Bir şirkette aşçı olarak çalışan işçi, çalıştığı şirketten çıkarıldı. İşveren, işten çıkarmaya gerekçe olarak, aşçının ek iş olarak Facebook üzerinde dövmecilik yapmasını gösterdi. Mahkeme, işten çıkarma kararının ağır olduğuna hükmederek aşçının işe iadesine karar verdi. Ancak Yargıtay, ‘İşveren açısından iş ilişkisinin sürdürülmesi beklenemez’ diyerek aşçının işten çıkarılmasının geçerli nedene dayandığına hükmederek ‘Yasal haklarını ödeyin çıkarın’ denildi. Karar kesinleşti.
#FacebookFethiye sahilinde özenli bir restoran Zoi. Ortaklarından Serhat Taşar, “iki kadın veya iki sevgili buraya oturduğunda fonda çalan müzik dahil ortamdan keyif alacakları, iyi yemek yiyecekleri, ne ödeyeceğim diye korkmayacakları bir yer” olmasını istemiş Zoi’nin. Mutfağı da balık pişiricisi Ali Usta’ya emanet etmiş.
#Ebru ErkeGeçen hafta bir yılı geride bırakırken tattığım ve beğendiğim lezzetler arasında Türkiye’den öne çıkanları paylaşmıştım. Bu hafta da yurtdışı seyahatlerimde deneyimlediğim ve unutamadığım tatları paylaşmak istiyorum. Tıpkı geçen haftaki gibi sıralamam 1’den 10’a değil, hepsi eşit…
#Gastronomiİnsanları çok seven ve onlara bir şeyler tattırmayı kendine amaç edinen, “Şule nefis olmuş” sözüyle de motive olan Şule Ok, Ankara’dan geldiği Bodrum’da yeni bir maceraya atılmış. İlk mekanını 5.5 yıl önce açan, ikincisi için de gün sayan Ok’un hedefinde 3 yıl sonra 3’üncü restoranı açmak var.
#1İnsanları çok seven ve onlara bir şeyler tattırmayı kendine amaç edinen, “Şule nefis olmuş” sözüyle de motive olan Şule Ok, Ankara’dan geldiği Bodrum’da yeni bir maceraya atılmış. İlk mekanını 5.5 yıl önce açan, ikincisi için de gün sayan Ok’un hedefinde 3 yıl sonra 3’üncü restoranı açmak var.
#1Beş farklı kebapçıda tattıklarımı anlatacağım bu hafta... Kiminin muhammarasını çok seviyorum, kiminin çiğköftesini... Önder Ocakbaşı’nda Adana yassı şişte pişiyor, nefis. Tam kuzu ve gerçek zırh kıyma... Bıçak kesince dağılıyor. Tuzu ve biberi yerinde. Kuyrukyağı miktarı da beni tatmin etti. Ama içlerinde bir yer var ki ustası benim için kebap işinin ordinaryüs profesörü... Fikret Yılmaz Adana Ocakbaşı’ndan söz ediyorum. Buranın özellikle içliköftesini ve ciğerini de kaçırmayın. İçliköftenin içindeki dolgu, kuzu kafes ve but karışımı... Ciğer iyi temizlenmiş, lezzetli; kekiği, pul biberi, kimyonu ve kuyrukyağıyla dürüme sarıp yemek için ideal. Pek ciğer yemeyen kızım Ceylan Handan da sevdi.
#KebapMangalın başına kuruluyor, gözümüzün önünde pişen etlerin tabağımıza düşmesini sabırsızlıkla bekliyoruz. Bu sabırsızlığa ustayla yapılan sohbetler de eşlik ediyor... Kebaptan ciğer şişe, yağlı karadan pirzola ve kaburgaya hepimizin çok sevdiği ocakbaşı restoranlarda her damak tadına uygun bir seçenek bulmak mümkün... İstanbul’un en iyileri hangileri, jürimize sorduk.
#MangalSan Francisco’daki Sons and Daughters restoranın 1 Michelin yıldızı var. Şefi John Wesley, 31 yaşında ve kollarının her tarafı dövme... İtiraf edeyim, önyargılı yaklaşsam ‘Bu adamdan sörfçü olur, aşçı olmaz!’ diye düşünürdüm ki gerçekten de sörf ustasıymış. Ama Allah için aynı zamanda da mutfak ustası! Fransız Aquitaine osetra havyarı ve papatya sirkeli karnabahar püresi, taze deniztarağı, tereyağı soslu ıstakoz en beğendiğim tabaklarından oldu.
#San FranciscoKuşkusuz tüm dünyada, “Türk mutfağı” denince akla gelen ilk lezzet kebap... Kendi içinde birçok çeşidi olan kebap, şehirden şehire farklılık gösteren birçok tarif ve kültürü de içinde barındırıyor. Arapçadan dilimize geçen ‘kebap’ kelimesi, ‘kavurmak, közlemek’ anlamını taşıyor.
#1Evlerde oturuyor olabiliriz ama bu arada boş durmayıp ilk fırsatta yapabileceğimiz seyahati planlayabiliriz. Bu yazımda birlikte Türkiye turuna çıkalım ve Kars’tan Adapazarı’na tam mevsiminde olan malzemeler nelerdir, bunlarla damaklar nasıl şenlendirilir göz atalım.
#Kars YemekleriVan’da kadın girişimci Gül Çelik’in açtığı lokantada, Erzurum'un meşhur cağ kebabı, farklı konseptiyle Vanlıların damak tadına sunuldu. Açılışa katılan davetliler, 37 yıllık cağ kebap ustası Abdullah Korkmaz’ın yaptığı cağ kebabın tadına doyamadıklarını söyledi.
#Cağ KebabıSon yıllarda popüler tatil beldeleri arasında adı pek geçmese de Side’de çok güzel şeyler oluyor. Yörenin antik mirasını öne çıkaracak olağanüstü çalışmalar yapılırken kaliteli yeme-içme mekânlarının sayısı da her geçen gün artıyor. Side yerlilerinin izinde, şehrin turistik yüzünün arkasında kalmış gerçek mutfağını keşfe çıktık.
#Ebru ErkeTurkish DO&CO İstanbul Havalimanı’ndaki özel yolcu salonunda (CIP) tencere yemekleri yapacak. Böylece Türk yemeklerinin en doğru karışımlarla tanıtılmasını da sağlayacak. Yolcular özellikle yurtdışındaki Türk lokantalarında yapılan yanlış yemeklerin doğrusunu tadacak ve Türk mutfağına hayran kalacaklar.
#Yazar