Kışın en renkli, en ışıl ışıl ve en keyifli dönemi başladı. Noel'e ve yeni yıla yaklaştıkça tüm soğuk havaya inat her yeri keyifli bir atmosfer sarmaya başlıyor. Her ne kadar Paris diğer Avrupa şehirlerine göre Noel'i biraz daha şaşaadan uzak kutlasa da buranın da apayrı bir keyfi var. Aralık ayında Paris'te neler olduğuna gelin hep birlikte bir göz atalım...
#ParisCupcake, Amerikalıların en sevdiği tatlılardan. Bu süslü minik pastalar 350 farklı çeşidiyle şimdi İstanbullularla buluşuyor. Amerika’nın ünlü zinciri ‘Yummy Cupcakes’in ülke dışındaki ilk şubesi sebebiyle Türkiye’de bulunan Tiffini Soforenko ile bu tek kişilik lezzeti konuştuk
Çocukluğumda yer etmiş tatlıları hem pastanemde hazırlayıp sunmayı hem de tadarak o nostaljiyi yaşamayı çok seviyorum. Muzlu rulo, rokoko, ekler, pürüzyen bunlardan sadece birkaçı... Evde kendi nostalji turunu atmak isteyenler için hepsinin tariflerini hazırladım.
#TatlıKubbeli bir oditoryuma giriyorsunuz. Kubbede farklı filmlerden sahneler ve yakın tarihten enstantaneler var. 5-6 saat süren tadım boyunca arka arkaya, çok değişik tabaklarda ve evde pişenlere hiç benzemeyen yemekler geliyor. 48 müşteri için 100’ün üzerinde eleman var. İşinin en iyileri bir araya gelmiş. Bildik anlamda lokanta değil. Ucuzcu şov da değil. Peki ne?
#RestoranGökkuşağı renklerindeki pastalar, bulutların üzerinde uçan dondurmalar, sanat eserini andıran cupcake'ler... Bunlar, Londra'da sizi bekleyen yaratıcı lezzetlerden yalnızca birkaçı! İşte valizimi toplayıp bir an önce Londra'ya gitmek için gün saymama neden olan en tatlı 5 Londra pastanesi…
#LONDRAToskana’nın komşusu, Umbria bölgesinin başkenti… İtalya’nın önde gelen kültür merkezlerinden. 14’üncü yüzyıldan kalma Perugia Üniversitesi ülkenin en eski yüksek öğrenim kurumu. Son yıllarda birbiri ardına kaliteli kafe, barlar açılıyor. Tarihi merkezdeki restorasyonlar Etrüsklerden ortaçağa, gotikten 18’inci yüzyıl mimarisine kentin güzelliğini yeniden ortaya çıkardı. Her yıl Umbria Caz, çikolata festivalleriyle dünyadan büyük kalabalıkları çekse de otantik özelliklerini koruyor.
#SeyahatSeine Nehri’nin kuzey kıyısı (Rive Droite) son yıllarda dünyadaki değişimlere ve yeni modalara açılırken, güney kıyısı (Rive Gauche) Paris’in gerçek ruhunu koruyor. Kafe terasları, dış cephesi mermer kaplı binalar, zarif giyimli Parisliler zaman ötesi bir tablo oluşturuyor. Tüm bunlar Seine’in güney semtlerinin değişime dirençli olduğu anlamına gelmiyor. Hiç değilse şimdilik klasik zarafet, global şablonlara karşı üstünlüğünü koruyor.
#Seyahatİtalya hedef tahtasına benzeseydi Perugia tam 12’ye yerleşirdi. Floransa ile Roma’ya eşit uzaklıktaki Umbria kenti bir tepenin üstüne kurulmuş, kompakt tarihi merkezi labirent gibi sokaklarla örülmüş. İleri teknoloji ürünü, doğa dostu tramvay tarihi merkezle kent çevresindeki yerleşimleri birbirine bağlıyor. Kent yazı caz festivali, sonbaharı çikolataseverlerin rüyası Eurochocolate şöleniyle karşılıyor.
#SeyahatKeşif, mutluluk, zevk, heyecan ve kış... Bunlar Zehra Yaman’ın seyahati tanımladığı kelimeler. Her fırsatta yeni bir şehri, farklı bir kültürü keşfetmeye gidiyor. Turistik gezilerden çok halkın arasına karışacağı yolculuklar yapıyor. Yaman, Roma’nın Trastevere semtinde bu arzusunu gerçekleştirdiğini söylüyor.
ANNELER Günü’nde onun için özel olarak hazırlanmış bir pasta hediye etmeye ne dersiniz? Ankara’da bulunan pek çok kafe ve pastane, bu gün için özel pastalar hazırlamaya başladı bile. Meyveli, çikolotalı, bademli ya da karamelli hazırlanabilen pastaların üzerine istenilen resimler bastırabilir, üç boyutlu figürleri yerleştirebiliyor.
Sevgililer Günü’nde ayakkabıcılardan pastacılara, ev tekstilinden gözlükçülere kadar herkes kırmızı ürünlerini öne çıkarıyor. Kırmızı, tutkuyu ve aşkı simgeliyor. Kırmızının öne çıkışında, aşk deyince akla gelen ilk form olan kalbin de etkisi var. İşte 14 Şubat’ta vitrinlerin iyice kızarmasını sağlayan bazı ürünler.
Özsüt zincirine danışmanlık yapan pasta şefi Christophe Niel, kazandibini kiraz ve şamfıstıklı pastayla, sütlacı çikolatalı mus ve karamelli pastayla, aşureyi ise cevizli bisküvili ve bademli musla birleştirerek ortaya çok lezzetli pastalar çıkartıyor. Yeni yaratılan aşure pek fazla tutmadı, sütlaç beğenildi, kazandibi ise deneme aşamasında.