meyve tüketimi haberleri sayfasında meyve tüketimi hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 3588 meyve tüketimi haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Severek tüketilen yaz meyvesi çilekle ilgili sosyal medyada hızla yayılan videolar herkesi şaşırttı. Paylaşılan videolarda tuzlu suya atılan çileğin içerisinden böceklerin çıktığı görüldü. Bu tür meyvelerde kurtçukların görülmesinin çok normal olduğunu belirten Gıda Mühendisi Prof. Dr. Bülent Nazlı, bu durumun doğanın döngüsü olduğunu ve sağlık açısından risk oluşturmayacağını açıkladı.
#ÇilekMeyveler her zaman sağlıklı ve besleyicidir, birçok esansiyel vitamin ve besin öğesi yanı sıra iyi birer lif kaynağıdırlar. Yapılan bazı çalışmalara göre; meyveler çevreye zarar veren maddelerden kaynaklanan cenin hücre yaralanmalarını azaltmaya yardımcı olan antioksidanlara sahiptir.
#HamileZengin bir vitamin ve mineral kaynağı olan meyvelerin, günde 2-3 porsiyon tüketimi bağışıklık sistemini güçlü tutmak için yeterli oluyor. Diyetisyen Tuğçe Çağlar, özellikle kış aylarında zayıflayan bağışıklık sistemini güçlendirmek için önerilerde bulundu.
#Bağışıklığı GüçlendirmeUzman Diyetisyen Elif Melek Avcı Dursun, Ramazan ayı sonrası beslenme ile ilgili önemli tavsiyelerde bulundu. Bu dönemde sık karşılaşılan beslenme sorunlarının hazımsızlık, şişkinlik, kabızlık, mide yanmaları, reflü olduğuna dikkat çeken Dursun, ‘beş altın kural’ tanımlaması yaptı.
#Ramazan Sonrası BeslenmeBeyaz akciğer sendromu, Çin ve ABD’den sonra Avrupa ülkelerinde de görülmeye başladı. Dünyada salgın paniğine neden olan hastalık, akciğerlerin ani bir şekilde iltihaplanması sonucu ortaya çıkıyor ve hayati organlara yeterli oksijen gitmemesine neden oluyor. Peki hastalık neden bir anda yayılmaya başladı? Nasıl önlemler alınmalı? Uzmanlarla mercek altına aldık.
#SağlıkBağışıklık sistemi vücudumuzu hastalık yapıcı dış etmenlere karşı koruyan önemli bir savunma yapısına sahip. Doğduğumuz andan itibaren maruz kaldığımız çevreye bağlı olarak dinamik bir şekilde gelişen ve değişen bu sistem yüzlerce farklı hücre tipinden ve bu hücrelerden salgılanan maddelerden oluşan bir ağ ile bizleri hastalıklara karşı korumayı hedefler. Bu karmaşık sistemin düzenlenmesi ve etkin bir şekilde çalışabilmesi tükettiğimiz besinler ve genel beslenme durumumuz ile çok yakından ilişkili.
#Konuk YazarSon yıllarda yapılan araştırmalar, sebze ve meyve tüketmenin sadece fiziksel sağlığı değil zihinsel sağlığı da iyileştirebileceğini ortaya koydu. Günlük beslenmeye bir porsiyon meyve veya sebze eklemek bile ruh halinizi iyileştiriyor ve mutlu olmanızı sağlıyor. Peki sebze ve meyveler nasıl oluyor da zihinsel sağlığımızı iyileştiriyor? Hangi sebze ve meyveler ne sıklıkla tüketilmeli? Uzmanlar hurriyet.com.tr’ye anlattı.
#SağlıkYazdan sonbahara geçişte ani sıcaklık değişimleri ve okulların açılması bağışıklık sistemini etkileyen faktörlerin başında geliyor. Beslenme Uzmanı ve Diyetisyen Bürge Köker,“Mevsim geçişlerinde yapılan en büyük beslenme hataları kişilerin abur cubur gibi yüksek kalorili besin seçimi yapmaları ve gece yemek yenilmesi. Bu nedenle gün içinde doğru ve sağlıklı beslenmeli ve vücudunuzu aç bırakmamaya gayret etmelisiniz” diyor.
#Diyetisyen Bürge KökerSağlıklı bir saç derisinde ortalama olarak 100 bin adet saç olduğu görülür. Sağlıklı bir kimsede günlük, tarama ve yıkamaya bağlı olarak 100–150 adet saç teli dökülmesi normal karşılanır. Ancak saç dökülmesi, 300-500 adet saç teli arasında değişiyor ise bu bir sorun teşkil edebilir. Peki Saç dökülmesine iyi gelen maskeler nelerdir? Saç dökülmesine iyi gelen maske tarifleri nelerdir ayrıntıları ile derledik.
