Paylaş
NE YİYECEĞİNİZİ OTOMATİK PLANLAYIN
Ne yiyeceğinizi önceden planlayarak son dakikada yapacağınız sağlıksız yemek seçimi riskini en aza indirebilirsiniz.
YULAF TÜKETİN
Yulaf dostunuzdur. Sabah kahvaltıda 80 gram civarı yulaf ezmesi yemek öğleden sonra yemeğe saldırmanızı engelleyecektir.
SAĞLIKLI ATIŞTIRMALIKLARIN TADINI ÇIKARIN
Zeytin, somon ve ceviz gibi sağlıklı yağlar içeren yiyecekler tatmin olmanıza yardım edecektir.
ÖĞÜN ATLAMAYIN
Öğün atlamak vücudu yağ depolamaya yönelik açlık moduna geçirir. Böylelikle kalori yakımı da zorlaşır.
KURUYEMİŞ YİYİN
Çiğ kuruyemişlerden korkmayın. Bir avuç kuruyemiş tüketmek tok kalmanıza yardımcı olur. Daha taze bir kıvama getirmek için tüketmeden önce suda bekletmeyi deneyin.
MEDİTASYONA BAŞLAYIN
Kronik stresle başa çıkmak için meditasyondan yararlanın. Kronik stres anlık olarak iyi hissettiren ama kan şekerini hızla düşüren yüksek kalorili karbonhidratlara yönelmenize yol açabilir.
KIZARTMADAN PİŞİRİN
Kızarmış gıdalara çok alışık olabilirsiniz ancak kavurma, fırında pişirme, buharda pişirme, haşlama, ağır ateşte kendi suyunda pişirme ve ızgara gibi birçok sağlıklı pişirme şekli de var.
‘AKILLI ALIŞVERİŞ’ YAPIN
Market alışverişinizi kısıtlı bir zamanda yapın. Listeniz hazır olsun, böylece işlenmiş gıdalar bölümüne girme riskiniz daha az olacaktır.
BOL SU İÇİN
Susuzluğu açlıkla karıştırmayın. Açlık hissettiğinizde bir bardak su için ve gerçekten acıkıp acıkmadığınıza bakın.
RESTORANDA KONTROLÜ ELDEN BIRAKMAYIN
Dışarıda yemek yerken yemekten önce masaya getirilen ekmek, sos, kuruyemiş veya cips gibi atıştırmalıkları getirmemelerini rica edin. Çünkü eğer açsanız iştahınıza yenik düşüp bunları fazladan tüketebilirsiniz.
SALATA YEMEYİ KEYİFLİ HALE GETİRİN
Salatanızı tabakta yemekten sıkıldınız mı? Tam tahıllı bir pita ekmeğine salatanızı koyup birkaç damla limon sıkarak yemeyi deneyin.
ACİL DURUM PAKETİ HAZIRLAYIN
Kuruyemiş veya dilimlenmiş meyve gibi sağlıklı besinler koyacağınız acil durum paketleri hazırlayın. Böylece karnınız acıktığında hazır ve sağlıksız gıdalara yönelmekten kendinizi kurtarın.
PULBİBERİ BAŞTACI EDİN
Mutfağınızdan pulbiber eksik olmasın. Günün erken saatlerinde yediğiniz pulbiber günün kalan saatlerinde yiyeceğiniz miktarı azaltacaktır.
YEMEK YEMENİZİ YAVAŞLATIN
Çok hızlı yemek yiyor olabilirsiniz. Yemek yerken sohbet etmeyi deneyin. Böylece hızla daha fazla yemeden önce doyduğu-
nuzu anlayabilirsiniz.
YEMEKLERDEN ÖNCE YÜRÜYÜN
Öğle ve akşam yemeklerinden önce tempolu bir yürüyüş yapın. Hem egzersiz yapmış olursunuz hem de hareket ettikten sonra sağlıksız bir yemek seçimi yapma olasılığınız düşer...
KONSERVE SOMON ALIN
Somonun faydalarından yararlanmak istiyor ancak evde balık pişirmeyi tercih etmiyor musunuz? Hem kolay hem de daha uygun fiyatlı bir seçenek olarak konserve somonu deneyebilirsiniz.
PAKETLİ ABUR CUBURLARDAN UZAK DURUN
Hiçbir atıştırmalığı asla kendi paketinden yemeyin. Eğer paketinden çıkarıp daha makul porsiyonlara ayırırsanız gereğinden fazla yemeyi engellemiş olursunuz.
YEŞİL ÇAY İÇİN
Biraz yeşil çay veya kırmızıbiberle metabolizmanızı hızlandırın.
UYKUYU ÖNCELİKLENDİRİN
Uykunuzu önemseyin. Uyku eksikliği vücutta açlığı düzenleyen hormon seviyelerini bozarak iştahın artmasına sebep olur.
KAFEİNSİZ KAHVE İÇİN
Canınız bir şeyler çektiğinde veya açlık bastırdığında kafeinsiz kahve, düşük kalorili iyi bir alternatif olacaktır. Üstelik harika bir antioksidan kaynağıdır.
SIVI BAZLI YİYECEKLER TÜKETİN
Ev yapımı doğal smoothie veya az tuzlu bir çorba gibi sıvı besinler tüketmek hem tok kalmanıza hem de alacağınız kalori miktarını azaltmaya yardımcı olur.
HAREKET ETMEK İÇİN SEBEP YARATIN
Hareket etmek için her küçük fırsatı değerlendirin. Yapılan çalışmalar gösteriyor ki yerinde duramayan insanlar genelde daha zayıf oluyor.
YEMENİZİ TETİKLEYEN FAKTÖRLERİ BELİRLEYİN
Yediğinizde iyi hissettiren ama sağlıksız olan gıdalara sizi yönlendiren duygusal tetikleyicilerinizi belirleyin. Baştan çıkmamak adına bir sonraki sefer bu tetikleyici duygusal faktör devreye girdiğinde hedef kilonuzu aklınıza getirin.
MEYVENİZE TARÇIN SERPİN
Meyve yerken üzerine bir tutam tarçın serperek şekere gerek kalmadan tatlı yiyormuş hissini yakalayabilirsiniz. Muz veya kavun gibi meyvelere tarçın çok yakışır.
DİKKATİNİZ SÜREKLİ TABAKTA OLSUN
Yemek yerken dikkatinizin başka yerde olmamasına özen gösterin. Televizyon karşısında yemek yemekten kaçının çünkü başka bir şeyle ilgilenirken yemek yerseniz farkında olmadan çok daha fazla yiyebilir ve gereğinden fazla kalori alabilirsiniz.
Paylaş