Bu hafta sezonu açan La Boucherie’ye gittim. Dolayısıyla hemen bitişiğindeki Efendy, Chicki Boom ve Chicki Burger’a dauğradım. Etiler’deki mekânda perşembe gecesi Ercan Saatçi sahnedeydi ve kendisinin deyişiyle ‘Türkiye’nin en iyi oyuncuları’ o gece oradaydı! Bu arada mekânda bir de yenilik yapılmış; her pazar ‘gazino’ konsepti olacak, Sakiler ve Coşkun Sabah sahneye çıkacak. Güllü de düşündükleri isimler arasında.
#EtilerÜzerine ne yazılsa, ne kadar yazılsa az kalır. Hem yanına yakışmayacağı sebze veya et yok hem de tek başınayken bile nefis! Bu hafta patatesin benim mutfağımdaki hallerini yazmak istedim. Fırında patates, patatesli yumurta veya baharatlı cips... Hepsi birbirinden kolay ve leziz.
#PatatesHer şey YouTuber Duygu Özaslan’ın mutfağa girip hepi topu sahanda yumurta pişirecekken “Şimdi ‘sunny side up’ yapacağım” demesiyle başladı. Nurgül Yeşilçay, durumla dalga geçen ve binlerce beğeni alan ‘French toast’ videosuyla katıldı tartışmalara. Sosyal medyada ‘TT’ olan ‘yumurta’ya gastronomi yazarımız Vedat Milor da kayıtsız kalmadı ve “Teessüf ederim. Menemen gibi kompleks yumurta yemeklerini tartışa tartışa geldiğimiz ileri noktaları tek kalemde silerek ‘sunny side up’ ile en başa nasıl dönebildiniz?” diye yazdı. Bütün hafta konuşulan yumurtaya biz de İtalyan fritatta’dan patateslisine kadar ünlü şeflerin tarifleriyle dahil olduk. ( Melis YILMAZ)
#YUMURTA6. ay dolduğunda, doktorunuzun da onayı ile artık ek gıdaya hazır olan bebeğinize uygun besinleri 3 gün kuralı ile verebilirsiniz. Her bir besini ayrı ayrı denedikten sonra eğer herhangi bir reaksiyon söz konusu değilse, bebeğinizin ihtiyaçlarını karşılayacak farklı tarifler yapabilirsiniz.
#TarifMadrid, dünya gastronomi haritasının Greenwich’i, yani sıfır noktası. Çünkü yeryüzünün en eski restoranı Botin, bu şehirde. Ama Cervantes’in kentini, yüz yılı deviren yemeklerle gezecekseniz o vakit bir durun! Çünkü işe onun bir zamanlar yaşadığı yerdeki lokantadan başlamak lazım.
#MadridTürkiye’nin en başarılı mankenleri arasında gösterilen Çağla Şıkel, moda sektöründeki tecrübelerini bir süredir “Bugün Ne Giysem” programında paylaşıyor. Şıkel, bu yarışmanın hayatındaki yerini, modaya bakışını, düzgün fiziğinin sırlarını ve ailesi hakkında merak edilenleri Formsante dergisine anlattı.
Mutfağını, “Doğurmadığım kızım” dediği Esma’ya teslim eden Yıldız Kenter çocukluğunda neyi seviyorsa mutfağında hâlâ onlar pişiyor. Yoksul bir evde büyüyen Kenter’in en sevdiği yemekler kuru fasulye pilavmış, bir de o yıllarda çok ucuz olan balık. Hâlâ bu üç yemeğe bayılan ünlü oyuncuya göre kuru fasulyeyi ıslatmak da pişirmek de ayrı bir teknik istiyor!
