MasterChef su böreği tarifi izleyiciler tarafından merak ediliyor. El açması su böreği ya da hazır yufkadan su böreği hazırlanabiliyor. Doğu Anadolu Bölgesinde ise genellikle civil peynirli yapılmaktadır. Has tereyağı kullanılarak hazırlanan börekler Erzurum ilinde rağbet görmektedir. Hemen her bölgemizde çok sevilen evde kolay su böreği nasıl yapılır merak edenlere, işte orijinal su böreği tarifi ve püf noktaları...
#Su BöreğiÇorum, köklü tarihi ile pek çok medeniyete ev sahipliği yapan tarihi eserleri ile açık hava müzesini andıran turistik şehirlerimizden biridir. Karadeniz'i İç Anadolu'ya bağlayan özel konumu şehrin her dönem kültürlerarası köprü görevini üstlenmesini sağlıyor. Bulunduğu konum yöresel mutfak kültüründe de etkisini fazlasıyla hissettiriyor. Birbirinden leziz yöresel yemeklerle son derece zengin bir mutfağa haiz Çorum'a dair "Çorum Yemekleri - Çorum'da ne yenir ve neyi meşhur? Çorum mutfağı yemeklerinin isimleri ve listesi" hakkında detayları derledik.
#Çorum YemekleriCNN Travel, dünyanın dört bir yanından birçok hamur işi lezzetini bir araya getirdi. Bazı kültürlerde 'ekmek' olarak nitelendirilen hamur işi lezzetleri listesinde ülkemizden ise simit yer aldı. Biz de bu haber üzerine uzmanlarımıza ‘Simitlerin peşinde yola çıkılacak adresler nereler?’ diye sorduk. İşte 10 şehirden mutlaka tadılması gereken 10 simit…
#RotaBirleşmiş Milletler Dünya Turizm Örgütü Genel Kurulu kapsamında 2023 yılının ‘En İyi Turizm Köyü’ ödülleri verildi. Mimari harikası evleri ve tarihi atmosferiyle huzurlu bir ortam sunan İzmir’in şirin adresi Şirince, 60 ülkeden 260'ın üzerinde köy arasından ‘En İyi Turizm Köyü’ ağına seçildi. Peki Türkiye’nin diğer ‘turizm köyleri’ nereler? İşte 7 şehirden keşfedilmeyi bekleyen 8 ‘turizm köyü’…
#RotaHürriyet Ankara, ‘Etimesgut’u Keşfet’ turuna çıktı. Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel’in ev sahipliği yaptığı programda, Etimesgut Türk Tarih Müzesi ve Parkı’nı gezdik. ‘Biz, tarihi bugün değil, binlerce yıl önce Asya’da, Avrupa’da, Anadolu’da yazdık. Ve şimdi şanlı tarihimizi tüm yönleriyle görmek, hissetmek, yaşamak ve yaşatmak için bu müzemizle herkese ‘Tarih seni çağırıyor’ diyoruz.’
#‘Etimesgut’U KeşfetGirne’nin 90’ına merdiven dayamış bittacısı Hatice Teyze, adanın en iyi kahvaltısını hazırlayan Lefke’deki Argonya ile adını adanın antik güzelinden alan Swan of Soli… Yerel üretimi yücelten geleneksel tatları yaşatmaya devam eden adreslerin başına Girne’deki Bellapais Garden’ı da ekleyin. İşte KKTC’de az ama öz bir yöresel lezzet rotası.
#GastronomiRengiyle içimizi açan balkabağı artık pazar tezgâhlarında bol... En çok tatlısını pişirdiğimiz bu meyveyle tuzlu tabaklar hazırlamaya ne dersiniz? Üzerine yoğurt gezdirilen kızartmasından peynirli böreğine, etli dolmasından cevizli mezesine leziz mi leziz önerilerim var.
#BörekMevsimi geldi, balkabakları tezgâhlara dizildi. Her yıl 31 Ekim’de kutlanan Cadılar Bayramı nedeniyle bu dönem dizilerde, filmlerde de bol bol gördüğümüz bir meyve bu... Mutfağımızda en çok tatlısı pişse de çorbası da enfes olur. Girit mutfağında sinkonta adlı bir yemeği yapılan balkabağının böreğinin de tadına doyum olmaz!
#BalkabağıUzun yaz günlerinde oruç tutmak kolay değil. Bu nedenle iyi bir sahur yemeği önemli. Geleneksel olanı evde sahur yapmak. Ancak eş-dost toplanarak dışarıda sahur yapanların sayısı da giderek artıyor. Ezanının okunduğu 04.30 civarında açık restoran bulmak da kolay değil. Oruçla geçecek uzun bir günün son yemeğini dışarıda yemek isteyenler için en iyi 10 sahur mekanını belirledik
Baba tarafından Adanalı, anne tarafından da Alman olunca ortaya Ayşe Arman gibi damak zevki geniş biri çıkıyor. Arman şnitzele de Adana kebaba da bayılıyor, sokak dürümünü tablacıdan yemeyi seviyor. Yine de şık bir sofra olmazsa olmazı çünkü mutfakların yatak odası kadar önemli olduğuna inanıyor
Akdeniz sahillerinin sıcağından, el yakan fiyatlarından kaçanların Kuzey Ege’deki başlıca tercihi Edremit Körfezi. Ayvacık, Edremit, Ayvalık, Burhaniye sahil şeridinde 13 mavi bayraklı plaj, uygun fiyatlara konaklama imkanı sunan yüzlerce pansiyon, otel sıralanıyor. Ayvalık’taki lezzet durakları zengin mönüleriyle Bodrum ve Antalya’nın restoranlarına meydan okuyor.
Girit. En uzun yaşayan insanların, lezzetli yemekle kültürü ve tarihi, hüzün ve eğlenceyi, dostluğu ve aşkı zarif bir şekilde harmanladığı güzel ada. Zaten yıllardır, lezzet ve sağlığı bir araya getirdiği ve araştırmalara en çok konu olduğu için mutfağıyla ünlü olan Girit, artık yemeklerini turizmde daha bilinçli olarak kullanmak istiyor. Akdeniz Mutfakları Konservatuvarı’nın üyesi olan Yunan Lezzet Akademisi, bu nedenle iki yıldır bir proje yürütüyor.