Güncelleme Tarihi:
Limonlu-yulaflı muffin
(2 Kişilik)
NE LAZIM?
◊ 100 gr yulaf ◊ 75 gr badem unu
◊ 1 yumurta ◊ 1/2 su bardağı
yulaf veya badem sütü
◊ 1,5 tatlı kaşığı kabartma tozu
◊ 2 yemek kaşığı Hindistan cevizi yağı
(oda sıcaklığında) ◊ 1/2 limon (ince
rendelenmiş kabuğu ve suyu)
Sosu için
◊ 100 gr pudra şekeri
◊ 1/2 tatlı kaşığı mısır nişastası
◊ 4 tatlı kaşığı limon suyu
◊ 1/4 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi
◊ Yulafları rondo’da un kıvamına gelene kadar çekin. Şeker, badem unu ve kabartma tozunu ekleyip karıştırın.
◊ Karışımı bir kaba alın.
İçine oda sıcaklığında eritilmiş
Hindistan cevizi yağını ekleyip karıştırın. Yumurtaları ve sütü ilave edip el blender’ıyla çırpın. Limon suyunu ve kabuklarını da ekleyip karıştırın.
◊ Harcı muffin kalıplarına paylaştırıp önceden 180 dereceye ısıttığınız fırında 20 dakika pişirin.
◊ Sosu için nişastayla pudra şekerini karıştırın. Limon suyu ve limon kabuğu rendelerini de katıp karıştırarak şekerin erimesini sağlayın.
◊ Muffin’ler oda sıcaklığına gelince üzerlerine sostan gezdirin.
(2 kişilik)
NE LAZIM?
◊ 150 gr yulaf
◊ 1 orta boy patates
◊ 2 yumurta (çırpılmış)
◊ 450 ml süt
◊ 1 yemek kaşığı kabartma tozu
◊ 3/4 tatlı kaşığı tuz
◊ 1’er yemek kaşığı maydanoz,
dereotu ve taze soğan (ince kıyılmış)
◊ 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
◊ Sıvıyağ
NASIL YAPARIM?
◊ Patatesin kabuklarını soyup hafif diri kalacak şekilde, bütün haşlayın.
◊ Yulafı rondo’da un kıvamına getirin ve patates dışındaki malzemelerle harmanlayın. Daha sonra patatesi içine rendeleyip iyice karıştırın. Yeşillikleri de ilave edin.
◊ Orta boy bir tavayı ısıtıp ayçiçeğiyağını kızdırın. Küçük bir kepçeyle harçtan parçalar alıp pankek pişirir gibi pişirin.
◊ Limon kabuğuyla birlikte çırptığınız labne peynir veya yağda kızarmış göz yumurta, avokado dilimleri ve yeşilliklerle servis etmeyi deneyebilirsiniz.
(2-4 kişilik)
NE LAZIM?
◊ 600 gr donuk vişne
◊ 150 gr vişne reçeli
(veya şeker)
◊ 250 gr yulaf
◊ 70 gr şeker
◊ 1/2 tatlı kaşığı tuz
◊ 1 tatlı kaşığı tarçın
◊ 200 gr tereyağı (eritilmiş)
NASIL YAPARIM?
◊ Yulafın 3/4’ü rondo’da toz olana kadar çekin. Bu unu kalan yulaflar, erimiş tereyağı, şeker, tuz ve tarçınla karıştırın. Bir kaba alıp buzdolabında 1 saat bekletin.
◊ Vişneleri vişne reçeliyle harmanlayıp uygun bir fırın kabına yayın. Üzerine dolaptan çıkardığınız yulaflı hamuru ellerinizle parçalayın.
◊ Önceden 180 dereceye ısıttığınız fırında 40 dakika pişirin. Hafif ılınınca servis yapın. Dilerseniz vanilyalı sos veya dondurmayla sunabilirsiniz.
Not: Bu tarifi mürdümeriği gibi mevsim meyveleriyle de yapabilirsiniz.