Şeker Tüketimi haberleri sayfasında Şeker Tüketimi hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 3165 Şeker Tüketimi haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Bilim insanları, yaşamlarının ilk 1000 gününde daha az şeker tüketen bebeklerin, büyüdüklerinde diyabet gibi kronik hastalıklara yakalanma olasılıklarının daha düşük olabileceğini söylüyor. Peki ama bu nasıl oluyor? İşte ilginç araştırma sonuçları ve konu hakkında kritik 6 sorunun cevabı…
#Şeker TüketimiŞekerin tadını neredeyse sevmeyen yoktur. Hemen her yerde karşımıza çıkan bu masum gibi görünen şey, aslında çok fazla tüketildiğinde birçok sağlık sorununun sebebidir. Günümüzde şekerden kaçınmak zor ama çoğumuz aslında ona ne kadar bağımlı olduğumuzu bilmiyoruz.
#ŞekerBayram süresince hem çocuklar, hem de büyükler olarak tatlı ve şekeri fazlaca tüketebiliyoruz. Oysa fazla şeker yüklemesi gözümüze olumsuz etkiler yapabiliyor. Göz Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Banu Coşar şeker tüketimi ve göz sağlığına etkileri üzerine önemli bilgiler verdi.
#SağlıkUzman Diyetisyen İdil İmamoğlu, ara öğünlerde anlık mutluluk veren hazır paketli gıdaların yerine tok tutan lifli yiyeceklerin tercih edilmesi gerektiğini söyleyerek, “Böylece iştahınızı da kontrol edebilirsiniz ve dolayısıyla da aslında abartılı yeme anlayışından da korunmuş olursunuz” dedi.
#Paketli GıdalarGörüntüsü ve lezzeti ile her ne kadar cezbedici özelliklere sahip olsalar da aslında şeker, vücudumuz için dışarıdan alınması gereken bir madde değil. Beslenme düzeni içerisinde gerekli olan şekeri meyve, baklagiller ve tahıllardan alabiliyoruz. Şekerli yiyeceklerin fazla tüketilmesi diyabet başta olmak üzere ciddi sağlık sorunlarına neden olabiliyor.
#Dengeli BeslenmeTüketimi en yaygın ve en tatlı zehirlerden olan şeker, sağlıklı bir yaşam için en büyük engel! Uzmanlar, şekerin yüzyılın en tehlikeli zehri olduğunu belirtirken, sektör temsilcileri de sağlıklı bir yaşam adına şeker yerine gerçek bal kullanın çağırısında bulunuyor. Arıcılık uzmanı ve ham bal üreticisi olan Ahmet Bağran Aksoy, tatlıdan vazgeçmek yerine doğanın bize sunduğu şifa kaynağı mucize besin olan; işlenmemiş balın şeker yerine tüketilebileceğini söylüyor.
#ŞekerVücudumuzun şekere ihtiyacı var. Fakat bunu doğal yollarla, yani sebze ve meyvelerden almamız, en doğru yol. Beyaz şeker tüketimi ise oldukça zararlı. Şeker gıdalarda birçok formda bulunuyor ancak en zararlı olanı GDO’lardan üretilmiş beyaz şeker türü. Aşırı beyaz şeker kullanımı ile vücudumuzda onarılmayacak hasarlara sebebiyet verebiliriz. Bazı insanlar ise şekeri hayatlarından tamamen çıkarmış durumda. Şeker yemeyen bu insanların bildiği bir şeyler var. İşte bildikleri şeyler…
#Şeker TüketimiSık acıkmak, sebepsiz yorgunluk, sürekli bitkinlik, sık idrara çıkma, yaraların yavaş kapanması, diş çürümesi, ağız kuruluğu, tekrarlayan idrar yolu enfeksiyonları, ağızda beyaz akıntı/dilde beyazlık, cilt kuruluğu, kilo alımı, konsantrasyon güçlüğü… Dr. Sinan Akkurt, tüm bunların çok fazla şeker tükettiğinizin belirtileri olabileceğini söylüyor! Şeker bağımlılığından kurtulmanın pratik yolları ve tedavi şekilleri olduğuna dikkat çekiyor…
#ŞekerDiyabet, toplumda yaygınlığı ve bulaşıcı olmayan hastalıklar içinde ölüm oranı en yüksek olan dört hastalıktan biri… Diyabet hastalığında farkındalık ve sonrasında gelen doğru tedaviler, diyabetlilerin hayat kalitesinde önemli farklar yaratıyor. Diyabet alanında 100 yılı aşan köklü deneyimi bulunan Sanofi’nin Avrasya Bölgesi İlaç Medikal Direktörü & Ülke Medikal Lideri Dr. Nurdan Bulur ve Avrasya Bölgesi Yerleşik Ürünler Direktörü Gözde Haksal ile günün anlam ve önemini vurgulayan bir sohbet gerçekleştirdik.
