İftar menülerinizi renklendirmek için yine çorbadan tatlıya nefis yemek tarifleri hazırladık. Siz de iftar yemeği için farklı alternatifler arıyorsanız aşağıdaki önerilerimize mutlaka bir göz atın. İşte 20 Mayıs Çarşamba iftar menüsü...
#İftara Ne PişirsemBugüne kadar onu sadece market raflarından aldıysanız “Evet bir çeşit makarna” deyip, kestirip atabilirsiniz. Ama o mütevazı kuskusun evde ve elde yapılmışını bir kez denediyseniz bu kadar basit olmayacağını da bilirsiniz. Bu hafta evde kuskus yapımını anlatıp onu çok pratik bir tarifte kullandım.
#KuskusLimondan turşu yapıp et veya tavuk yemeklerinde kullanabilir, portakallı ve turunçlu makaronlar hazırlayabiliriz. Misket limonu tartlara, greyfurtsa roka, bebek ıspanak ve kırmızı soğanlı salatalara çok yakışıyor. Kurabiyeden ceviche’ye, krepten yahniye; hemen her şeye katmayı çok sevdiğim narenciye çeşitleriyle neler hazırlıyorum, mutfağıma buyurun!
#LimonLimondan turşu yapıp et veya tavuk yemeklerinde kullanabilir, portakallı ve turunçlu makaronlar hazırlayabiliriz. Misket limonu tartlara, greyfurtsa roka, bebek ıspanak ve kırmızı soğanlı salatalara çok yakışıyor. Kurabiyeden ceviche’ye, krepten yahniye; hemen her şeye katmayı çok sevdiğim narenciye çeşitleriyle neler hazırlıyorum, mutfağıma buyurun!
#YemeArapsaçı, ebegümeci, hardal otu, cibes... Ege otları da onlarla yapılan yemekler de saymakla bitmez. İster börek veya gözleme içine katın, ister kuzu etiyle yemeğini pişirin... Soğanla kavurup yoğurtla veya haşlayıp sarımsak-limon ve zeytinyağlı sosla servis etmek de mümkün. Bu otları artık sadece Ege’de değil, büyük şehirlerde de kolaylıkla temin edebiliyoruz, keza kabak çiçeğini de öyle... Ege otlarını ve kabak çiçeğini şefler anlattı.
#YeşillikYaz sofralarına yakışacak en çıtır, en körpe kabaklar tezgâhları süslerken basit ama restoranda yediklerimizi aratmayacak tarifler denemenin de tam zamanı. Çiğden yapılan salatası, Yunan usulü kızartması ve ‘çıplak’ böreğiyle bol kabaklı sofralar kurmak için nedenimiz öyle çok ki...
#KabakAdaların en güzel zamanı ilkbahar ve sonbahardır, yaz ayları kalabalıktır hareketlidir ama bu kalabalık sizi yorabilir. Ada demek huzur, sakinlik demek, Sakız adası demek mavi deniz, gökyüzü, esinti demek, ve daha fazlası.. Bana gezdiğin adalar içinde en çok hangi adayı sevdin diye soranlara, ‘Hayatımın kalan kısmını Sakız Adası’nda yaşayabilirim’ cevabını veriyorum.
#BursaDaha çok sebze, meyve, yeşillik, zeytinyağı ve balık ağırlıklı bir beslenme şekli olan Akdeniz diyeti uzmanların en çok önerdiği diyet listeleri arasında yer alıyor. Peki Akdeniz diyeti nasıl yapılır? İşte Akdeniz diyeti hakkında merak edilenler…
#Akdeniz Diyeti FaydalarıŞef Şerife Aksoy, Beykoz’daki çiftliğinde sebze-meyvesini kendi yetiştiriyor, ‘sıfır atık’ felsefesinin izinde gübresine varıncaya kadar kendi üretiyor. ‘à la Şerife’ adlı yeni yemek programına başlayan Aksoy’u çiftliğinde ziyaret ettik, sağlıklı bir mutfağın izini sürdük.
#Şef Şerife AksoyHıdırellez, her ne kadar dilek ve etkinliklerle anılsa da, farklı ritüelleriyle de unutulmuyor. Türkiye, kendine özgü mutfağı ve yemekleriyle adını dünyaya duyurmuş bir ülke. 7 bölgesinde de çeşitli lezzetlerin yer alması bu mutfağın ne kadar zengin olduğunun da en büyük göstergesi. Peki Hıdırellez gününde Türk mutfağında neler pişer? İşte Türkiye'nin 7 bölgesine göre Hıdırellez günü yapabileceğiniz lezzetler...
#SeyahatDamağınızı şenlendirecek lezzet yolculukları... Adrenalin patlaması yaşayacağınız maceralar... Romantik alternatifler... Haydi hareketlenin, yılbaşına ve yeni yılın ilk gününe bütün bir yıl hatırlayacağınız güzel anılar iliştirin. 2014’ün çok lezzetli olmasını diliyorum.
O tam bir yoğurt canavarı, yoğurt olmadan hiçbir şey yiyemiyor. Etli yaprak sarmasına bayılıyor, tatlıyı bile aç karnına tercih ediyor, “Kokoreç için ölürüm” diyor, Arnavutciğeri ve işkembe çorbasının hastası. Tek korkusu, diyetisyeninin bu röportajı okuyacak olması çünkü şu sıralar sıkı bir yemek ve aşk diyetinde
Çocukluğunda yemek yedirebilmek için ailesinin peşinde koştuğu Metin Akpınar yıllarla birlikte hormonal dengesinin geliştiğini ve hızla kilo aldığını söyledi. Ünlü sanatçı her şeyi fazla fazla yediğinin altını çiziyor ve parayla yemek arasındaki ilişkiye dikkat çekiyor: Gurme değilim ama damak zevkim gelişmiştir. Yemek yeme işi paraya da bağlıdır. Parayı kazandıktan sonra iyi yerde yemek yersiniz
Anadolu’nun Ege’ye uzanan ucu Karaburun Yarımadası’ndaki yolculuğumun ilk bölümünde bu cennet köşeye ulaşmanın zorluğundan, rüzgarların yarışından, balıkların lezzetinden, Saip köyünde yediğim yemeklerden, festivalin seslerinden bahsetmiştim. Bu hafta, hem lezzetli hem de keyifli gezinin devamını anlatacağım.