En özel şarabı tattılar

Güncelleme Tarihi:

En özel şarabı tattılar
Oluşturulma Tarihi: Kasım 16, 2012 00:00

Kavaklıdere Şarapları’nın Fransa’nın Beaujolais Bölgesi başta olmak üzere birçok şarap üreticisi gibi Kasım ayının üçüncü haftası piyasaya çıkardığı, “Beaujolais Nouveau” ya da eski ismiyle “Primeur” şarapları için tadım daveti düzenlendi. Davetliler, bu özel üretim şarapları herkesten önce tatmanın ayrıcalığını yaşadı.

Haberin Devamı

Beaujolais Nouveau şarap geleneğini, Türkiye’de 1988 yılından bu yana Primeur markasıyla sürdüren Kavaklıdere Şarapları, 2012 şarap tadımını yine Hilton Otel’de gerçekleştirdi. Davete, Kavaklıdere Şarapları Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Başman, Murahhas Azalar, Ali ve Murat Başman ile Hilton Otel Genel Müdürü Jacques Brune ev sahipliği yaptı. Davete katılanlar arasında çok sayıda yabancı misyon temsilcisi ve seçkin davetli yer aldı.

24. kez düzenlendi

Davetin ev sahiplerinden Ali Başman, açılış konuşmasında bu yıl şarap tadım etkinliğinin 24’üncüsünü gerçekleştirdiklerini belirtti. Başman, konuşmasında bu yılki primeur şarapları hakkında bilgiler verdi. Ali Başman daha sonra Jacques Brune ile birlikte davetlileri kadeh kaldırmaya davet etti.
“Beaujolais Nouveau” Fransa’nın Bourgogne şarapçılık bölgesinin güneyinde bulunan Beaujolais Bölgesi’nde Gamay üzümünden yapılan ve her yıl Kasım ayının 3. Perşembe’si piyasaya verilen düşük tanenli, taze ve oldukça aromatik şarapları tanımlıyor. Beaujolais Nouveau şarapları aromatik özelliklerini “karbonik maserasyon” adlı üretim yöntemlerinden alıyor. Karbonik maserasyon üzümün tanenlerinden ziyade, aromalarının alınması sağlıyor. Sap ayırma ve ezme yapılmayan üzüm taneleri, CO2 gazıyla dolu bir tanka alınıyor. Fermantasyon üzüm tanelerinin içinde gerçekleşiyor. Elde edilen şarap düşük tanenli, taze ve oldukça meyveli oluyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!