GeriMutfak Tüyoları İspanya'nın ünlü tatlısı... Churros nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? İşte Churros tarifi ve yapımı
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

İspanya'nın ünlü tatlısı... Churros nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? İşte Churros tarifi ve yapımı

İspanya'nın ünlü tatlısı... Churros nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? İşte Churros tarifi ve yapımı

Churros, İspanya mutfağının meşhur tatlılarından biri. Kızartılarak hazırlanan bu nefis tatlı, çikolata sosu veya süt reçeli ile servis ediliyor. Görünüm olarak halka tatlısına benzeyen bu güzel lezzeti tercihe göre farkı soslarla da tüketebilirsiniz. Peki Churros nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? İşte Churros tarifi ve yapımı...

Churros, yumurtalı veya yumurtasız olarak hazırlanabiliyor. Çıtır çıtır kıvamı ve nefis sosuyla tadına bayılacağınız bu güzel tatlıyı evde de hazırlayabilirsiniz. Eğer denemek isterseniz tarifi hemen aşağıda. Şimdiden afiyet olsun...

CHURROS TARİFİ

MALZEMELER:

1 su bardağı un
Yarım su bardağı su
2 adet boy yumurta
2 yemek kaşığı tereyağı
Yarım çay kaşığı tuz
Yarım su bardağı şeker
1,5 bardak ayçiçeği yağı
1 tatlı kaşığı tarçın
90 gram bitter çikolata

İspanyanın ünlü tatlısı... Churros nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir İşte Churros tarifi ve yapımı

CHURROS NASIL YAPILIR?

Tereyağınızı oda sıcaklığında eritin, üzerine tuzu da ekleyin.

İçine su koyup bir tencerede tereyağı iyice eriyene kadar kısık ateşte karıştırın.

Su kaynadıktan sonra elediğiniz unu topak olmayacak şekilde karıştırarak ilave edin.

Hamur haline geldiğinde ocaktan alın ve karıştırıp soğutun.

Daha sonra içine yumurtaları kırın ve karıştırıp hamura iyice yedirin.

Bir tavaya ayçiçeği yağını koyun ve kızdırın.

Yumuşak hamuru ucu tırtıklı krema poşetine koyun ve bu kızgın yağa istediğiniz uzunlukta sıkın.

İyice kızardıktan sonra yağdan alın ve peçete serdiğiniz bir tabağa koyup yağını süzdürün.

Çikolatanızı benmari usulü eritin.

Kızarttığınız tatlıları şekere ve tarçına buladıktan sonra çikolata sosuna bandırın ve servis edin.

Afiyet olsun...

False