GeriSeyahat En iyi 10 sahur mekanı
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
En iyi 10 sahur mekanı

En iyi 10 sahur mekanı

Uzun yaz günlerinde oruç tutmak kolay değil. Bu nedenle iyi bir sahur yemeği önemli. Geleneksel olanı evde sahur yapmak. Ancak eş-dost toplanarak dışarıda sahur yapanların sayısı da giderek artıyor. Ezanının okunduğu 04.30 civarında açık restoran bulmak da kolay değil. Oruçla geçecek uzun bir günün son yemeğini dışarıda yemek isteyenler için en iyi 10 sahur mekanını belirledik

EN İYİ 10

1. Kanaat Lokantası / İSTANBUL
2. Pierre Loti Turistik Tesisleri / İSTANBUL
3. Kale Cafe / İSTANBUL
4. Van Kahvaltı Sofrası / İSTANBUL
5. Kömür / İSTANBUL
6. Haliç İşkembecisi / İSTANBUL
7. Yenice Lokantası / İZMİR
8. Göksu Restoran / ANKARA
9. Bulvar Restoran / MUĞLA
10. Beykoz Restoran / ANKARA

77 yıldır açık
KANAAT LOKANTASI
Üsküdar’daki Kanaat Lokantası tam 77 yıldır hizmet veriyor. Sahura özel tencere yemeklerinden zeytinyağlı dolma, enginar, patlıcan kızartma ve Arnavut ciğeri en çok tercih edilenler. Bunlar dışında 60 çeşit sıcak yemek servis ediliyor. Özbek pilavı ve kuru fasulye-pilav spesiyalleri. Kişi başı 20-30 liraya doyurucu bir sahur yemeğini garanti ediyorlar. Ramazan ayı boyunca açık. (216) 341 54 44

Sınırsız açık büfe
PIERRE LOTI TURİSTİK TESİSLERİ

Pierre Loti tepesinde gözalıcı Haliç manzaralı mekan sekiz yıldır hizmet veriyor. Bünyesinde tarihi kahve, butik otel ve bir de nargileci bulunuyor. Sahur için açık büfeleri var. Yemeklerin hafif olmasına özen göstermişler; kahvaltılıklar, çorba, ekmek çeşitleri ve meyve var. Sınırsız servis fiyatı 25 lira. Açık büfe saat 03.00-04.30 arası açık. Çok kalabalık olduğu için rezervasyon şart.(212) 497 13 13

Boğaz havasında sahur
KALE CAFE

Rumelihisarı otobüs durağının arkasındaki mekan 30 yaşında. Boğaz manzarası eşliğindeki klasik kahvaltıları her daim popüler. Peynir çeşitleri, menemen, yumurta çeşitleri, tereyağında pastırma ve bal kaymak gibi geleneksel kahvaltılıkların yanında Cunda Adası’ndan getirtilen sızma zeytinyağıyla sunulan söğüşü özellikle öneriyorlar. Kişi başı ortalama 20 lira. Ramazan boyunca 24 saat açık. (212) 265 00 97

Orijinal Van lezzetleri
VAN KAHVALTI SOFRASI

10 yıl önce Aksaray’da açıldı, Samatya’da da bir şubesi bulunuyor. Sadece kahvaltı servis ediyorlar. Bal-kaymak, tahinli pekmez, kavurmalı yumurta ve zeytinin yanı sıra Van’a özel cacık ve otlu peynir gibi spesiyaliteler de var. Un, yumurta ve yağla yapılan ‘murtuağa’ ve süte batırılıp kurutulumuş buğday kavrularak hazırlanan ‘kavut’ denemeli. Kişi başı fiyat 20 lira. Mekan her zaman 24 saat açık. (212) 589 89 65

Osmanlı mutfağından 50 çeşit
KÖMÜR

Fatih’in en popüler mekanlarından biri. Son tadilattan sonra kapasitesi de arttı. Beş katlı, VIP ve çocuk salonu da mevcut. Osmanlı-Türk mutfağından 50 çeşit yemekten oluşan geniş bir mönüsü var. Kavurma, haşlama, kahvaltı çeşitleri, çorba ve pastırmalı su böreği sahur için en fazla tercih edilen yemekler. Fiyatı da kişi başı 15 lira. Ramazan boyunca 12.00-04.30 arası açık. (212) 631 40 04

Safranlı tatlısı iddialı
HALİÇ İŞKEMBECİSİ

Haliç’te 72 yıldır hizmet veriyor. Haliç manzarası görülüyor. Terası da Fener Rum Patrikhanesi’nin bahçesine bakıyor. Gece atıştırmacılarının zaten bildiği mekan, Ramazan’da da sahurcuları ağırlıyor. İşkembe çorbası, tandırda kelle, tuzlama ve kokoreç gibi ürünlerin yanı sıra safranla yaptıkları tatlıları zerde de iddialı. Kişi başı ortalama fiyat 20-25 lira. 24 saat açık. (212) 534 94 14

Üç kuşaktır aynı lezzet
YENİCE LOKANTASI

1920’lerde Selanik’ten göçen Mehmet Yenice’nin kurduğu mekanı 1950’de oğlu İsmet Yenice devraldı. ‘Çorbacı İsmet Usta’ adıyla nam salan İzmir Yenice Lokantası’nda bayrak artık üçüncü kuşakta. Mekanda 24 çeşit sulu yemek bulunuyor. Favoriler; güveç, fırında tavuk, misket köfte ve haşlama. Müşteriler, yemekleri açık tezgahtan seçiyor. Çorba, et, salata ve sudan oluşan bir mönü 20 lira civarında. 24 saat açık. (232) 483 83 20

Dokuz katta ayrı mutfaklar
GÖKSU RESTORAN
Kızılay’daki mekan Ankara’nın en köklü restoranlarından. Bir buçuk yıl önce Nenehatun şubesi de açıldı. Dokuz kattan oluşan dev restoranın her katında ayrı bir mutfak var. Aralarında sadece zeminin bir alt katında bulunan çorbacı ve işkembe salonu 24 saat hizmet veriyor. Favorileri arasında tencere yemekleri ve ızgaralar var. Kuzu tandırı da tavsiye ediyorlar. Kişi başı 30-35 lira. (312) 437 56 56

Acıtmayan fiyatlar
BULVAR RESTORAN

Muğla Merkez’de yer alan Bulvar Restoran, artık bu şehrin klasik mekanları arasında sayılıyor. Sahurcular için kahvaltı, çorba, ızgara ve sulu yemek seçenekleri var. Fiyatlar çok uygun. Sadece kahvaltı alırsanız 6 liraya, sıcak yemeklerden alırsanız 10 liraya çıkabiliyorsunuz. 24 saat açık. (252) 214 69 06

Başbakan da gidiyor
BEYKOZ RESTORAN

Ankara’daki mekan sadece ramazanda değil her zaman 24 saat açık. Gölbaşı’nda da şubesi olan mekanda tuzlama, işkembe çorbası, kelle paçayla birlikte 20 çeşit sulu yemek ve 12 çeşit tatlı var. En çok çorbaları ve hafif sebze yemekleri tercih ediliyor. Mekana Başbakan ve milletvekilleri de gidiyor; Ebru Güneş, İbrahim Tatlıses ve Yavuz Bingöl gibi sanatçılar da... Fiyatlar 20-30 lira arasında. (312) 442 68 68

False