#Sponsorlu İçerikBilim insanları, yaşamlarının ilk 1000 gününde daha az şeker tüketen bebeklerin, büyüdüklerinde diyabet gibi kronik hastalıklara yakalanma olasılıklarının daha düşük olabileceğini söylüyor. Peki ama bu nasıl oluyor? İşte ilginç araştırma sonuçları ve konu hakkında kritik 6 sorunun cevabı…
#Şeker Tüketimiİki çocuk babası Paul Cherry doktora gitmeye karar verecek kadar kendini kötü hissettiğinde 40'lı yaşlarının ortasındaydı. Cherry, “Çok yorgundum, sürekli uyuyordum ve kendimi alışılmadık derecede halsiz hissediyordum. Çişimi yaparken de canım acıyordu” diye anlattı. Yaşadığı belirtilerin ardından ise hiç akla gelmeyecek bir hastalık çıktı
#NAFLDSağlıklı bir yaşamın sırrı mutlu bağırsaklarda gizli. Çünkü bağırsaklarımız vücudumuzun ikinci beyni! Bağırsak iyiliğimiz için sağlıklı bakterileri arttıracak ve çeşitliliği destekleyecek 6 adımlık bir yol haritası hazırladım. Yerken damağınızı hoş tutacak ve sindiriminize iyi gelecek üç de tarif ekledim.
#BağırsakPaul Cherry doktora gitmeye karar verecek kadar kendini kötü hissettiğinde 40'lı yaşlarının ortasındaydı. İki çocuk babası Cherry, “Çok yorgundum, sürekli uyuyordum ve kendimi alışılmadık derecede halsiz hissediyordum. Çişimi yaparken de canım acıyordu” diye anlattı. Yaşadığı belirtilerin ardından ise hiç akla gelmeyecek bir hastalık çıktı
#NAFLDSevgili Hürriyet Okurları… Aşırı şeker tüketimi, kan şekerinde düzensizlik başta olmak üzere vücutta tahribata sebep olabilecek pek çok rahatsızlığa davetiye çıkarabiliyor. Doktor Almıla Suna Nizamoğlu, bu hafta bizlere ‘şeker’ ve ‘şeker tüketimi’ hakkında önemli bilgiler verdi.
#Almıla Suna NizamoğluSon 10 yıl içerisinde tüm dünyada sperm değerlerinde ciddi bir düşüş dikkat çekmekte. Dünya Sağlık Örgütü (WHO) verilerine göre 80’li yıllarda doğal yolla eşlerini gebe bırakabilen erkeklerin ortalama sperm sayıları 40 milyon/mL iken, şimdi bu sayı 15 milyona kadar düşmüş durumda. Şayet önlem almadan devam ederse ileriki nesillerde kısırlık vakalarında artışla karşı karşıya kalmamız kaçınılmaz olacak.
