf noktası...

Adından da anlaşılacağı gibi Akhisar köfte, Manisa'nın Akhisar ilçesinde özgü bir yemektir. Akhisar Köfte 09.01.2018 tarihinde Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından tescillenmiş ve coğrafi işaret almıştır. Peki, evde Akhisar köfte nasıl yapılır, püf noktası nedir? İşte Manisa Akhisar köftesi tarifi ve malzemeleri...

Akhisar Köfte'de kullanılan et, yörenin hayvanlarından elde edilmektedir. %100 dana eti, saf yemek tuzu, kuru soğan ve ekmek içi ile üretilen köftenin içerisine baharat eklenmemektedir. Tereyağlı pide ile servis edilen köftenin yağını ve suyunu muhafaza etmesi en önemli özelliklerinden biridir. Peki, Akhisar köfte nasıl yapılır? İşte MasterChef Akhisar köfte tarifi...

AKHİSAR KÖFTE MALZEMELERİ

1 kg dana eti (az yağlı kaburga)

40 gram baş soğan

4 tatlı kaşığı tuz

AKHİSAR KÖFTE NASIL YAPILIR?

Dananın kaburga kısmından çıkarılmış et ve rendelenmiş soğanı tuzlayıp harmanlayın. Ardından iki kez üst üste kıyma makinesinden geçirin, birkaç saat buzdolabında dinlendirin.

Sonra iyice yoğrulup, 1 parmak uzunluğunda ve 2 cm kalınlığında parçalar alıp yuvarlayın.

Köfteleri, ızgarada ya da tavada her tarafı kızarıncaya kadar pişirin.

Servis tabağına sıcak pidelerin üzerine köfteleri koyun. Közlenmiş sivri biber ile de süsleyerek servis edin. Afiyet olsun!

 

False