Panik Bozukluğu haberleri sayfasında Panik Bozukluğu hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 801 Panik Bozukluğu haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Geceleri uykunuzdan aniden yoğun kaygı ve korkuyla uyanıyor, kalbinizin çarptığını hissedip kalp krizi geçirdiğinizi düşünüyorsanız “nokturnal” özellikli panik atağınız olabilir. Uykuda gelen ve kişiyi uyandıran nokturnal panik atak, kişilerin uyku kalitesini bozarken aynı zamanda ölüm korkusu ile yaşamalarına neden oluyor.
#Panik BozukluğuDepremin vurduğu şehirlerde halk hem afetin yarattığı travmayla başa çıkmaya çalışıyor hem de yakınlarını, evlerini, işlerini, kültürlerini ve geleceklerini kaybetmenin yasını tutuyor. Bölgede çalışan ruh sağlığı uzmanlarıyla konuştuk. İstanbul Bilgi Üniversitesi Psikoloji Bölümü Öğretim Üyesi Ayten Zara halkın barınma, korunma, beslenme ihtiyaçlarının tümünün hızlı bir şekilde karşılanması gerektiğine dikkat çekti: “Ayakları üşüyen, karnı aç olan birine ‘Nasıl hissediyorsun’ diye sorsanız ‘Açım, üşüyorum!’ der.”
#DepremYaşadığımız felaketin ardından sadece deprem bölgelerinde değil, ülkenin her yanında deprem korkusu had safhada. Deprem olmasa bile yatağın, sandalyenin, koltuğun hafif bir şekilde sallanmasını deprem oluyor diye algılayıp panikleyen pek çok insan var. Çoğumuzun gözü tavana asılı lambalarımızda; her an tetikte bekliyor, endişeleniyor, uyuyamıyor ve sürekli sallanıyormuş hissi yaşıyoruz. Peki bu duyguyu yaşamak normal mi?
#DepremGünlük burç yorumlarınızı okudunuz mu? 23 Kasım'da aşk, aile, sağlık, kariyer ve para konularında burcunuzu neler bekliyor? Uzman Astrolog Aygül Aydın, 23 Kasım günlük burç yorumlarını açıkladı! Aygül Aydın, 23 Kasım 2022 Çarşamba günü Koç, Boğa, İkizler, Yengeç, Aslan, Başak, Terazi, Akrep, Yay, Oğlak, Kova ve Balık burçlarını neler bekliyor, detaylı olarak anlattı. İşte, günlük burç yorumları 23 Kasım 2022 Çarşamba...
#BurçlarKimi uykusundan “Deprem olacak” diye uyandı, deprem fobisi geliştirdiğini düşünürken uçağa, metroya binemez oldu. Kimi duyduğu tıkırtılar nedeniyle önce evde, sonra odada yalnız kalamaz hale geldi. Kaygı bozukluğu, panik atak, panik bozukluğu… Son yıllarda daha çok duyduğumuz bu rahatsızlıkları yaşayanlarla ve uzmanlarla konuşmuştuk. Üzerine geçen pazar Taksim’deki patlamayla sarsıldık. Uzmanları yeniden aradık, “Bu tür olaylardan sonra bu rahatsızlıkları yaşayanları nasıl teskin etmeliyiz” diye sorduk.
#Panik Atakİnsan vücudunun gereksinim duyduğu pek çok vitamin bulunur. Bu vitaminler oldukça önemli bir takviye şeklinde çeşitli besinler yardımı ile alınabilir. Sağlık açısından bakıldığında gerekli görülebilen vitaminleri tam olarak almadığınız zaman çeşitli hastalıklar ortaya çıkabilir. Bunun için çok daha dikkatli olmak gerekir. İnositolun ne demek olduğunu, bu maddenin ne işe yaradığını ve inositol maddesinin hangi besinlerde bulunmakta olduğunu detayları ile derledik.
