Gelinim Mutfakta 43. haftanın ikinci bölümünü geride bıraktı. Şaşırtıcı ve iddialı diyalogların yaşandığı Gelinim Mutfakta 207. bölümde puanlama öncesi Yağnur ve Rümeysa arasında yaşanan kriz değerlendirilirken Yağnur gözyaşlarını tutamadı. Peki, Gelinim Mutfakta’da gün birincisi kim oldu?
#Gelinim MutfaktaKaradeniz’in en sevilen lezzetlerinden mısır ekmeği, mısır ununun fırınlandıktan sonra un haline getirilerek işlenmesi ile yapılan bir ekmek çeşididir. Mısır unu içerisine tuz ve az miktarda şeker eklenerek hazırlanan mısır ekmeğini ister kahvaltıda ister beş çayında tüketilebilir. Peki, Mısır ekmeği nasıl yapılır? İşte pazılı mısır ekmeği tarifi
#Mısır EkmeğiDenizin yeşile bürünmüş dağlarla kesiştiği bir yer Rize. Böyle bir doğaya sahip şehrin mutfak kültürü de haliyle oldukça renkli... Hamsinin başrolde olduğu bölgede mısır unu, pazı, ıspanak gibi yeşillikler de sıkça kullanılıyor. Balıklı ekmeğinden yeşil sebze çorbasına iftar sofralarına da yakışacak güzel tariflerim var.
#RizeKüresel bir salgın haline gelen ve ülkemizi de tehdit eden koronavirüse karşı alınması gereken tedbirlerin başında bağışıklık sisteminin güçlü tutulması geliyor. Bilim insanları ve uzmanlar bu dönemde özellikle tüketilmesi gereken yiyeceklerin demir, çinko minerallerini içeren, C ve D vitamini ağırlıklı olmasını öneriyorlar.
#Sahrap SoysalMezgit, lezzeti ve kılçıksız yapısı nedeniyle “tavuk balığı” olarak da bilinen bir tür dip balığıdır. Karadeniz ve Marmara’da bolca avlanan mezgit, kış aylarında sık sık tezgahlarda karşımıza çıkar. Peki mezgit nasıl temizlenir ve nasıl pişirilir, biliyor musunuz? İşte tam bir besin deposu olan mezgiti temizlenin ve pişirmenin incelikleri…
#BalıkBüyük bir patlama, cehenneme dönen bir gökdelen. Bir yaralıyı kurtarmaya çalışan itfaiye şefi. Collateral Damage (Ölümüne Takip) filmi böyle başlıyor. Sanki 11 Eylül faciası. Oysa film çok önceden çevrilmiş; ekimde vizyona girmesi beklenirken İkiz Kuleler çökünce, ertelenmiş.