Ortadoğu mutfaklarının en sevilen lezzetlerinden falafeli nohut veya bakla ezmesiyle yapılan bir köfte türü olarak tarif edebiliriz. Zengin aromasının kaynağı içindeki baharat, soğan ve sarımsak harmanı. Ben de taze nane, salatalık ve yoğurt-tahin sosuyla hazırladığım bol yeşillikli falafel dürümünü yanında karpuzla yazın her gün yiyebilirim...
#FalafelBalkanlar’ın tarihi, kültürel ve doğal güzelliklerini en iyi yansıtan şehirlerdendir Saraybosna. Müzeleri, camileri, kiliseleri, medreseleri, çarşılarıyla ünlü bir şehir. Her ne kadar küçük ve birkaç günde keşfedilebilir gibi görünse de farklı yönlerini keşfetmek zaman ister. Kısa sürede insanı etkisi altına alan kentin belli bir ziyaret zamanı yok. Çünkü yazı ayrı, kışı ayrı güzel. Üstelik iki kayak merkeziyle şu sıralarda kar tatili planlayacaklar için farklı bir deneyim vaat ediyor.
#HürriyetKoronavirüs nedeniyle iki aydan fazla bir süredir evden çıkamadık. Egzersizden yemek yapmaya, sanal müze gezmekten online eğitimlere kadar her şeyi evimizde yaptık. Haziran ile birlikte yeni normal dönemi başlamış oldu. Mevsimin de içimizi ısıttığı şu günlerde uzun süredir özlemini çektiğimiz sokaklara yavaş yavaş ve dikkatli bir şekilde adımımızı atmaya başladık. Peki hafta sonu için İstanbul'un neresinden keşfetmeye başlasak dediğinizi duyar gibiyim. İşte maskenizi takıp, sosyal mesafeye dikkat ederek yeniden keşfedeceğiniz üç tarihi semt ve dolu dolu aktivite önerilerim.
#KuzguncukDokuz günlük bayram tatili başladı, bayramlaşmaya veya tatile gidenlerin ardından İstanbul boşaldı. Oysa bu şehir dünyanın en önemli turistik kentlerinden biri! Hazır sokaklar boşalmışken kentin tadını nasıl çıkarabileceğimizi farklı disiplinlerden gelen İstanbullulara sorduk.
#İstanbulda Gezilecek YerlerGazimağusa, Kuzey Kıbrıs’ın önemli liman şehirlerinden biri. Zengin tarihiyle dikkat çeken şehri farklı dönemlerden birçok eser süslüyor, ziyaretçiler dar sokaklarda adeta geçmiş çağlara uzanıyor. Gazimağusa’nın sürprizlerinden biri de birbirinden lezzetli yerel yemekler, tatlılar ve elbette hamur işleri.
Yılda 100 bin konut ihtiyacı bulunan Kenya’nın Emlak Bakanı Pita Soita, Türk müteahhitleri ülkesine ve bölgeye davet etti. Kendilerine kısa sürede uygun fiyata konut projeleri geliştiren TOKİ’yi örnek aldıklarını söyleyen Soita, “Bu bölgede konut işine yılda 25 milyar dolar ayrılıyor” dedi.
Ansel Mullins sekiz yıldır İstanbul’da yaşayan bir eski eser restoratörü. Şakır şakır Türkçe konuşuyor. Yigal Schleifer ise zaman zaman New York Times’ta da yazan bir serbest gazeteci. O da uzun bir süredir İstanbul’da. İkisi de yeme-içmeye çok meraklı oldukları için 2009’da istanbuleats.com adlı bir site kurdular.
Orhan Gencebay hayat arkadaşı Sevim Emre’nin yaptığı yemeklere bayılıyor. Hatta çocukluğundan beri kendisine mezarlığı çağrıştıran kerevizi Emre’nin elinden defalarca yemiş. Orhan Baba hiç sevmediği baklayı da iki kez yemiş ama farkında olmadan... Üstelik kendisi nasıl bakla yediğini röportajımız sırasında Sevim Emre’nin itirafıyla öğrendi...