#Saç Dökülmesine İyi Gelen MaskelerSafra kesesi problemi yaşayan kişiler için ızgara balık, fırında patates ve pişmiş sebze gibi tüketim kaynakları öne çıkar. Ayrıca uzun ve kısa esmer pirinç tüketimi de yine bu konuda yararlı kaynaklar arasında gelir. Peki, safra kesesine iyi gelen yiyecekler nelerdir? Safra kesesine iyi gelen meyveler, sebzeler ve gıdalar hakkında ayrıntıları derledik.
#Safra Kesesine İyi Gelen YiyeceklerMide ağrısı, genellikle yağlı ve ağır yiyecekler tükettikten sonra ortaya çıkan bir sorundur. Aynı zamanda çeşitli bazı mide rahatsızlıkları da ağrıya yol açar. Eğer mide ağrısı çok sık başınıza gelmiyorsa ve geçici bir durumsa, evdeki malzemelerle doğal bir ağrı kesici de yapabilirsiniz. Mide asidine iyi gelen yiyecekler nelerdir sizler için derledik.
#Mide AsidiSon zamanlarda oldukça popülerleşen keto diyetini denemek isteyenler, bir kez daha düşünün. Çünkü ketojenik beslenme olarak da bilinen keto, bir uzman paneli tarafından yılın en kötü diyeti seçildi. Peki neden en kötü diyet? Uzmanlar yanıtladı…
#YasamMeyveler hem kış aylarında hem de yaz ayların da sevilerek tüketilmekte ve bir çok fayda sağlamaktadır. Kış aylarının gelmesi ile birlikte kış meyveleri araştırılmaya başlanmıştır. Kış meyveleri hangileridir ve isimleri nelerdir? Kış meyvelerinin özellikleri ve faydaları nelerdir tüm detayları ile sizler için derledik.
#Kış Meyveleriİnsan sağlığını korumak için sebze ve meyve tüketimi oldukça önemlidir. Herkesin severek tükettiği gıdalardan biri de, havuçtur. Havucun sebze mi yoksa meyve mi olduğu çok merak edilen bir konudur. Tartışmalara yol açan havuç konusu, kişiler tarafından internet üzerinde araştırılıyor. Havuç meyve mi sebze mi detayları ile derledik.
#AraştırmaBirçok meyve çeşidi bulunmaktadır. Bu meyveler insan sağlığı açısından son derecede faydalıdır. Ülkemizde yetişmeyip dünya üzerinde yetişen pek çok ünlü meyve türleri de bulunmaktadır. Aynı zamanda sadece ülkemize özgü olan yetişen meyve türleri de vardır. Son günlerde meyve çeşitleri ve isimleri araştırılmaktadır. Peki, meyve çeşitleri ve isimleri nelerdir? Meyvelerin faydaları, şeker ve kalori oranları nelerdir tüm detayları ile derledik.
Enginar çiçeğinden yoğurt mayalamayı denediniz mi? Turp turşusunu şekerde bekleterek yapmak kulağınıza nasıl geliyor? Yemek yazarı İpek Kuşçu son kitabı ‘Şifalı Dönüşümler’de yiyecekleri daha besleyici hale getirmenin yollarını anlatıyor. Kitabında her ayın sebze ve meyveleriyle hazırlanmış reçeteler veren Kuşçu’yla konuştuk, tarifler aldık.
#Gazetehaberleriİstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesi Süleymaniye Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Ek Hizmet Binasında 26 Mayıs 2021 tarihinde saat 18.00-19.00 saatleri arasında “Çocuk ve Ergenlerin Sınav Kaygısına Bakışları ve Baş Etme Yöntemleri” konulu halka açık çevrim içi bilgilendirme toplantısı yapıldı.
#Sınav KaygısıMeyve tüketimi insanlar için doğru beslenmenin yollarından biridir. Meyvelerin içindeki şeker doğal şekerdir. Bu yüzden meyveler beyindeki sinir hücrelerini geliştirerek hafızamızı canlı tutmaktadır. Portakal meyvesi de bu anlamda insanlar tarafından çoklukla tüketilen bir meyvedir. Bu nedenle insanların ilgisini çekmektedir. İşte portakal konusunda bilmek istediğiniz tüm bilgileri sizler için derledik.
Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, ülkede 2020 yılında 14 milyon 495 bin 216 ton meyve, 22 milyon 517 bin 111 ton sebzenin iç tüketime konu olduğunu belirterek, “Toplam nüfusa (83 milyon 614 bin 362) oranlandığında kişi başına meyve tüketimi 173 kilogram/yıl, 474 gram/gün; kişi başına sebze tüketimi 269 kilogram/yıl, 737 gram/gündür” dedi.
#Gazetehaberleri