PaylaÅŸ
ISPANAKLI ISIRGANOTU ÇORBASI
(4-6 kiÅŸilik)
NE LAZIM?
* 150 gr ısırganotuÂ* 200 gr ıspanak
* 1 ufak soğan (yemeklik doğranmış)
* 1 ufak patates (tavla zarı doğranmış)
* 6 su bardağı su (et veya tavuk suyu da çok yakışır)
* 1 yemek kaşığı mısır unu
* 1 çay kaşığı tuz * Karabiber
Servis için;
* 4 yemek kaşığı zeytinyağı
* 2 çay kaşığı kırmızı pul biber
NASIL YAPARIM?
Eldiven takıp ısırganotunu akan suyun altında yıkayın. Saplarından 10 santim kadar kesip atın. İncecik doğrayıp orta boy bir tencereye koyun.
Ispanağı yıkayıp kök kısmını atın, yeşil kısımlarını incecik doğrayıp aynı tencereye aktarın.
Soğan, patates ve suyu da ilave edip orta ateşte pişirin. Çorba kaynayınca altını kısıp
25 dakika daha pişmeye bırakın.
Mısır ununu serpiştirip karıştırın. Tuz ve karabiberi ekleyip 5 dakika daha tıkırdatın. Sonra pürüzsüz olana kadar blender’da çekin.
Bir tavaya zeytinyağı ve pul biberi koyup ısıtın. Çorbanın üzerine gezdirip servis edin.
PAZILI HAMSÄ°LÄ° EKMEK
(6-8 kiÅŸilik)
NE LAZIM?
Hamuru için;
* 2 avuç taze hamsi (temizlenmiş)
* 250 gr pazı yaprağı (ince doğranmış)
* 5 dal taze soğan (ince doğranmış)
* 1 iri soğan (yemeklik doğranmış)
* 1 iri domates (tavla zarı doğranmış)
* 3 yumurta * 1 su bardağı sıvıyağ
* 1 su bardağı süt (ılık)
* 1 su bardağı yoğurt
* 3 su bardağı mısır unu
* 1/2 su bardağı tam buğday unu (veya buğday unu)
* 1 paket kabartma tozu
* 1’er çay kaşığı tuz, karabiber, pul biber
Süslemek için;
* 8-10 çeri domates (ikiye bölünmüş)
NASIL YAPARIM?
* Doğranmış pazı, soğan ve taze soğanı bir kaba alın, baharat çeşitlerini ilave edin.
* Başka bir kaba yumurtaları kırın. Sıvıyağ, ılık süt, yoğurt ve kabartma tozunu ekleyip karıştırın.
* Unları ve baharatla karıştırılmış yeşillikleri ilave edip elinizle yoğurun.
* Domatesi ve hamsileri de minik minik doğrayıp içine atın (süslemek için 3-5 tane hamsiyi kenara ayırın), cıvık bir hamur elde edin.
* 40x20 santim bir fırın kabına yağlı kâğıt serin. Kâğıda çok az sıvıyağ sürün. Hamsili karışımı koyup spatulayla düzeltin. Çeri domates ve hamsilerle süsleyin.
* 180 derece fan konumundaki fırında yaklaşık 40 dakika kızarıncaya kadar pişirin.
PaylaÅŸ