Birkaç hafta önce, tam İtalyan parlamentosunda 2008 bütçesi tartışılırken, Ekonomi Bakanı Tommaso Padoa-Schioppa ortalığı karıştıran bir yasa tasarısı ortaya attı: "30’larında olup da hálá aileleriyle yaşayan İtalyan erkeklerini evden dışarı çıkarmalıyız. O yüzden ev kiralayan 20-30 yaş arası İtalyanlara bin Euro’luk vergi indirimi uygulansın ki harekete geçsinler!" Birçok kimse bunun popülist bir yaklaşım olduğunu ve pratikte uygulanamayacağını söylese de genç nüfusun yüzde 82’sini oluşturan "koca bebeklerin" (Bamboccioni) bir soruna dönüştüğünü kabul ediyor.
Mantının en önemli unsuru hamurudur. Mantı yapılacak hamurun iyice yoğurulması ve doğru kalınlıkta açılması şarttır. Siz de evinizde mantı yapmayı düşünüyorsanız, mantı hamuruyla ilgili ipuçlarımıza mutlaka bir göz atın. İşte mükemmel bir mantı için mantı hamuru tarifi ve püf noktaları…
#Mantı Hamuru Nasıl YapılırHamuru, bohçasının katlama biçimi, iç harcı, pişirme yöntemi, sosu ve nasıl ikram edildiği yöreden yöreye değişse de değişmeyen tek şey mantının lezzeti. Miktarına bağlı olarak genellikle yapımı imece gerektiren mantı yöresel ve geleneksel Anadolu mutfağının sosyal terapi yemeklerinden de biri.
#Nilhan ArasMineral bakımından zengin ve gazlı maden suları genelde sindirim destekçisi olarak içilse de aslında hem iyi bir yemek eşlikçisi olabilir hem de birçok yemeğin içine katılarak lezzeti katlayabilir. Et, tavuk ya da kalamar marinasyonunda yumuşatıcı, hamurlarda kabartıcı ve çıtırlık verici, veganlar için de yumurta ve süt ikamesi olabilen maden sularının ilham verici marifetlerine bakalım...
#Maden SuyuPide, Türk mutfağının öğün fark etmeksizin zevkle tüketilen olmazsa olmaz lezzetlerinden biri…Haliyle bu kadar sevildiği için her yörede ayrı bir pideyle karşılaşıyoruz. Biz de bu hafta uzmanlarımıza ‘Pidelerin izinde yola çıkılacak adresler nereler?’ diye sorduk. Çok geniş olan listeden 8 şehrin uğruna yola düşmeye değer lezzetli pidelerini önerdiler.
#RotaMichelin Rehberi’nin 38’inci destinasyon olarak İstanbul’u seçmesi, Türkiye’de yeme-içme sektörünün gelişmesi adına büyük yankı uyandırmıştı. Ülkemize gelişinin bu ikinci senesindeyse rehbere İstanbul’dan sonra İzmir ve Bodrum dahil edildi. Sonuçlar 9 Kasım’da düzenlenen törenle açıklandı. Yıldız alan ve tavsiye listelerine giren restroranların alacağı özel Michelin plaketleriyse Metro Türkiye tarafından sahiplerine dağıtılacak.
#Michelin RehberiEvde pratik ve kolay tarifler hem annelere hem de misafir hazırlığı içinde olan herkese ilaç gibi geliyor. Ansızın gelen misafirleriniz için hazırlayıp buzluğa da koyabileceğiniz harika bir önerimiz var. Üç renkli börek tarifi hem komşularınızı kıskandıracak hem de çocuklarınızın sevebileceği bir lezzet. Üç renkli börek nasıl yapılır merak edenlere, tarifin detayları hemen aşağıda...
#Üç Renkli BörekSerpme kahvaltı konseptini sevmiyor veya arada klasik tatların dışına çıkarak yeni lezzetler denemek istiyorsanız bu liste sizin için... İsli yoğurtlu çılbırdan eggs benedict’e, kruvasandan smoothie kâsesine kahvaltı için farklı alternatifler sunan en iyi adresleri jürimize sorduk.
#Kahvaltı