Kurabiye, cips, meyve, kuruyemiş, kek, süt, patlamış mısır, çikolata... Pek çoğumuz atıştırmalıklara dayanamıyoruz! Kimimiz az, kimimiz çok yiyoruz ama ağzımıza bir şeyler atmadan duramıyoruz. Peki, bu yararlı mı zararlı mı? Az mı atıştırmalı yoksa sık sık mı? Neyi ne kadar yemeli? Diyetisyen Ceren İşeri atıştırmalıkların ve onları yeme sıklığının kişilere özel olarak belirlenmesi gerektiğini vurguluyor. Psikolog Dr. Hilal Çerçel, pandemi döneminde çok sık yemeye başlayan ama az hareket eden çocuklar konusuna dikkat çekiyor.
#Atıştırmakİki yıl önce rüya gibi bir düğünle evlendiler, sevimli oğulları Archie’yi geçen mayısta kucaklarına aldılar. Prens Harry ve Meghan Markle’ın hayatına herkes gıptayla bakıyordu. Kraliyet ailesine mensuptular, güzel, ünlü ve zengindiler... Markle hakkında sık sık ‘can sıkıcı’ haberler çıkıyordu ama halk tarafından çok seviliyorlardı. Çoğu gerçeği yansıtmayan bu haberleri görmezden gelseler böyle ‘sonsuza kadar mutlu’ yaşarlardı. Ama onlar bu yolu seçmedi. Sussex Dükü ve Düşesi kraliyet görevlerinden çekilmek ve ekonomik bağımsızlıklarını kazanmak istediklerini açıkladı. Peki bu kararın arka planında ne vardı? Gülnaz Can Londra’dan yazdı
#İngiliz Kraliyet AilesiHindistan dünyanın en kalabalık, renkli görünümlü olduğu kadar bir o kadar da en sakin ülkelerinden. Yani, hem büyük bir kargaşa hem de kavga gürültüsüz bir yaşam birlikte olur mu, oluyor! Bu ülke insanlarının önceden sinirleri alınmış ve nasılsa her şeye eğlence penceresinden bakıyorlar. Bunun nedenleri olmalı. Bizler gibi gergin toplumlara bir şeyler öğretebilirler belki. Merak edilen sırlarını öğrenmek lazım diye yollara çıktık.
#HindistanSıra dışı bir sınıf öğretmeni olarak tanıdık Ahmet Naç’ı. Klasik bir ilkokul sınıfını harikalar diyarına çevirmesini ve öğrencileriyle gerçekleştirdiği farklı ders yöntemlerini konuşurken, Atatürk’ü en iyi anlatan boyacı öğretmen unvanıyla da gündemimize oturdu adeta. Ahmet Naç, ne olacağına karar veremeyince, bütün meslekleri aynı anda yapabileceği tek iş olarak gördüğü öğretmenliği seçerek, öğrencilerinin hayatına dokunmaya devam ediyor.
#BursaHayatını plaklara adamış bir koleksiyoner... Evinin her yeri plak kuleleri ve CD’lerle dolu, adım atacak yer yok. Müzik yazarımız Naim Dilmener’in ilk romanı ‘Obsesyon’, yeni plaklar edinmek için muhafazakâr semtlerde porno resimler pazarlayan, yeri geldiğinde o yeni plak için hırsızlık yapan Selami’nin hikâyesini anlatıyor.
#Naim Dilmener2009 yılında New York'ta Dave, Mike and Fabian adında üçarkadaş, 'mutluluğun' tanımını kökünden değiştiren bir manifestoya imzaattılar: Holstee Manifestosu. Hayattaki başarı ve mutluğu tanımladıklarıHolstee Manifestosunda çok çarpıcı noktalar var! “Bazı fırsatlar sadece bir kezgelir, onları yakala! Seyahat et, sıklıkla... Kaybolmak, kendini bulmanda sanayardımcı olacak.”
#SeyahatKültürlü, centilmen, karizmatik, seksi, yakışıklı ve de başarılı... Pek çok ideal erkek gibi o da düzgün bir ilişkinin içinde; evli ve çocuklu. Kendini seksi buluyor, en çok da ellerini beğeniyor. Kanal D’de yayınlanan ve reytinglerde zirveye oturan “Güllerin Savaşı” adlı dizinin başrolünde oynayan Barış Kılıç’la önce Kıbrıs’ta buluşup sohbet ettik, sonra da fotoğraf çekimi için dizinin İstanbul’daki setinde tekrar bir araya geldik.
