Yarın, Anneler Günü’nde şık bir kahvaltı sofrası kurarak annesini sevindirmek isteyen miniklerimizin gözü korkmasın. Brunette Patisserie’nin kurucu şefi Nur Aktı ve ‘Evinin şefi’ köşemizin yazarı Gülay Barbaros Altan’dan farklı yaş gruplarına uygun pratik tarifler aldık. Kuşkonmazlı tart da yapabilirsiniz, glütensiz pizza da...
#Anneler GünüGeçen hafta buzdolabında bekledikçe nefaseti artan ve yerken içimizi serinleten sütlü tatlılardan bahsetmiştim, bu hafta yenilerini eklemek istiyorum. Sürpriz bir tarifim bile var: Bir dönem siyasi gündemi meşgul eden, kısa bir süre yasaklanan, Meclis Lokantası’nın ünlü tatlısı vişneli tayfır…
#TatlıBuzdolabında güzelce soğutulmuş halini yemenin keyfi hiçbir şeye benzemese de taze kayısıyla sorbeden reçele, ters-yüz kekten crumble’a çeşit çeşit tatlı yapmayı çok seviyorum. Tezgâhlardan kalkana dek et yemeklerine ve salatalara katmayı da ihmal etmiyorum. İncik ve kuskusla yaptığım kayısı salsalı yemeğimi mutlaka deneyin.
#SorbeYumuşacık bir ekmek, pişerken içi sulu sulu kalmış bir köfte ve köfteden rol çalmayacak miktarda sosla yapılmış, dışarıda yediklerimizi aratmayacak bir burger için ne lazım? Banko Burger’in sahibi ve şefi Bora Bozankaya’ya sorduk. Sadece ekmek ve köfteyle kalmadık, patates kızartması, karamelize soğan ve burger sosunun lezzetine lezzet katacak öneriler de aldık.
#Burger EkmeğiArda’nın Mutfağı programının sunucusu Arda Türkmen, birbirinden lezzetli tarifleri izleyicilerle paylaşıyor. Programın bugünkü bölümünde hazırlanan tariflerden biri de tatlı vişne reçelli bütün muffin oldu. Peki vişne reçelli bütün muffin nasıl yapılır, malzemeleri neler? Arda'nın Mutfağı vişne reçelli bütün muffin tarifi
#Vişne Reçelli Bütün Muffin Nasıl YapılırGelinim Mutfakta 1000. bölüm kutlaması olarak krokanlı pasta tarifi ile ekranlara geliyor. Peki, krokanlı pasta nasıl yapılır? Özel günlerinizde evde hazırlayabileceğiniz hem göze hem damağa hitap eden krokanlı pasta tarifi, malzemeleri ve yapım aşamaları hemen aşağıda...
#Gelinim Mutfakta Krokanlı PastaChurros, İspanya mutfağının meşhur tatlılarından biri. Kızartılarak hazırlanan bu nefis tatlı, çikolata sosu veya süt reçeli ile servis ediliyor. Görünüm olarak halka tatlısına benzeyen bu güzel lezzeti tercihe göre farkı soslarla da tüketebilirsiniz. Peki Churros nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? İşte Churros tarifi ve yapımı...
#Churros Nasıl YapılırMevsimi oldukça kısa ama besin değeri ve vücuda yararı bol üç meyveyi, tam da zamanları gelmişken anlatmak istiyorum size: Muşmula, hünnap ve iğde... Maalesef eskisi kadar bilinip tüketilmiyorlar. Oysa iğdeyle tatlı krizlerinizi önleyebilir, hatta çayını demleyebilir, olgun muşmulayla kek yapabilir, hünnapla sağlıklı, pratik atıştırmalıklar hazırlayabilirsiniz.
#MuşmulaBugün soframda güzel bir kahvaltı salatası olacak. Roka, avokado ve kuru domatesli bu salataya bazen nar, bazen maydanoz ekliyorum. Çocuklarım ‘sucuklu tereyağı’nı çok seviyor, bense soğan, mantar ve biberli göz yumurtayı... Bir de bayat ekmek varsa yumurta, krema, tarçın ve şekerli karışıma bulayıp tavada kızartıyorum.
