Geceden artanlarla sabaha ziyafet...

Güncelleme Tarihi:

Geceden artanlarla sabaha ziyafet...
Oluşturulma Tarihi: Aralık 31, 2022 07:00

Yılbaşı gecesi her detayına özendiğimiz bereketli sofralar kuruyor, uzun sohbetler eşliğinde bol bol yiyip içiyoruz. Elbette bu geniş sofralarda artan ve ertesi güne kalan birçok lezzet oluyor.

Haberin Devamı

 

Bu malzemeleri ziyan etmeden ertesi günkü kahvaltımızda değerlendirmekse çok kolay. Hem üstünüzdeki o tatlı yorgunluğa bir yenisini eklemeyecek kadar pratik hem de lezzetli ‘atıksız’ kahvaltı tariflerimi mutlaka siz de deneyin. İyi seneler!

Geceden artanlarla sabaha ziyafet...

KARIŞIK MEYVE REÇELİ (2 KÜÇÜK KAVANOZ İÇİN)

NE LAZIM?

◊ 500 gr karışık meyve

◊ 200 gr toz şeker

◊ 1 çay kaşığı tarçın

◊ 1 paket vanilin

NASIL YAPARIM?

◊ Akşam için soyduğunuz ve elinizde kalan meyvelerden dilediklerinizi kullanabilirsiniz. Portakal, ayva, elma ve armudun yanı sıra nar veya çekirdekleri çıkarılmış üzüm de bu reçelde kullanılabilir.

Haberin Devamı

◊ Tencereye meyveleri alın. Üzerlerine şekeri serpin. Tarçın ve vanilini de ekleyin. Kısık ateşte kıvam alana kadar pişirin. Soğuyunca kavanozlara pay edin. Bu çabuk reçeli dilerseniz elinizde kalan ekmeklerle hazırladığınız bir yumurtalı ekmeğin veya Fransız tostunun yanında sunabilirsiniz.

Geceden artanlarla sabaha ziyafet...

 

SEBZELİ-PEYNİRLİ MUFFİN (2-3 KİŞİLİK)

NE LAZIM?

◊ 250 gr pişmiş sebzeler

◊ 1 su bardağı un (varsa yarısı mısır unu olabilir)

◊ 80 gr karışık peynir (küçük küçük kesilmiş veya rendelenmiş)

◊ Maydanoz, dereotu

◊ 2-3 sivri biber

◊ 1 yumurta

◊ 1 paket kabartma tozu

◊ Tuz, karabiber

NASIL YAPARIM?

◊ Patates, havuç, biber, Brüksel lahanası, soğan gibi, ana yemek yanına hazırladığınız sebzeleri ince ince doğrayıp bir karıştırma kabına alın.

◊ Maydanoz, dereotu ve sivri biberleri çok ince kıyın, yumurtayı bir kapta çırpın.

◊ Sebzelerin üzerine yeşillikler, biberler, yumurta ve kalan malzemeleri ekleyip bir harç elde edin.

◊ Harcı varsa küçük muffin kalıplarına veya kek kalıbına dökün. Önceden ısıtılmış 160 derece fırında 25-40 dakika arası kontrol ederek pişirin. Muffin’ler keke göre biraz daha çabuk pişecektir.

 

Haberin Devamı

HİNDİ ETLİ DÜRÜM (1 KİŞİLİK)

NE LAZIM?

◊ 200 gr pişmiş hindi eti (tiftiklenmiş)

◊ 80 gr pilav (veya içpilav)

◊ 2-3 yemek kaşığı dilediğiniz bir meze

◊ 1 tortilla lavaşı

◊ 1 domates

◊ 1-2 yaprak marul (iri iri doğranmış)

◊ 1/2 avokado (veya 2-3 yemek kaşığı mısır)

NASIL YAPARIM?

◊ Geceden kalma muhammara, haydari veya humus gibi mezeleriniz varsa ister tek başına ister çeşit çeşit kullanarak tortilla lavaşına sürün.

◊ Tiftiklenmiş hindi etini, ufak küpler halinde doğranmış domatesleri üzerine yerleştirin.

◊ Ezilmiş avokado, marul ve pilavı ekleyip kalın bir dürüm şeklinde sarın. Marul yerine elinizde artakalan başka bir yeşilliği de kullanabilirsiniz.

◊ Dürümü dilerseniz yağlı kâğıda sarıp tost makinesinde ısıtabilirsiniz. İçinin açılmamasına dikkat ederek fırında veya tavada da ısıtabilirsiniz. Dileyenler hiç ısıtmadan soğuk da tüketebilir. İkiye bölüp servis edin.

Haberin Devamı

Geceden artanlarla sabaha ziyafet...

 

PATATES PANKEKİ (2 KİŞİLİK)

NE LAZIM?

◊ 300 gr patates püresi

◊ 5-6 sap dereotu (ince kıyılmış)

◊ 1 yumurta (çırpılmış)

◊ 3-4 kaşık un

◊ 4 yemek kaşığı süt

◊ Tuz, karabiber

Pişirmek için

◊ Sıvıyağ

NASIL YAPARIM?

◊ Tüm malzemeleri bir kapta karıştırın. Klasik pankek hamurundan biraz daha katı bir harç kıvamı elde edin.

◊ Tavada çok az sıvıyağı ısıtın ve harç bitene kadar pankek pişirir gibi önlü arkalı pişirin.

NOT: Elde kalmış peynir kırıntılarınız varsa harca ekleyebilir, dereotu yerine maydanoz kullanabilir, dilediğiniz baharat çeşitlerini katabilirsiniz.

Geceden artanlarla sabaha ziyafet...

 

Haberin Devamı

KURUYEMİŞLİ GRANOLA (2 KİŞİLİK)

NE LAZIM?

◊ 300 gr karışık kuruyemiş ve kuru meyve

◊ 250 gr yulaf ezmesi

◊ 1-2 yemek kaşığı zeytinyağı

◊ 50 gr bal

◊ 1 çay kaşığı tarçın

◊ 1-2 portakalın kabuğu (rendelenmiş)

NASIL YAPARIM?

◊ Gece boyu sofrada bekleyen kuruyemiş ve kuru meyveleriniz varsa birleştirin. Kuru meyveleri küçük küçük doğrayın. Kuruyemişlerin varsa kabuklarını ayıklayın. Diğer tüm malzemelerle karıştırın.

◊ Granola karışımını yağlı kâğıt serilmiş fırın tepsisine yayın. Önceden ısıtılmış 160 derece fırında 20 dakika kadar pişirin.

BİR ÖNERİ: Dilerseniz miktarları arttırarak daha fazla granola hazırlayıp hafta boyu tüketmek için kavanozda saklayabilirsiniz.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!