#İnositol Nedir?Panik atak hastalığı aniden ortaya çıkan ve zaman zaman kendini tekrarlayan endişe, korku, sıkıntı gibi duyguları içinde bulunduran nöbetler olarak tanımlanıyor. Psikolojik rahatsızlıklardan olan panik atak nefes almada güçlük, çarpıntı gibi belirtiler ile kendisini gösteriyor. Günümüzde, oldukça yaygın olarak görülen bu hastalık kalp krizi belirtileri ile zaman zaman karıştırılıyor. Panik bozukluk ilaç tedavisine yaklaşık yüzde 75 oranında cevap veriyor. İşte, panik atak belirtileri ve tedavi yöntemleri ile ilgili bilgiler.
#Panik Atak NedirTürkiye coğrafi konumu ile dünyanın en önemli deprem kuşağında yer alan ülkeler arasında bulunuyor. Bu gerçek zaman zaman yaşanan şiddetli sarsıntılarla kendini acı bir şekilde hatırlatıyor. Travmatik ve hayati risk yaratan bir depremin ortasında kalan insanlarda ise geçici ya da kalıcı psikolojik rahatsızlıklar ortaya çıkabiliyor. En sık görülen rahatsızlıkları ise akut ve travma sonrası stres bozukluğu oluşturuyor.
#Deprem KorkusuCovid-19 pandemisi toplumun her kesiminde farklı psikolojik etkilere sebep oldu. Pandemi öncesi ruhsal ve psikiyatrik sorun yaşayanlar için ise bu sürecin farklı etkilere neden olduğunu belirten uzmanlar, Covid-19 salgınının kaygıyı artırdığını vurgulayarak her koşulda önlem alarak yaşayıp umudu yüksek tutmanın önemine işaret ediyor.
#PandemiYaşamı sürdürmek için gerekli temel bir duygu olan kaygı, kimi zaman kişinin hayatını olumsuz etkileyecek derecede şiddetli bir şekilde ortaya çıkabiliyor. İki haftadan uzun süren, stres ve güvensizlik ile birlikte yoğunlaşarak günlük yaşamı olumsuz etkileyen kaygının tıbbi bir rahatsızlık olarak kabul edilmesi gerektiğini belirten uzmanlar, mutlaka tıbbi destek alınmasını tavsiye ediyor.
#KaygıHavaların ısınmasıyla maske ile yaşamı sürdürmek daha da zorlaştı. Aşırı sıcakların bu nedenle bugünlerde daha da bunaltıcı hissettirdiğini belirten Uzman Psikolog Ezgi Dokuzlu, “Nasıl yaşadığımız, ne kadar uyuduğumuz veya ne yediğimiz gibi etkenlerin yanında hava durumu, havanın güneşli veya kapalı olması da psikolojimizi derinden etkiler. Birçok bilimsel araştırmaya göre aşırı sıcak havalar intihar ve depresyonu tetiklemekte ve sıcak havalarda toplumda suç oranı artmaktadır” diyor.
#Depresyon NedenleriSon bir aydır tüm zamanımız korona ile geçiyor. Her an korona ile ilgili bir haber duyuyoruz. Sürekli bir hastalık korkusu yaşıyoruz. Televizyonu açıyoruz, sosyal medyaya bakıyoruz hayatımızda bir tek korona var. Sadece haber olarak da kalmıyor, yaşantımızı etkiliyor.
#Koronavirüsİnsanlık tarihinde en bilinen gerçek vakalardan biridir. İşyerinde büyük bir buzluğun içinde kapalı unutulan ve donarak öleceğine inandığı için aslında soğuktan değil korkudan ölen biri vardır. Ertesi gün iş arkadaşları gelip bu kişiyi ölü bulmuşlar ama aslında buzluğun kapalı olduğu için çalışmadığını görmüşlerdir. Yani adam aslında donduğu için değil donacağına inandığı için korkudan ölmüştür. Sonuç olarak bilmemiz gerekir ki, virüs nedeniyle ölmek mümkün olduğu gibi korkudan ölmek de mümkündür!