#Akdeniz DiyetiEğer günlük hayatınızda “Tatlı yemeden duramıyorum ve tatlı bir şeyler tüketmek beni mutlu ediyor?” gibi cümleler kuruyorsanız, o zaman dikkat! Çünkü şeker bağımlısı olabilirsiniz. Şeker, günümüzün en tehlikeli uyuşturucusu ve maalesef ki her yerden kolayca elde edilebiliyor.
#Buğra Adil BuyrukcuMenopoz adet döngülerinin bittiği, kadınlarda hormonal birtakım değişikliklerin olduğu ve buna bağlı olarak doğurganlığın sona erdiği bir dönemdir. Ortalama menopoz yaşı 48-50’dir; adet kanamalarının 40 yaşından önce sonlanması, birtakım cerrahi müdahalelerle yumurtalıkların alınması erken menopoz olarak değerlendirilir.
#MenopozBu hafta gündemimizde hesap kitap, para, gayrimenkul konuları ağırlık kazanabilir. Bazı alanlarda risk almak isteyebiliriz. Yalnız kalmak bize iyi gelebilir ama küs olduklarımız varsa barışmak için koşullar ideal. Bunların yanı sıra birçoğumuz abartılı tepkiler vermeye eğilimli olabiliriz.
#Dinçer GünerHaftaya ilişkilerde beklenmedik değişikliklerle başlıyoruz. Ani ayrılıklar gündeme gelebilir, bağımsızlık arzuları önplana çıkabilir. Güven konusunda aklımızda bazı soru işaretleri oluşabilir. Çarşambadan sonraysa bir iyileşme sürecine giriyoruz. Bize acı veren eski düşünceleri değiştirip dönüştürmek için de iyi bir zamandayız. İletişim becerilerimiz artarken sürpriz kazançlar elde edebiliriz.
#BurçBebekleri daha uzun süre emzirmenin sınavlarda başarı oranını artırabileceğini biliyor musunuz? İngiltere’de yapılan yeni bir araştırma, anne sütü ile çocukların akademik hayatı arasındaki ilişkiye dair önemli sonuçlar ortaya koydu. Bu araştırmayı konuştuğumuz Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Gökmen Alpaslan Taşkın ise anne sütünün katkılarının zekâ gelişimiyle sınırlı olmadığını belirtti ve ekledi: “İshal, kansızlık, astım, çocuk diyabeti ve daha fazlasından koruyor, ruhsal gelişime dahi katkı sağlıyor!”
#Anne SütüŞeker 14. yüzyıldan itibaren saray ve çevresindeki mutfaklarda kullanılmaya başlamıştır. 1517 ‘de Mısır’ın Osmanlı topraklarında katılmasıyla birlikte Osmanlı İmparatorluğu artık kendi şekerini kendisi üretmeye başlamış ve varlıklı ailelerin mutfaklarında nihayet şeker görülmüştür.
#BursaİSTANBUL, (DHA)-Türk Böbrek Vakfı’nın hayata geçirdiği, ‘Dünya Şeker Tüketimine Dikkat Haftası’ kapsamında Şişli meydanında üzerinde bomba süsü olan dev şeker maketi ile şeker tüketimine dikkat çekildi. ‘Vücudumuzda bomba etkisi yaratacak maket’ olarak tanımlanan dev şeker maketi Timur Erk, vakıf gönüllüsü Eylem Şenkal ile çocuklar ve gençlerden oluşan Türk Böbrek Vakfı'nın gönüllü sağlık elçileri tarafından yıkıldı. Erk, “Türk toplumunun en önemli alışkanlıklarından bir tanesi olan şeker tüketimini azaltmamız lazım. Sağlık, şekerden tatlıdır diyoruz” dedi.
#Türk Böbrek VakfıŞeker, kullanmasak bile birçok besinle birlikte vücudumuza girmektedir. Buğday, patates, şeker pancarı, şeker kamışı gibi bitkilerin nişastasından üretilen şeker bir karbonhidrat türüdür. Şeker, mutlaka ölçülü şekilde tüketilmesi gereken bir besin türüdür. Bir küp şeker kaç gram eder ve kaç kareden oluşur? Bir küp şeker kaç kalori yapar sizler için derledik.