#KahvaltıYaz demek karpuz demek; karpuz demek ferahlık demek... Üstelik faydaları da saymakla bitmiyor. Peki çoğumuzun sıyırıp attığı karpuz kabuğunun da faydalı olduğunu biliyor musunuz? Kabuklar farklı şekillerde değerlendirilebiliyor. Turşusu da oluyor, reçeli de... İki diyetisyenden karpuzun faydalarını öğrendik. Şeflerden de karpuzlu tarifler aldık.
#GazetehaberleriMalva pudingi her evde bulunan malzemelerle kolayca yapılabilen bir lezzet. Güney Afrika’nın en sevilen lezzetlerinden birisi olan malva pudingin ana malzemesi kayısı reçelidir. Peki, malva pudingi nasıl yapılır? İşte malva pudingi malzemeleri
#Malva Pudingi Nasıl YapılırHamur işi tariflerinin en sevilenlerinden biri olan turta (tart), özellikle beş çayları ve doğum günü kutlamalarında sık sık yapılan tatlılardan biri. Birçok hamur işlerinden farklı olarak üzeri kapalı olan turtayı yaparken en önemli noktaların başında hamuru geliyor. Peki, turta nasıl yapılır, turta hamuru nasıl olmalı? İşte püf noktalarıyla vişneli turta tarifi…
#TurtaHem lezzetli hem de tam bir sağlık deposu olan dut, günde bir avuç tüketildiğinde sağlığa tahmin bile edemeyeceğiniz faydalar sağlıyor. Beslenme Danışmanı Dyt. Vildan Çelik, dutun faydaları ve tüketiminde dikkat edilecek noktalar hakkında bilgi verdi. İşte günde bir avuç dut tüketmenin 9 faydası...
#DutGözünüzü çevirdiğiniz her yerde yemek programı görüyor, internette sürekli mutfağa dair ‘hap’ bilgilerle karşılaşıyor olabilirsiniz. Ama tezgâh sınavından geçmek, orada rast geldiğiniz ‘şıpın işi’ hamleler kadar kolay değil. İşin püf noktası şova gelir değil, işe yarar ipuçları. Onlar da burada...
#Mutfakta Hayat Kurtaran 77 İpucuGünlük hayatımızda sevdiğimiz insanları nitelemek için kullandığımız 'ponçik' aslında bir tatlı çeşidi. Polonya mutfağının bir ürünü olan ponçik için tart hamurunun şerit biçimde açılıp, içine kuru üzüm konur ve rulo yapılır. İşte, ponçik için gerekli malzemeler ve yapım aşamaları
#Ponçik NedirYaz geldi, seyahatler arttı... Arabada, uçakta, otobüste, trende veya gemide yolculuk yaparken geçireceğiniz uzun saatlerde, streç filme sarıp çaktırmadan atıştırabileceğiniz tarifleri sizler için derledik.Afiyet olsun...
#SeyahatGeçen hafta cennetin kapısını araladım. Cennet dediğim yer, Kastamonu’nun Daday ilçesindeki ‘İksir Resort’tu. Onlar resort diyorlar ama ben ‘çiftlik’ tanımını daha çok yakıştırıyorum. Bir de Kastamonu’nun mutfağı var ki, bu kadar zengin ve güzel olup da şöhretten uzak olanı hiç görmedim.
#GURMEPancar turşusunu hamburger arasına marulla yerleştirmeyi düşündünüz mü hiç? Veya pancarlı yoğurt yapmayı? Şiddetle tavsiye ederim. Pancar ıspanak ailesinden kırmızılığıyla ortalığı karıştıran bir kök. Tatlı, acı ve topraksı tatları barındırması ve cazip renkleriyle çiğken ayrı, pişmiş ayrı baş döndürüyor