Kültürlü, centilmen, karizmatik, seksi, yakışıklı ve de başarılı... Pek çok ideal erkek gibi o da düzgün bir ilişkinin içinde; evli ve çocuklu. Kendini seksi buluyor, en çok da ellerini beğeniyor. Kanal D’de yayınlanan ve reytinglerde zirveye oturan “Güllerin Savaşı” adlı dizinin başrolünde oynayan Barış Kılıç’la önce Kıbrıs’ta buluşup sohbet ettik, sonra da fotoğraf çekimi için dizinin İstanbul’daki setinde tekrar bir araya geldik.
Murat Boz, dört yıldır şarkıları, dansları ve sahne kostümleriyle gündemde. Hep cesur oldu. Gladyatör sandaletler de giydi, sırt dekoltesi de verdi. Genç kızları kendine hayran bıraktı. Bütün bunların yanı sıra şarkıları da gece kulüplerinde en çok çalan isimlerden biriydi. Şimdilerde Londra’da adı henüz belli olmayan üçüncü albümünü hazırlıyor. Harıl harıl bir çalışmanın ortasında yakaladığımız Murat Boz sorularımızı yanıtladı
Türkiye’nin en tanınmış psikiyatrlarından Prof. Dr. Yankı Yazgan ile hayatın anlamını ‘psikolojik’ açıdan sorguladık. Yazgan, çoğumuzu zaman zaman esir alan umutsuzluk, güvensizlik, karamsarlık, mutsuz olma gibi durumlara daha olumlu yaklaşmanın yollarını anlattı. Yazgan’a göre kendine güvenmenin yolu ‘başlanan projeleri tamamlamaktan’ geçiyor. Mutluluğu arayanlar ise ‘kazanmaya değil, sahaya çıkıp oynamaya’ odaklanmalılar.
Nice kadın onun tasarladığı elbiseleri giydi. 40 yıldır eskimeyen, hâlâ kullanılan tasarımları var. Yıldırım Mayruk mesleğinde 65 yılı geride bırakırken şimdi bir de bir parfüm koleksiyonuna imza attı. Ünlü modacıyla modayı, yeni markasını konuştuk.
#Yıldırım MayrukMutluluk, kişinin hedeflerini gerçekleştirmesi, muradına ermesi ve isteklerini elde etmesi anlamına gelir. Fizyolojik açıdan değerlendirildiğinde böbrek üstü bezlerinin seretonin salgılaması sonucu oluşan his mutluluk olarak tanımlanır. Psikolojide ise bu hissin karşılığı, heves ve isteklerin tatmin olmasıdır. TDK'ya göre mutluluğun sözlük anlamı ve tanımı nedir? İşte, bilinmesi gereken tüm detaylar.
#Mutluluk Nedir?Oyun yazarlığı ve ressamlığı da en az oyunculuğu kadar başarılı olan Civan Canova ile yazdığı oyunları, yaptığı resimleri, rol aldığı oyun ve dizileri resmettik hayat tuvalinde. Haliyle rengarenk bir röportaj çıktı ortaya. İşte karşınızda, samimi cevaplarıyla Civan Canova.
#CİVAN CANOVATürkiye, 2020 Dünya Mutluluk Raporu’na göre 156 ülke arasında 93. sırada. Aynı rapora göre 2006’dan beri tüm dünyada negatif duyguların, kaygı ve üzüntünün arttığını görüyoruz. Pandemi öncesine ait bu rapor, mutluluğun merkezine şehir yaşamı, kurumlara güven, çevre ve doğa gibi konuları koymuş. Yani kast edilen, yaşam koşullarından duyulan sosyal memnuniyet. Oysa “mutluluk” denince çoğumuz öncelikle bunları değil kişisel halimizi düşünürüz. Hepimizin kendine göre bir mutluluk tanımı vardır. Mutluluğun tarifi, insanlığın hiç bitmeyen arayışıdır...
#Yazar