Oluşturulma Tarihi: Şubat 12, 2010 15:17
Özsüt Genel Müdürü Yıldırım Çullu, 2009 yılında sattıkları dilim pastaların yan yana dizilmesi halinde 349 kilometre uzunluğa ulaştığını bildirdi.
Çullu, Özsüt'ün 2009 yılında 646 bin 299 adet 6 kişilik pasta, 111 bin özel el yapımı süslü pasta, 720 bin tek kişilik olmak üzere toplamda 1 milyon 477 bin 299 adet pasta satışı yaptığını kaydetti.
Özsüt'ün 2009 yılında satışını gerçekleştirdiği dilim pastaların üst üste yerleştirildiğinde 193 bin 889 metre, yan yana dizildiğinde ise 349 kilometre uzunluğa ulaştığını ifade eden Çullu, Özsüt'ün 2009 yılındaki pasta satışlarına göre Türkiye genelinde en çok çikolatalı pastaların tercih edildiğini belirtti.
Türkiye'nin Doğu illerinde en çok fıstıklı ve karamelli, Ege ve Marmara Bölgesinde ise meyveli pastaların satıldığına işaret eden Çullu, tüm pastalarını İzmir'deki fabrikasında üreten Özsüt'ün, merkezden sıcaklık kontrolü yapılabilen “data logger”ların kullanıldığı “frigorifik” araçlarla her gün 5 bin 257 kilometre yol yaparak Türkiye'deki tüm şubelere pastalarını ulaştırdığını anlattı.
Ülke genelinde 153 şubesiyle faaliyet gösteren Özsüt'ün pastalarını üretirken kullandığı yıllık malzeme miktarları hakkında da bilgi veren Çullu, yılda ortalama 1.100 ton çiğ süt, 400 ton şeker, 70 ton un, 20 ton kakao, 1 milyon 500 bin adet yumurta ve 100 ton çikolata kullandıklarını söyledi.
Yıldırım Çullu, 2009 yılındaki satış adetlerine ilişkin şunları kaydetti:
“Pasta, Özsüt olarak çok önem verdiğimiz ve özenle çalıştığımız bir alan. Bu konudaki iddiamızı 2009 yılındaki pasta satış adetlerimizle de kanıtladık. Geçtiğimiz yıl satışını yaptığımız dilim pastalar yan yana dizilirse neredeyse İzmir'den Afyon'a kadar ulaşan bir pasta yolu oluşabilir. Tüm bu veriler, pasta konusunda sektördeki başarımızı kanıtlıyor. Bu alanda 2010 yılında da 'Türkiye'nin pastacısı' olma hedefimizle yenilikler sunarak birçok başarılı işe imza atmayı sürdüreceğiz.
Türkiye'deki günlük pasta dağıtımı yapan tek firma Özsüt olarak, pastalarımızda tüketicilerin ihtiyaçları doğrultusunda sürekli yenilikler yapıyoruz. Fransa'daki ünlü pasta okulu Lycee Professional Aguste-Escoffier'den pastacılık konusunda danışman getirterek, farklı lezzetlerde pastalar oluşturuyoruz. Özsüt'ün spesiyal pasta grubu şefleri, dünyaca ünlü Fransız aşçılık sanatları okulu Le Cordon Bleu'de eğitim programlarına katılıyorlar. Önceki yıllarda Türkiye'den pasta ustaları gidip yurt dışında staj görürken, Özsüt sayesinde bu iş tersine dönüyor. Fransa'daki pasta okullarından stajyer öğrenci grupları Özsüt'te staj yapmak üzere talepte bulunuyorlar.”