Paylaş
Mart’ta sonuçlanan yarışmada birinciliği Şef Gürcan Gülmez kazandı. Yarışmanın Avrupa çapındaki finaline katılmaya hak kazanan Gülmez, Mayıs 2014’te İsveç’te yapılacak Avrupa finalinde Türkiye’yi temsil edecek. Orada da başarılı olursa 2015’te yapılacak olan dünya finalinde ülkemizi temsil etmeye hak kazanacak.
Yarışmanın Türkiye finallerinde şef Erol Sarıdoğan ikinci, Volkan Karataş üçüncü oldu. Ana sponsorluğunu ve ürün tedarik sponsorluğunu Metro Toptancı Market’in üstlendiği yarışmada birinci olan Gürcan Gülmez: “Türkiye’yi böyle önemli bir yarışmada temsil edecek olmak büyük gurur” dedi.
Dünyanın en önemli aşçılık yarışması olarak kabul edilen Bocuse d’Or yaşayan en büyük şeflerden biri olarak bilinen Paul Bocuse tarafından ilk kez Fransa’da düzenlendi ama artık uluslararası bir nitelik taşıyor ve 1987’den beri her iki yılda bir yapılıyor.
Pazılı mısır unu ekmeği-Trabzon
Mısır unu, buğday unu, tuz ve karbonatı derin bir kaba koyup karıştırın. Tozşekeri ekleyip tekrar karıştırın. Yumurtaları ayrı bir derin kaba kırın. Yumurtaları bir taraftan mikserin yüksek devriyle çırparken bir taraftan da sıvıyağı ve sütü ilave edip 1 dakika kadar çırpın. Sütünüz ılık olursa kek daha lezzetli olur.
Hazırladığınız yumurtalı karışımı unlu karışımın üzerine aktararak kaşık yardımıyla malzemeler birbiriyle özleşene kadar karıştırmaya devam edin. Kek hamuru gibi akıcı ve pürüzsüz bir hamur elde etmeniz gerekir.
Bu aşamada incecik kıydığınız pazı yapraklarını, isterseniz ısırganotu ya da pırasa da ekleyebilirsiniz.
Diğer taraftan, 30 santim çapındaki kek kalıbını sıvıyağla iyice yağlayın. İsterseniz aynı ölçülerde kare ya da dikdörtgen bir kalıp da kullanabilirsiniz.
Mısır unlu hamuru yağlanmış kalıba aktarın. Üzerini sıvıyağa batırdığınız kaşıkla düzeltin. Üzerine 2-3 yemek kaşığı mısırözüyağı gezdirin. İsterseniz üzerine keten tohumu ya da ısırganotu tohumu gibi sağlıklı tohumlardan ekleyebilirsiniz.
Ekmeği, 5 dakika önceden 175 dereceye ayarladığınız fırında 40-45 dakika, kabarıp üzeri altın sarısı oluncaya kadar pişirin. Çıkarıp soğumasını bekledikten sonra dilimleyerek servise sunun.
Malzeme listesi
0-12 adet pazı yaprağı
4 su bardağı
mısır unu (fırınlanmış mısır unu kullanmanızı
tavsiye ederim)
2 su bardağı
buğday unu
1 tatlı kaşığı tuz
2 çay kaşığı karbonat (2 poşet karbonat)
8 tatlı kaşığı tozşeker
3 adet yumurta
1 su bardağı sıvıyağ (mısırözüyağı kullanmanızı tavsiye ederim)
Yarım litre süt
Paylaş