Kavaklıdere Şarapları’nın Fransa’nın Beaujolais Bölgesi başta olmak üzere birçok şarap üreticisi gibi Kasım ayının üçüncü haftası piyasaya çıkardığı, “Beaujolais Nouveau” ya da eski ismiyle “Primeur” şarapları için tadım daveti düzenlendi. Davetliler, bu özel üretim şarapları herkesten önce tatmanın ayrıcalığını yaşadı.
Kavaklıdere Şarapları’nın Fransa’nın Beaujolais Bölgesi başta olmak üzere birçok şarap üreticisi gibi Kasım ayının üçüncü haftası piyasaya çıkardığı, “Beaujolais Nouveau” ya da eski ismiyle “Primeur” şarapları için tadım daveti düzenlendi. Davetliler, bu özel üretim şarapları herkesten önce tatmanın ayrıcalığını yaşadı.
Ördek carpaccio ile başladık: On üstünden on. Bebek ıstakoz ve balkabağı ravioli ile devam ettik: On üstünden yedi. Kağıtta kuşkonmaz ve kalkan balığı filetosu: On üstünden sekiz. Ben orada durdum. Zencefilli şurup ile verilen taze mango tatlısına uzaktan baktım: On üstünden yirmi.
Bir masanın etrafında buluşmak kadim bir gelenektir. Sevinçler, üzüntüler, kutlamalar, gözyaşları da olur sofrada. İstanbul da aslında bizi bir arada tutan büyük bir sofra gibi. Bu sofra bugünlerde Emirgân’daki Pembe Köşk’te kuruldu. Hem bu lezzetler hem de semtin değerleri arasında bir geziye çıkalım bu hafta.
#HürriyetEski yemeklere, adetlere merakı olan şef Ömür Akkor, Türkiye’nin kaybolan yemekleri ve yemek kültürüyle ilgili veriler toplamak için yollara düştü. 80 ili tek tek gezdi, 300 bin kilometre kat etti. Akkor, 15 yılda aldığı bu seyahat notlarını ‘Ömür Akkor ile Komili Lezzet Seyahatnamesi’ kitabında okuyucuyla paylaşıyor. 5 TL’nin altında yiyebileceğiniz lezzet duraklarını da tespit etti.
#Ömür Akkorİstanbul’da yaşayan Sevgi Özkan (33), ODTÜ Ekonomi Bölümü mezunu. Tekstil sektöründe çalışıyor. Seyahati, fotoğraf çekmeyi ve spor yapmayı seviyor. Özkan, geçen yıl ABD’nin San Francisco kentine gitti. Herbiri doğa anıtı kabul edilen dev sekoyalarıyla ünlü Muir Woods’u gezdi. “Ağaçların büyüklüğü ve uzunluğu gerçekten çok çarpıcıydı” diyor.