GeriMutfak Tüyoları Gelinim Mutfakta 1000. bölüm özel tarifi krokanlı pasta nasıl yapılır? Krokanlı pasta tarifi, malzemeleri ve yapım aşamaları
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Gelinim Mutfakta 1000. bölüm özel tarifi krokanlı pasta nasıl yapılır? Krokanlı pasta tarifi, malzemeleri ve yapım aşamaları

Gelinim Mutfakta 1000. bölüm özel tarifi krokanlı pasta nasıl yapılır? Krokanlı pasta tarifi, malzemeleri ve yapım aşamaları

Gelinim Mutfakta 1000. bölüm kutlaması olarak krokanlı pasta tarifi ile ekranlara geliyor. Peki, krokanlı pasta nasıl yapılır? Özel günlerinizde evde hazırlayabileceğiniz hem göze hem damağa hitap eden krokanlı pasta tarifi, malzemeleri ve yapım aşamaları hemen aşağıda...

Gelinim Mutfakta krokanlı pasta tarifi günün aranan lezzetleri arasında yer alıyor. Her hafta cuma günleri tatlı tariflerini ekran başına getiren Gelinim Mutfakta krokanlı pasta tarifi ile bu kez 1000. bölüme özel bir program hazırlıyor. Peki, krokanlı pasta nasıl yapılır? İşte, tarifin detayları...

KROKANLI PASTA MALZEMELERİ

250 gram tereyağı

5 adet yumurta

2 su bardağı esmer şeker

1 yemek kaşığı pekmez

1 çay kaşığı tarçın

1 çay kaşığı zencefil

2 su bardağı un

1 paket kabartma tozu

4 yemek kaşığı sarı üzüm

1 su bardağı fındık

2 yemek kaşığı çilek reçeli

Üzeri için:

2 yemek kaşığı çilek suyu

3 su bardağı süt

1 yemek kaşığı mısır nişastası

1 yemek kaşığı un

1 paket vanilya

Krokan için:

1 su bardağı fındık

1 su bardağı şeker

1 tatlı kaşığı limon suyu

KROKANLI PASTA NASIL YAPILIR?

Bir kapta yumurta ile şekeri çırpın. Eritilmiş tereyağı, pekmez, tarçın, zencefil, kabartma tozu, un, dövülmüş fındık, üzüm ve çilek reçelini karıştırıp yeniden çırpın. Yaptığınız kek hamurunu yağlanmış fırın kabına dökün. 170 derecelik fırında 35-40 dakika pişirin. Keki enlemesine 3'e ayırıp bekletin.

Ayrı bir yerde 1 bardak fındığı bıçakla küçük küçük doğrayın. Tavaya 1 su bardağı şeker koyup kahverengi oluncaya kadar kavurun. İçine fındıkları atın. Hazırladığınız karışımı soğuk suyla ıslattığınız tezgaha incecik serin. Karışım sertleşince blender'da parçalayın.

3 bardak süt, yumurta, un ve mısır nişastasını çırpın. Muhallebi kıvamına gelinceye kadar karıştırın ve ateşe koyun. Pişince altını kapatın ve 2 yemek kaşığı çilek suyu ekleyin. Parçalara ayırdığınız kekin aralarına krema sürün. Son olarak tamamını kaplayacak şekilde bütün kremayı spatula yardımıyla kekin her tarafına sürün. Kekinizin üstünü krokanla kapladıktan sonra servis yapın.

 

False