Bu odadaki her şeyi yemek serbest
Çırağan Palace Kempinski’de pazar brunch’ına gidenleri Hansel ve Gretel masalındaki şekerden eve benzeyen bir çikolata odası bekliyor.
Kuyumcuyu andıran çikolata odasındaki büyük masanın üzerinde 26 çeşit çikolata var. Hepsi birbirinden lezzetli görünüyor. Hangisini tadacağımıza bir türlü karar veremiyoruz. Masa eritilmiş çikolata şeritleri, fındık, ceviz ve kuru kayısı parçalarıyla süslü. Onları yemek de serbest. Odanın dört bir tarafındaki küçük pencerelerde çeşit çeşit cheesecake, brownie ve makaronlar var. Erimemeleri için odada sıcaklık 16 derece. Çırağan Palace Kempinski İstanbul’daki bu buz gibi odayı bana gezdiren Amerikalı pasta ve çikolata şefi William McCarrick’e en çok hangisini sevdiğini sorduğumda ünlü şef kocaman bir kahkaha patlatıyor: “Hepsini seviyorum. Sabahları beyaz çikolatalı chai-tea, öğlenleri fındık pralinli, akşamlarıysa ödüllü bir tarif olan beyaz çikolata kaplı karamelize portakal kabuğu tercihim.”
McCarrick, tanınmış İngiliz çikolatacısı Sir Hans Sloane’in sahibi. İstanbul’a gelmeden Londra’daki Harrods’da çalışmış. Burada Madonna, George Michael, David Beckham gibi isimlere özel pastalar yapmış. Oteldeki tüm ekmekler, pastane ürünleri, şeker ve hamur işleri kendisinden soruluyor. 18 kişilik bir ekibi var. Yanında 3 bin tarifle Türkiye’ye gelen şef, Çırağan için yeni pastalar yaratmış.
İstanbul’a hayatında ilk defa haziranda gelen ve bir aydır burada yaşayan McCorrick şehri çok seviyor, Türk mutfağına ve tatlılara bayıldığını söylüyor: “Dünyada gezmediğim yer kalmadı ama İstanbul büyülü bir şehir. Karım ve oğlumla Ortaköy’de yaşıyoruz. Bir pasta şefi için İstanbul tatlıların Mekke’si. Çünkü herkes tatlı yemeyi seviyor. Rakı ve mezeleri de çok sevdim. Hatta rakılı dondurma bile yaptım. Baklava çok lezzetli. Gelmeden ağır olduğunu düşünüyordum. Şimdi bayılıyorum. Hedefim baklava açmayı öğrenmek.”