Mide ülseri, yaygın olarak herkeste görülebilen hastalıklardan biridir. Sindirim yolu hastalıkları grubunda ye alır. Mide ülseri, her insanda farklı belirtiler ile ortaya çıkmaktadır. Bir doku kaybı hastalığı olarak bilinen mide ülserine iyi gelen yiyecekler ve içecekler nelerdir? Mide ülserine iyi gelen sebzeler, meyveler, çaylar ve çorbalar hangileridir ayrıntıları ile sizler için derledik.
#Mide ÜlseriSağlıklı bir bebeğin dünyaya gelme yolculuğu yumurtanın sperm tarafından döllenmesi ile başlar. Bunun için öncelikle spermin yumurtaya ulaşması ve arkasından da yumurtanın zarlarını geçerek genetik kargosunu içine bırakması gerekir. Bütün bu işlemler, yani spermin hareketi ve yumurtaya girebilmesi enerji isteyen bir süreçtir.
#ŞekerRamazan Bayramı'nda aşırı tatlı tüketiminin göz sağlığını etkileyeceğini söyleyen Doç. Dr. Selim Bölükbaşı, bu dönemde özellikle diyabet hastalarına dikkat etmesi gereken noktalar hakkında bilgi verdi. Bölükbaşı, 'Özellikle diyabet hastaları, Ramazan Bayramı'nda fazla şeker tüketimi yüzünden diyabetik retinopati riski taşır. Diyabetik retinopati retinada geri dönüşümü olmayan ve ciddi hasarlar bırakan kronik bir hastalıktır. Bazı diyabet hastalarında körlükle dahi sonuçlanabiliyor' dedi.
#Aşırı Tatlı TüketimiKepek, hiper keratinleşme yani aşırı keratin oluşumu adı verilen bir durumdur. Bunun anlamı kafa derisi hücrelerinin çok hızlı yaşlanması ve keratinleşmenin çok hızlı gerçekleşmesidir. Genellikle cilt hücreleri düzenli olarak yaşlanır ve düşer ya da fırça ile temizlenir; fakat aynı anda çok fazla hücre yaşlanırsa, bunlar birbirine yapışmış pullar ya da parçacıklar oluşturur. Fırçalamakla veya şampuanla yıkanarak temizlenemezler.
#Kepek Neden OlurTürkiye’de şeker fabrikalarının elinde 1 milyon ton şeker stoku bulunmasına karşın fiyatlar 2 haftada % 170 arttı. Fabrikaların gelecek yıl üretim maliyetleri yükselecek öngörüsüyle 50 kiloluk şeker fiyatını 800 liraya kadar arttırdığını belirten sektör temsilcileri, sanayici ve vatandaşın da fiyatlar daha da artacak endişesiyle alıma yöneldiğini, bunun da fiyatlarda artışı getirdiğini kaydetti.
#ŞekerBazı gıdalar masum gibi görünseler de aslında sağlığımız için uzun vadede ciddi tehdit oluşturabilirler. Bu yazımda sizlere; obezite oluşumuna, kalp ve damar rahatsızlıklarına sebebiyet verebilecek ancak bir o kadar da yemekten keyif aldığımız gıdalardan bahsedeceğim.
#YiyeceklerKaygı, bedenin stresli durumlarda verdiği normal fiziksel tepkidir. Ancak bazen şiddetli ve hayatı olumsuz etkileyecek şekilde ortaya çıkabiliyor. Evde ilaçsız anksiyete iyi gelen bazı yiyecek, bitkiler ve yöntemlerle başa çıkmak mümkün. Peki anksiyete nasıl geçer? Anksiyeteye ne iyi gelir? Anksiyete ile nasıl başa çıkılır? İşte anksiyete nedenleri ve başa çıkmanın yolları...
#Anksiyete Nasıl Geçer