#Stres YönetimiPanik atak, ani başlayan ve korku, sıkıntı, endişe gibi duyguları içinde barındıran ruhsal bir problemdir. Erkeklere oranla kadınlarda 2 kat daha fazla görülür. Peki, panik atak semptomları nelerdir, panik atak nasıl tedavi edilir? Konuyla ilgili merak edilenleri Psikiyatri Uzmanı Prof. Dr. İsmet Kırpınar anlattı.
#Panik Atak BelirtileriToplumumuzda pek çok kişi Agorafobi ile muzdarip bir hayat sürmektedir. Agorafobi kişinin gündelik hayatını etkileyen önemli bir ruh sağlığı problemidir. Bu ruh sağlığı hakkında pek çok kişi de tedavi görmektedir. Peki, Agorafobi ne demek? Agorafobi belirtileri nedir? Agorafobi hakkında tüm detayları sizler için derledik.
#Agorafobi Ne Demek?Cinsel tiksinti bozukluğu, sürekli veya tekrarlayıcı bir şekilde kendi cinselliği veya başka bir kişiyle cinsel ilişki kurma konusunda aşırı tiksinti duyma, cinsellikten tamamen ya da kısmen kaçınma durumudur. Peki, bu durum neden kaynaklanır, kimlerde görülür? Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı & Cinsel Terapist Op. Dr. Dilek Öcal, cinsel tiksinti bozukluğu ile ilgili önemli bilgiler aktardı.
#Erkeklerden Tiksinme HastalığıDoğum sonrası anları için birçok anne çeşitli efsaneler duymuş oluyor. Görür görmez bebeğine aşık olmak ya da aşırı mutlu hissetmek gibi abartılı duygu durumlarını kendinde hissetmeyen anneler bu durum karşısında kendilerini suçlu hissediyor. Üstüne bir de doğum sonrası depresyonu yaşayanlar iyice yalnız hissediyorlar. Oysa durum öyle değil. Yeni annelerin yüzde 20’si doğum sonrası depresyonunu deneyimliyor. Kısacası eğer bu semptomları gösteriyorsanız hiç de yalnız değilsiniz.
#DoğumKalp atışlarınız hızlanıyor, nefesiniz kesiliyor, soğuk soğuk terlemeye başlıyorsunuz... Kriz anı ile apar topar acilin yolunu tutuyorsunuz ve acil hekimi size "Korkma! Kalp krizi değil, panik atak yaşamışsın!" diyorsa şaşırmayın. Acıbadem Adana Hastanesi’nden Psikolog Hande Nacar Baş, panik atak ile kalp krizinin benzer belirtiler verebildiğinden sık sık karıştırıldığını söyleyerek panik atak hakkında bilinmesi gerekenleri anlattı.
#Panik Atak BelirtileriUzun çalışma saatleri, kötü yönetim, iş-özel yaşam dengesini tuttura-mamak, aşırı iş yükü, çalışanlarda en çok stres yaratan sebepler. Aşırı stres pek çok psikolojik ve fiziksel rahatsızlığı da beraberinde getiriyor. Stanford Üniversi-tesi’nden Prof. Jeffrey Pfeffer, ABD’de her yıl 120 bin kişinin işyeri sorunları sebebiyle öldüğünü söylüyor. Pfeffer’e göre işyerleri Alzheimer ve diyabetten bile çok ölüme sebep veriyor.
#İş StresiAniden ortaya çıkan, zaman zaman kendini tekrarlayan endişe, korku, sıkıntı gibi duyguları içinde bulunduran panik atak nöbetleri can sıkıcı olabiliyor. Panik atak rahatsızlığının altında yatan nedenleri ve tedavisini merak eden vatandaşlar da konu hakkında bilgi almak için araştırma yapıyor. Peki, panik atak nedir? Panik atak belirtileri neler? Panik atak nasıl geçer?
#Panik Atak Nedir?